MANCHESTER UNITED F.C. – CHELSEA F.C.

A Premier League 28. fordulóját rendezik meg a hétvégén. A forduló sőt a tavasz egyik legjobban várt mérkőzését rendezik vasárnap 15:05 perctől amikor is az Old Trafford-ra látogat a Chelsea. A két gárdát mindössze 3 pont választja el egymástól. A vörös ördögök a tabella 2. helyén állnak míg a kékek a tabella 4. helyén. A hazaiak eddigi mérlege 27 meccset követően 17 győzelem 5 döntetlen és 5 vereség. Utolsó 5 bajnokijukon 3 győzelem mellett 2 vereséget szenvedtek el. Hazai pályán 13 meccsből 10-et nyertek meg 2 döntetlen és 1 vereség mellett, utolsó 5 meccsükből 3-at nyertek meg 2 döntetlen mellett . A Bajnokok Ligájában a hét közben idegenben a Sevilla vendégei voltak ahol a megtizedelt keret ellen egy 0:0-ás döntetlent játszottak. A vörös ördögök tehát nincsenek túl jó formában pláne az idegenbeli meccseket tekintve, melynek köszönhetően reális esélyük a második helyre maradt a bajnokságot illetően. A kékek eddigi 27 meccsükből 16-ot nyertek meg 5 döntetlen és 6 vereség mellett, utolsó 5 meccsükből 2-őt nyertek meg 1 döntetlen és 2 vereség mellett. Idegenben 13 meccsből 7-et nyertek meg 3 döntetlen és 3 vereség mellett, utolsó 5 idegenbeli meccsükön 2-szer győztek 2 döntetlen és 1 vereség mellett.  A Bajnokok Ligájában hét közben a Barcelona együttesét látták vendégül ahol 1:1-es döntetlent játszottak. Mindkét együttes kiesett a Ligakupából ám az FA Kupát illetően jó esélyeik mutatkoznak, hogy elhódítsák a trófeát főként a Manchester City meglepő kiesésével. Az őszi összecsapást a Chelsea nyerte, melyet követően a két edző nyilatkozatháborúba kezdett. Érdekes mérkőzés előtt állunk!

Manchester United: De Gea;Young;Smalling;Lindelöf;Valencia;McTominay,Matic;Pogba;Sanchez;Lukaku;Martial

Chelsea: Courtois;Azpilicueta;Christensen;Rüdiger;Alonso;Kante;Drinkwater;Moses;Willian;Hazard;Morata

A mérkőzést a  Chelsea kezdte. 1.perc: vendég szöglet melyet követően a hazaiak hozhatták a játékszert. 3.perc: egy jobb oldali cselsorozatot követően Rüdiger adta középre a labdát ám a védelem kivágta azt. 4.perc: egy jobb oldali beadást követően Morata lőtt a keresztlécre majd a kipattanót Hazard lőtte kapura ám De Gea hárítani tudott, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. 5.perc: hazai kontra melynek végén Kante tisztázott. 10.perc: hazai szabadrúgás melyet követően Young ívelte be a labdát melyet Courtois húzott le. 18.perc: vendég szabadrúgás melyet követően nem alakult ki helyzet. 22.perc: vendég szabadrúgás melyet követően a hazai védelem vágta ki a labdát. 26.perc: hazai kontra melynek végén a vendég védelem tisztázott. 27.perc: Lukaku lövését blokkolták majd Courtois fogta meg a felpördülő labdát. 28.perc: Sanchez kapott jó labdát majd lőtt gyengén Courtois kezébe. 29.perc. Moses lőtt távolról De Gea kezébe. 30.perc: Kante sárgult be, az ezt követő szabadrúgásból melyből a Chelsea vezetett kontrát s Willian révén a hálóba lőtt 0:1! 35.perc: Alonso lőtt a kapu fölé. 39.perc: Martial labdáját Lukaku lőtte a hálóba 1:1! 41.perc: Hazard kapott jó labdát majd Alonso lőtt a kapu fölé ismét jobb lábbal. 43.perc: vendég szabadrúgás melyet követően Willian lőtt a kapu elé ám De Gea fogta a labdát. A hosszabbítás 2 perc melyben helyzet nem alakult ki.

A második félidőt a Manchester United kezdte. 49.perc: vendég kontra melynek végén Morata került helyzetbe ám végül lövését blokkolták a hazai védők. 56.perc. hazai szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 58.perc: De Gea védett egy távoli rúgást ám az rosszul pattant Valencia-nak kellett felszabadítani. 60.perc: Willian lőtt távolról a kapu fölé.62.perc: Sanchez lőtt távolról a kapu előtt keresztbe. 64.perc: Martial helyére Lingard érkezett a hazaiaknál. 66.perc. hazai szöglet helyzet nélkül. 67.perc: Lukaku lőtt gyönyörűen kapura ám Courtois hárítani tudott, az ezt követő szögletből helyzet már nem alakult ki. 69.perc. Valencia sárgult be, az ezt követő szabadrúgásból Willian lőtt De Gea ölébe. 73.perc: Hazard helyére Pedro állt be. 74.perc: hazai szabadrúgás a szögletzászló előttről, melyet követően a vendég védelem mentett a kapu torkából. 75.perc: Lukaku lőtte be keményen a labdát melyet követően Lingard fejelt a kapuba 2:1! 77.perc: Willian próbálkozását De Gea védte. 78.perc: Smalling tisztázott Willian elől, ezt követően Giroud érkezett Moses helyére a vendégeknél. 80.perc: Bailly érkezett Sanchez helyére. 81.perc: Fabregas állt be Drinkwater helyére. 84.perc: hazai szabadrúgás melyet követően Courtois húzta le a labdát. 85.perc: Matic sárgult be. 86.perc: Morata lőtt lesről a hálóba igaz inkább egy vonalról indult. 88.perc: Morata sárgult be. A hosszabbítás 4 perc, 93.perc: Lukaku vette le szépen a labdát majd vezette a félpályán s végül a védők lábába lőtt. 96.perc: vendég szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki.

Az első játékrészben a vendégek kezdtek sokkal aktívabban, többet birtokolták a labdát a kékek s sokkal improvizatívabb játékot játszottak. A hazaiak főként a félidő elején statikusan helyezkedtek s már rögtön az elején hátrányba is kerülhettek volna. A vendégek Willian révén megérdemelten szereztek vezetést. A hazaik a bekapott gólt követően változtattak játékukon s Lukaku révén ki is tudtak egyenlíteni. A második játékrészben a vendégek kezdtek jobban, ám a hazai együttes egyre jobban kezdtek felpörögni s egyre több helyzetet alakítottak ki. Lingrad cseréje jó húzásnak bizonyult pláne,hogy Hazard cseréje után jött a hazai vezető találat melyet ráadásul Lingard szerzett. A vendégek ezt követően mindent megpróbáltak ám játékuk kissé szétesett. A hazaiak az utóbbi időkhöz mérten eredményese játszott ám még messze elmaradnak idény eleji formájuktól. Jó mérkőzést láthattunk!

 

Check Also

REAL MADRID F.C. – ATLETICO MADRID F.C.

A Spanyol Bajnokság 17. fordulójának rangadójának csúcsrangadóját rendezik meg a vasárnapi játéknapon. A listavezető Real …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.