MANCHESTER UNITED F.C.-ARSENAL F.C.

Az Angol FA kupa utolsó negyedöntőjét rendezik meg ma este az Old Trafford-on ahol a házigazda Manchester United fogadja az Arsenal csapatát. A hazaiak nem panaszkodhattak a sorsolásra ugyanis -ad illetve negyed osztályú ellenfeleken keresztül vezetett az útjuk idáig,igaz mérkőzéseik nagy többségét idegenben kellett megvívniuk. A vendégeknek kicsivel keményebb volt a sorsolásuk ám nagy bravúrt számukra sem jelentett eljutni idáig. A hazai együttes formája ingadozó a bajnokságot tekintve,Van Gaal együttesének idegenben nem megy túl jól a játék. Az elmúlt 6 mérkőzésükből 4 győzelem mellett 1 döntetlen és egy vereség szerepel. A vendég együttes sem éppen csúcskorszakát éli Wenger kezei alatt. Ugyan ma esti ellenfelüknél egy ponttal jobban állnak a tabellán ám az Arsenal játéka is igen kiszámíthatatlan. Elmúlt 6 bajnokijukból 5-öt győzelemmel abszolváltak 1 vereség mellett,ugyanakkor nagy valószínűséggel a Bl-ből ki fognak esni az ágyúsok miután hazai pályán vert őket :1-re a Monaco. A két együttes csatái nagy múltra tekintenek vissza, az összesítésből a Manchester United jön ki jobban de nincs sokkal elmaradva ma esti ellenfele. Az őszi összecsapást némi meglepetésre idegenben nyerték a vörös ördögök. Nagy csatára számíthatunk a mérkőzés folyamán.

Manchester United: De Gea;Rojo,Shaw;Valencia;Smalling;Herrera;Blind;Young;Fellaini;Di Maria;Rooney

Arsenal: Szczesny;Bellerin;Mertesacker;Koscielny;Monreal;Casorla;Chamberlain;Coquelin;Özil;Welbeck;Sanchez

A mérkőzést a vendégek kezdték. A 3. percben Sanchez lőtt 14 méterről kapura, de a védőkön megpattanó labda végül De Gea kezében kötött ki. A 4. percben Bellerin sárgult be egy becsúszást követően, az ezt követő szabadrúgásból helyzet nem alakult ki. A 7. percben hazai szöglet következett, melyet Di Maria ívelt középre, de a labda a kapu előtt ment el keresztbe, senki nem ért hozzá. A 10. percben vendég szöglet következett, melyet követően a hazai védők fejelték ki a labdát. A 12. percben egy újabb szabadrúgás következett, a vendég térfél bal oldaláról, melyet követően Szczesny  ütötte ki a labdát. A 13. percben Fellaini került helyzetbe a 16-oson belül de végül a védők szerelni tudták. A 20. percben egy szép támadás végén Young lőtt a keresztléc fölé. A 21. percben Chamberlain beadása ment ki az alapvonalon. A 22. percben egy vendég szabadrúgás kvetkezett a hazai térfél jobb oldaláról, melyet Özil ívelt középre, de a védők kifejelték a labdát. A 24. percben egy középre ívelt labdát Bellerin tisztázott Rooney elől. A 26. percben egy szép akció végén Monreal talált 8 méterről a hazai kapuba 0:1! A 29. percben egy szép hazai akció végén Di Maria ívelt a kapu elé, ahol Rooney érkezett és gyönyörű fejessel egyenlíteni tudott. A 31. percben egy jobb oldali vendég akció végén Welbeck fejelt De Gea kezébe. A 33. percben Di Maria középre ívelt labdáját Szczesny fogta nehezen. A 36. percben hazai szöglet következett, melyet követően Smalling fejelt a kapu fölé. A 37. percben Di Maria sárgult be. A 41. percben egy hazai kontra végén Roponey lőtt Szczesny kezébe. A 42. percben egy vendég szöglet következett, melyet Özil ívelt középre, de a hazai védők azonban kirúgták a labdát. A 43. percben egy villámgyors hazai kontra végén Di Maria lőtt kiszorított helyzetből kapura, de Szczesny védeni tudott. A 44. percben vendég szabadrúgás következett melyet Casorla lőtt kapura éppen De Gea kezébe. A 45. percben Fellaini lőtt kapura 18 méterről Szczesny kezébe. 2 perc a hosszabbítás. Ezzel véget ért az első félidő, az állás 1:1!

A második félidőt a hazaiak kezdték. A  félidőben Carrick és Jones állt be Herrera illetve Shaw helyére. A 48. percben hazai szabadrúgás következett, melyet Rooney ívelt a kapu elé, de a vendég védők kifejelték azt. A 49. percben Fellaini fejelt kapura, de Szczesny védeni tudott. Az 51.percben Chamberlain sérült meg helyére Ramsey érkezett. Az 5.percben egy hatalmas védelmi hibát követően Sanchez elé került a labda kinek lövését De Gea védeni tudta. Az 59.percben  Fellaini sárgult be sokadik szabálytalanságát követően. A 60. percben Young sárgult be egy lerántást követően. A 61. percben Di Maria lőtt 17 méterről a kapu bal alsó sarka mellé. A 61. percben egy óriási védelmi hibát követően Welbeck lőtt az üres kapuba, 1:2! A 64. percben egy hazai szabadrúgás következett a bal oldalról, a szabadrúgáson kívül Bellerin kapott sárgalapot. A pontrúgást Rooney ívelt a kapu elé, de a védők kifejelték a labdát. A 65. percben hazai szöglet következett, melyet Di Maria ívelt középre, majd Smalling lőtt a keresztléc fölé. A 66. percben Bellerin helyére Chambers. A 68. percben Young beadását követően Fellaini fejelt Szczesny ölébe. A 72.percben vendég szabadrúgás következett a 16-os előteréből, melyet Sanchez lőtt De Gea ölébe. A 7.percben Jauzaj váltotta Rojo-t. A 74.percben Welbeck-et váltotta Giroud. A 74. percben De Gea védett szenzációsan. A 76.percben Di Maria sárgult be színészkedésért sőt reklamálásért mégegy sárga lapot kapott, így 10 emberrel játszik a Manchester United. A 80. percben egy kezezést követően egy hazai szabadrúgás következett a 16-os előteréből, a pontrúgást Rooney lőtte a a kapu fölé. A 84.percben egy jobb oldali beadást Fellaini fejelt a kapu mellé. A 87.percben Januzaj kapott sárga lapot műesésért. A 88.percben Casorla lőtt De Gea ölébe. A 89.percben Ramsey sárgult be. A hosszabbítás 5 perc a mérkőzés végén. A 93. percben vendég védők mentettek a 16-oson belül és lőtték a mezőnybe a labdát. A 94. percben Sanchez hagyott ki óriási ziccert. Ezzel véget ért a mérkőzés melynek eredménye 1:2!

Egy rendkívül jó mérkőzést láthattunk a mai este folyamán, ahol két győzelemre játszó csapat közül a szerencsésebb jutott tovább. Az első félidőt a vendégek kezdték jobban, melynek meg is lett az eredménye egy gól formájában. Ezt követően a hazaiak egy nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak és rögtön ki is egyenlítettek. Ezt követően felváltva alakultak ki helyzetek mind két oldalon. A második félidőt a hazaiak kezdték jobban és több helyzetet is ki tudtak alakítani, de betalálniuk nem sikerült a vendég kapuba. A vendégek második gólját Valencia hatalmas egyéni hibája okozta, valamint Welbeck szemfülessége. Di Maria kiállítása rendkívül érdekes körülmények között esett, mert a támadó ellen szabálytalankodtak, ám színészkedésért mégis ő kapott sárga lapot, majd a bíró inzultálásáért piros lapot. Összességében egy kitűnő mérkőzést láthattunk, melyből az Arsenal jött ki jobban.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.