MANCHESTER CITY F.C.-PARIS SAINT GERMAN

A Bajnokok Ligája negyeddöntőit rendezik meg a hét közben. Az este rangadójára Manchesterben kerül sor ahol a Manchester City-nél vendégeskedik a Paris Saint German. A vendég együttes hazája bajnokságában az 1. helyen áll, eddigi 33 mérkőzésükből 26-ot nyertek meg 5 döntetlen és 2 vereség mellett, az utóbbi 5 mérkőzésükből 4-et nyertek meg 1 döntetlen mellett. Hazai környezetben 16 mérkőzésből 12-őt nyertek meg 3 döntetlen és 1 vereség mellett, utóbbi 5 hazai mérkőzésükből 2-őt nyertek meg 2 döntetlen és 1 vereség mellett.  A vendégek a nyolcaddöntőben a szintén angol Chelsea együttesét győzték le mindkét mérkőzésen 2:1-re. A sérültek listáján senki sem szerepel azonban eltiltás miatt Luiz és Matuidi nem áll Blanc rendelkezésére. A Manchester City hazája bajnokságában a 4. helyen áll. Eddigi 32 mérkőzésükből 17-ot nyertek meg 6 döntetlen és 9 vereség mellett. Az utóbbi 5 mérkőzésükön 3 győzelem mellett 1 döntetlent és 1 vereséget értek el. Otthan 16 mérkőzésből 11-ot nyertek meg 3 döntetlen és 2 verség mellett, utóbbi 5 idegenbeli mérkőzésükből 2-őt nyertek meg 2 döntetlen és 1 vereség mellett. A City a Dinamo Kijevet vertek ki a legjobb 16 között. A sérültek listáján Sterilng és Kompany szerepel. A múlt heti mérkőzést követően nyitott kérdés maradt, hogy ki jut vajon tovább, de a jelen állás a Manchester City-nek kedvez. Izgalmas összecsapás előtt állunk.

Manchester City: Hart;Clichy;Mangala;Otamendi;Sagna;Fernandinho;Fernando;Navas;De Bruyne,Silva;Aguero

PSG: Trapp;Wiel;Aurier;Silva;Maxwell;Motta;Marquinhos;Rabiot;Di Maria,Ibrahimovic;Cavani

A mérkőzést a vendég együttes kezdte. A 4.percben egy jobb oldali beadást követően a vendég védőknek kellett felszabadítani. A 16.percben vendég szabadrúgás következett melyet Hart ütött ki bravúrral a léc alól. Az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 23.percbe Aguero lőtt kiszorított helyzetből a kapu mellé. A 23.percben ismét Aguero lőtt ezúttal messziről a kapu mellé. A 26.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően Aurier lőtte ki a 16-oson kívülre a labdát majd Silva próbálkozását blokkolták. Az ezt követő szögletből helyzet már nem alakult ki. A 29.percben Trapp ütötte el Aguerot a 16-oson belül így hazai büntető következett melyet a sértett lőtt a kapu mellé. A PSG nem elég, hogy megúszott egy piros lapot mert Trapp csak sárgát kapott még hátrányba sem kerültek. A 40.percben egy nagy vendég védelmi hibát követően Navas lőtt centikkel a kapu mellé. A 44.percben Motta sérült meg helyére Moura állt be a vendégeknél. A hosszabbítás 3 perc a 48.percben Trapp kapuja mellé pattant egy labda de találat nem született belőle s ezzel véget is ért a félidő.

A második félidőt a hazai együttes kezdte. A 47.percben vendég szabadrúgás következett melyet Ibrahimovic lőtt nagy erővel a kapu jobb oldalába de Hart bravúrral hárítani tudott. A 48.percben vendég sarokrúgás következett melyet követően helyzet nem alakult ki. Az 52.percben Wiwl lecsúszott beadását Hart fogta magabiztosan. Az 54.percben Cavani talált be a hazai kapuba de les címén érvénytelenítették. Az 56.percben hazai szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. Az 58.percben Clichy mentett nagyot az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. Az 59.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően Trapp húzta le a labdát. A 60.percben újabb hazai szöglet következett melyet Fernando fejelt a kapu mellé. A 61.percben Pastore váltotta Aurier-t a vendégeknél. A 64.percben újabb hazai sarokrúgás következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 65.percben egy szögletet követően Silva fejelt Hart kezébe, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 67.percben Pastore sárgult be. A 68.percben Wiel is besárgul. A 70.percben Otamendi mentett nagyot saját kapuja torkából. A 72.percben Fernandinho is besárgult. A 74.percben újabb helyzet nélküli hazai szögletet ülhettek végig a hazai drukkerek melyet egy újabb követett. A 76.percben egy hosszas passzjátékot követően De Bruyne szánta el magár lövésre mely a kapu bal alsó sarkában landolt 1:0! A 78.percben Aguero lőtt önző módon a kapu mellé. A 80.percben egy vendég kontra végén Hart védett nagyot Cavani próbálkozásánál majd Di Maria lövését blokkolták a hazaiak. A 82.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően a vendégek hozhatták a labdát. A 83.percben Marquinhos mentett nagyot Navas passzát követően. A 83.percben Toure váltotta De Bruyne-t. A 86.percben Ibrahomivic lőtt lesgót így maradt az 1:0! A 87.percben Silva helyére Delph érkezett a pályára a hazaiaknál. A hosszabbítás 3 perc, a 92.percben Toure lőtt a kapu mellé távolról. A 93.percben Aguero helyére Iheanacho állt be a hazaiaknál. Több helyzet már nem alakult ki így véget is ért a mérkőzés.

Az első félidőben a hazaiak kezdtek erősen s kisebb helyzeteket ki tudtak alakítani de a találat nem jött össze nekik. Az elő negyedórát követően ébredt a PSG mely hatalmas mezőnyfölénybe került de találatig nem jutott legközelebb Ibrahimovic szabadrúgásánál jártak hozzá. Aguero 11-ese mellé ment,nagy helyzetet puskázott el a hazai együttes s ezt követően találatot egyik együttes sem tudott elérni. A második félidőben a vendégek helyzetek nagy nyomást a hazai kapura de helyzeteken túl nem jutottak. A hazaiak leginkább kontrajátékukban bíztak ami e félidő első részében kisebb helyzeteket eredményezett. De Bruyne révén megszületett a találkozó egyetlen gólja mely után a PSG már nem tudott egyenlíteni. Összesítésben 3:2-re a hazai együttes jutott tovább. A másik ágon a Real Madrid hazai pályán 3:0-ra verte a Wolfsburg együttesét így 3:2-es összesítéssel a spanyolok jutottak tovább.

 

Check Also

ATALANTA F.C. – MANCHESTER UNITED F.C.

A Bajnokok Ligája csoportköre folytatódik. Az F csoportban a nap rangadójaként a botladozó Manchester United …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.