MANCHESTER CITY F.C.-MANCHESTER UNITED F.C.

A Premier League 31.fordulóját rendezik meg a hét végén ahol a forduló legnagyobb rangadóját a manchesteri derbit vasárnap délután 5 órakor rendezik meg az Etihad Stadiumban. A két együttes a katasztrófához közeli szezont fut ami a bajnokságot illeti. Sorra bukják el fontosabbnál fontosabb mérkőzéseiket amire helyenként nehéz magyarázatot találni. Jelenleg a hazai City áll a tabellán jobban ugyanis a Bl selejtezőt érő 4. helyen áll. Eddigi 30 mérkőzéséből 15 nyert meg mindössze 6 döntetlen és 9! vereség mellett. Utóbbi 5 bajnokijából mindössze 2-őt nyert meg 1 döntetlen és 2 vereség mellett. Hazai környezetben 15 mérkőzéséből 10-et nyert meg 1 döntetlen és 4 vereség mellett. Utolsó 5 hazai mérkőzéséből 3-at nyert meg 2 vereség mellett. A vendég együttes jelen pillanatban a West Ham United mögött mindössze a 6. helyen áll, eddigi 30 mérkőzésükből 13-at nyertek meg 8 döntetlen és 8 vereség mellett. Utóbbi 5 meccsükből 2-őt nyertek meg 1 döntetlen és 2 vereség mellett. Idegenben 15 mérkőzésből 5-öt nyertek meg 4 döntetlen és 6 vereség mellett. Utóbbi 5 idegenbeli bajnokijukból 2-őt nyertek meg 1 döntetlen és 2 vereség mellett. A két együttes legutóbb az ősszel futott össze az Old Trafford-on ahol 0:0-ás döntetlent játszottak. Az elmúlt 17 összecsapásukból 8 City győzelem született 6 United győzelem és mindössze 3 döntetlen. Az utolsó 5 összecsapásukból 3 City győzelem 1 döntetlen és 1 United siker született. Az utóbbi 5 Etihad-ban lejátszott mérkőzésen 3 City siker mellett 2 United siker áll. Érdekes mérkőzés előtt állunk.

Manchester City: Hart;Clichy;Mangala;Demichelis;Sagna;Toure;Fernandinho;Sterling;Silva Navas;Aguero

Manchester United: De Gea;Darmian;Smalling;Blind;Rojo;Carrick;Mata;Lingard;Schneiserlin;Martial;Rashford

A mérkőzést a hazai együttes kezdte. Az első percben Navas beadását blokkolták a vendég védők. Az et követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 7.percben Rushford elől tisztázta a hazai védők. Az ezt követő kontra végén Navas lövését De GEa védte bravúrosan. A 10.percben Smalling sárgult be. A 12.percben Martial előtt kellett tisztázni a hazai védőknek. A 13.percben Rashford tört kapura de a hazai védelem ezúttal is jól állta a sarat. A 14.percben Navas kapott kitűnő labdát kapott majd 10 méterről lőtt De Gea lábába. Az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 16.percben egy pimasz cselt követően Rashford tört a 16-oson belülre majd lőtt higgadt mozdulattal a kapu közepébe 0:1! Demichelis nagyot hibázott az esetnél. A 18.percben Hart védte Martial próbálkozását. A 22.percben Sterling kért ápolást. A 22.percben Demichelis fejelt a kapu mellé egy szabadrúgás követően. A 24.percben Aguerot állították meg a vendég védők. A 24.percben vendég sarokrúgás következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 26.percben Sterling helyére Fernando állt be. A 28.percben Navas lapos középre adását a védők tisztázták. A 32.percben vendég szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 33.percben Toure lőtt a kapu mellé centikkel 13 méterről. A 35.percben Navas szögletét követően De Gea húzta le a labdát. A 36.percben Navast szerelték a vendég védők így újabb sarokrúgás következett de a helyzet ezúttal is elmaradt. A 38.percben Rojo szögletét vágták ki a hazaim védők. A hosszabbítás 1 perc melyben egy hazai szabadrúgást követően Toure lőtt a kapu mellé. Ezzel véget is ért a találkozó első félideje.

A második félidőt a vendég együttes kezdte. A 47.percben Demichelis passzolta rosszul haza a labdát melyet Hart ki tudott rúgni ám megsérült az esetet követően. A kapus helyére Caballero állt be. Az 53.percben Bony érkezett Demichelis helyére. Az 54.percben Bony fejelt De Gea kapuja mellé. Az 55.percben Rashford kapott kitűnő labdát melyet követően a hazai védők blokkolni tudtak. A sarokrúgást követően helyzet nem alakult ki. A 60.percben hazai szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 63.percben Rojo helyére Valencia állt be a vendégeknél. A 64.percben Bony lövését a vendég védők blokkolták, majd a kipattanót Aguero fejelte a kapu mellé. A 67.percben vendég szögelt következett melyet követően nem alakult ki helyzet. A 70.percben Mata helyére Schweinsteiger állt be a vendégeknél. A 72.percben hazai szöglet alakult ki melyet követően Bony lövését blokkolták, újabb szöglet alakult ki de helyzet ebből már nem alakult ki. A 76.percben Mangakla sárgult be. A 79.percben Fernando lőtt a kapu mellé centikkel. A 84.percben Darmian helyére Mensah állt be a vendégeknél. A 88.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően a védők blokkoltak, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A hosszabbítás 6 perc. A 91.percben Aguero lőtt a kapu mellé méterekkel. A 92.percben Clichy adta középre a játékszert de a vendég védők kifejelték azt. A sarokrúgásból a vendégek hozhatták szabadrúgással a labdát. A 96.percben Aguero-t állították meg a 16-os előtt. A 97.percben Rashford-ot szerelték a hazai védők gy sarokrúgás következett melyből helyzet már nem alakult ki. Ezzel véget is ért az összecsapás.

Az első játékrészben a hazaik kezdtek erősebben ám a United hamar magához ragadta a labdát s egy hazai hibát követően meg is szerezték a vezetést. A hazaik ezt követően több kisebb helyzetet is kialakítottak ám találtig nem jutottak. A második játékrészben a hazai együttes rendkívül sokat támadott ám a hatásfoka a támadásaiknak alacsony hatékonysággal zárult. A vendégek egy-egy veszélyes kontrát tudtak vezetni ám komoly gólveszélyt nem tudtak kialakítani. Összességében egy közepes iramú mérkőzést láthattunk ahol a kevesebbet hibázó együttes nyert meg.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.