MANCHESTER CITY F.C.-WEST BROMWICH ALBION

A Premier League 30. Fordulóját rendezik meg a hét végén. A nyitó találkozón a bajnoki címet elveszteni látszó Manchester City gárdája fogadja a West Bromwich Albion együttesét. A hazaiak egy (újabb) BL kudarcon vannak túl a Barcelona ellen amely könnyedén kettős győzelemmel gázolt át az Angol Bajnokon. Mint az a napokban kiderült Mansur sejk a City tulajdonosa nagy kiárusítást tervez a nyáron az eddigi sikertelen szezon után. A hazaiak a tabella második helyén állnak 6 pont hátránnyal a Chelsea-vel szemben úgy, hogy a londoniak egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak. A City bajnoki formája is igen ingadozónak mondható miután elmúlt 6 összecsapásából mindössze 3-at tudott győzelemmel abszolválni 1 döntetlen és 2 vereség mellett. a vendég együttes a tabella 13.helyét foglalta el a forduló előtt. Számukra már csak a bajnokság maradt és azon belül is a középmezőnnyel való lépéstartás. Az elmúlt 6 bajnoki fordulójukat tekintve 3 győzelem 2 döntetlen és 1 vereség a mutatójuk mely mai ellenfelükénél jobbnak bizonyul. A két együttes az őszi mérkőzése során sima 3:1-es city siker született. A korábbi évek találkozóira visszatekintve a manchesteriek állnak sokkal jobban. A sérültek listáján a hazaiaknál nincs említendő játékos míg a vendégeknél Foster nem játszhat valamint eltiltás miatt Yacob és Brunt . Az esélyek a hazaiak győzelmét jósolják.

Manchester City: Hart;Zabaleta;Mangala,Company;Clichy;Navas;Fernando;Silva;Lampard;Bony;Aguero

WBA: Myhill;Dawson;Lescott;Olsson;McAuley;Gardner;Fletcher;Baird;Morrison;Sessegnon;Berahine

A mérkőzést a vendég együttes kezdte. A 2.percben hazai szabadrúgás következett,az eset következtében Mcauley piros lapot kapott így a vendégek 10 emberrel folytatták a mérkőzést. A szabadrúgást Lamprad lőtte a sorfalba. A 9.percben Silva lövését blokkolták így hazai szögelt következett melyből helyzet nem alakult ki. A 12.percben Lampard lőtt távolról Myhill ölébe. A 14.percben Aguero lőtt a kapu fölé. A 16.percben Silva kapott jó labdát a jobb oldalról de rosszul kezelte azt le így a labda Myhill kezében landolt. A 19.percben Lampard lőtt tisztán a kapu mellé 17 méterről. A 23.percben Myhill védte Silva lövését. A 26.percben Aguero lövését blokkolták melyet sarokrúgás követett,helyzet nem alakult ki. A 27.percben Bony elé került a labda majd közelről lőtte ki a jobb felső sarkot 1:0! A 29.percben Clichy lőtt a kapu mellé közelről. A 31.percben Navas eresztett el szép lövést de Myhill védeni tudott. Az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 33.percben Bony passzolt Lampard elé aki azonban a kapu mellé lőtte a labdát. A 36.percben hazai szabadrúgás következett a 16-os előteréből melyet Silva lőtt a kapu fölé. A 40.percben hazai szöglet következett melyből Fernando szerzett gólt 2:0! A védők nagyot hibáztak a gól előtt. A 44.percben Aguero lövését védte Myhill majd Zabaleta próbálkozását is fogta a hálóőr. A hosszabbítás 2 perc 47.percben Aguero közeli lövését védte Myhill. Ezzel véget is ért az első félidő.

A második játékrészt a hazaiak kezdték. A 46.percben Bony lőtt távolról Myhill kezébe. A 51.percben Myhill védte Aguero közeli próbálkozását. Az 51.percben egy hazai szöglet után Bony lőtt a kapu mellé centikkel. Az 54.percben Silva lőtt 12 méterről Myhill ölébe. Az 55.percben Aguero löbbölését védte Myhill. Az 56.percben egy szép passzjátékot követően Silva lőtt Myhill ölébe. Az 58.percben előtt Aguero lövése csattant a jobb kapufán majd Bony ismétlése a keresztlécről vágódott ki. Az 59.percben Myhill védett ismét egy közeli próbálkozást. A 60.percben Myhill ezúttal Navas lövését védte. Az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 65.percben Jovetic érkezett Lampard helyére. A 66.percben vendég szögelt következett melyet Hart bokszolta a  mezőnybe. A 68.percben Jovetic lőtt távolról a kapu mellé. A 72.percben vendég szöglet következett melyből Berahino fejelt a felső lécre,nagy helyzet maradt ki. A 77.percben hazai szöglet következett melyből Jovetic szerezte meg a hazaik 3. gólját 3:0! A támadó lövésébe még Silva ért bele így a spanyol középpályásé a találat. A 78.percben Bony helyére érkezett Dzeko. A 81.percben Silva helyére Milner érkezett. A 85.percben újabb hazai szöglet következett melyet követően a vendég védők rúgták ki a labdát. A 86.percben Berahino helyére Anichibe érkezett a vendégeknél. A 89.percben Sessegnon helyére Mulumbu érkezett a vendégeknél. A hosszabbítás 2 perc a mérkőzés végén 92.percben Dzeko lőtt távolról a kapu mellé. Ezzel véget is ért a találkozó melynek végeredménye 3:0!

Egy rendkívül egyhangú mérkőzést láthattunk ahol a hazai együttes jobban játszott amely köszönhető kerete erősségének valamint emberelőnyének. A hazaiak a meccs elején nem erőltették meg magukat de így is megszerezték az előnyt Bony révén. Ezt követte nem sokkal később Fernando gólja mely el is döntötte végleg a találkozó sorsát. A második játékrész már-már az unalomba fulladt ám Silva gólja némi gyógyír volt az „unatkozó” szurkolók számára.

Check Also

A.C. MILAN – INTERNACIONALE F.C.

A Bajnokok Ligája másik elődöntőjében a Milan hazai pályán a szintén hazai pályán pályára lépő …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.