MANCHESTER UNITED F.C. – ARSENAL F.C.

A Premier League 12. fordulóját rendezik meg a válogatott szünetet követően. A Forduló nyitó mérkőzésén két gigász a Manchester United és az Arsenal csap össze. Az elmúlt években ugyan a két együttes összecsapásainak fontossága a bajnoki cím szempontjából nem volt akkora horderejű mint 10 évvel ezelőtt, de így is parázs csatákat láthattunk. Külön témát jelent a két klub menedzsere Arsene Wenger és Jose Mourinho  viszonya. Mourinho korábban a Chelsea edzőjeként a Premier League-ben nem kapott ki Wenger Arsenal-jától. Ami napjainkat illeti feszült a viszony az edzők között. A tabellán az Arsenal jelenleg a 4. mindössze 2 pontra a listavezető Liverpool együttesétől. Eddigi 11 mérkőzésükből 7-et nyertek meg az ágyúsok 3 döntetlen és 1 vereség mellett. Elmúlt 5 mérkőzésükön 3 győzelem mellett 2 döntetlen szerepel, idegenben pedig az ágyúsok 5 mérkőzésből 4-et nyertek meg 1 döntetlen mellett. A sérültek listáján Bellerin;Casorla;Mertesacker és Perez szerepel. A hazai oldalon a United eddigi 11 meccséből mindössze 5-öt nyert meg 3 döntetlen és 3 vereség mellett. Az elmúlt 5 meccsükön 1 győzelem mellett 3 döntetlen és 1 vereség szerepel. Hazai pályán idén 5 meccsből 2 győzelem 2 döntetlen és 1 vereség szerepel. A sérültek listáján Bailly;Smalling;Fellaini szerepel és Ibrahimovic eltiltás miatt nem szerepelhet. Érdekes mérkőzés előtt állunk.

Manchester United: De Gea;Valencia;Jones;Darmian;Rojo;Mata;Pogba;Carrick;Rashford;Martial;Hererra

Arsenal: Cech;Mustafi;Monreal;Koscielny;Jenkinson;Couqlein;Elneny;Ramsey;Özil;Walcott;Sanchez

A mérkőzést a Manchester United kezdte. 5.perc: Mata szabadrúgása ment centikkel a kapu mellé. 7.perc: vendég szöglet melyet követően Sanchez vissza fejelt labdáját Ramsey fejelte a kapu mellé 5 méterről. 12.perc. Valencia ment el a jobb oldalon majd adott középre de ott csak vendég védők várták a labdát. 13.perc. Özil adott a 16-oson belül kitűnő labdát de a védelem fel tudott szabadítani. 15.perc: Pogba  jobb oldali beadását a vendég védelem vágta ki. 16.perc: Sanchez sárgult be egy hátulról történő becsúszást követően. 18.perc: Valencia ment el a jobb oldalon majd harcolt ki szögletet, a sarokrúgást követően Cech kezében landolt a labda. 19.perc: Rasford jobb oldali beadásáról Pogba maradt le igaz lesen helyezkedett. 23.perc: Couqlein lőtt távolról  kapu fölé. 25.perc: Darmian sárgult be. 30.perc: hazai szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 35.perc: Valencia gyanús körülmények közt került a 16-osn belül a földre de büntető nem járt a hazaiaknak. 37.perc: Mata vette át szépen a  labdát majd Cech védett bravúrral, az ezt követő két szögletből helyzet nem alakult ki. 41.perc: egy tetszetős hazai akció végén Martial lőtt kapura de cech ezúttal is bravúrral hárított, az ezt követő szögeltből Rashford lőtt Cech ölébe távolról. A hosszabbítás 1 perc, melyben helyzet már nem alakult ki.

A második félidőt az Arsenal kezdte. 47.perc: vendég szöglet melyet De Gea húzott le. 49.perc: Martial távolról lőtt a Cech ölébe. 50.perc: Rashford lövését blokkolták. 53.perc. hazai szabadrúgás melyet követően helyzet nem alakult ki. 56.perc. vendég szöglet melyet követően újabb vendég szöglet következett de helyzet nem alakult ki. 57.perc: Valencia jobb oldali beadását Cech húzta le. 63.perc: Martial helyére Rooney állt be a hazaiaknál. 64.perc: Darmian helyére Blind érkezett. 65.perc: hazai szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. 67.perc: újabb hazai szöglet melyet követően a védelem Pogba elől tisztázott. 68.perc: újabb hazai sarokrúgás melyet követően a hazaiaknál maradt a játékszer. 69.perc: egy szép hazai akciót követően Hererra passzolt az üresen érkező Mata elé aki a kapuba lőtt 16 méterről 1:0! A gólörömért Mata sárgát kapott. 71.perc: egy jobb oldali beadást követően Rashford előtt ment el a labda majd rúghatott szögletet de ebből helyzet nem alakult ki. 73.perc: Giroud állt be Elneny helyére. 79.perc: hazai szöglet melyet követően Blind középre adását Rojo fejelte a kapu mellé. 80.perc: Couqlein helyére Xhaka állt be. 84.perc: Jenkinson helyére Chamberlain állt be. 85.perc: Mata helyére Schneiderlin állt be a hazaiaknál. 86.perc: Rasmsey sárgult be a 6. szabálytalanságát követően. 88.perc egy jobb oldali beadást követően Giroud fejelt a hálóba 1:1! A hosszabbítás 4 perc, hazai szabadrúgás melyet követően Rooney ívelte be a labdát de helyzet nem alakult ki. 94.perc: Rooney sárgult be reklamálásért. Ezzel ért véget az összecsapás.

Az első játékrészben a hazaiak kezdte nagy vehemenciával s egy-egy kisebb helyzetet ki is alakítottak ám találatig nem jutottak. Az Arsenal a labdát igyekezett a labdát birtokolni de helyzetig nem jutottak. A félidő középső szakasza folyamatos játékot hozott de helyzet nem alakult ki. Az utolsó 10 percben azonban több United helyzet is kialakult s Cech bravúrjaira is szükség volt. A második félidőben a hazai együttes játszott jobban s alakított ki sok helyzetet. A vezetést meg is szerezte a hazai csapat. Ezt követően a vendégek birtokolták többet a labdát s egy támadás végén ki is egyenlítettek. véleményem szerint Mourinho taktikája jól érvényesült egészen a szerkezet váltásig s ennek köszönhetően 2 pontot hullajtottak el a hazaiak. Összességében jó mérkőzést láthattunk.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.