MANCHESTER UNITED F. C. – CHELSEA F. C.

A Premier League 9. Fordulójának rangadóján a Manchester United fogadja a Chelsea gárdáját. A hazaiak egy rendkívül döcögős szezonkezdésen vannak túl,jelenleg a tabella 8.helyét foglalják el. Emellett több sérült is van a csapatban Falcao;Herrera Carrick valamint Rooney 3 meccses eltiltását tölti. A vendég oldalon Costa Remy a sérültek listáján található ezen kívül Azpilicueta az eltiltását tölti. A két csapat a tavalyi év folyamán kétszer futott össze az első mérkőzés egy 0:0-ás döntetlennel ért véget a második összecsapást már a Chelsea nyerte. Az elmúlt éveket tekintve erősen megoszlanak a győzelmek a felek között. A vendégek rendkívül jól kezdték a szezont csupán egy döntetlent értek el azt is a Manchester City ellen a többi mérkőzésüket megnyerték. A mai meccs esélyese a vendég gárda ám a hazaiak az Old Traffordon minden képpen otthon szeretnék legalább az egyik pontot. Izgalmas jó mérkőzés előtt állunk.

Manchester United: De Gea;Rafael;Smalling;Rojo;Shaw;Di Maria;Blind;Mata;Januzaj;Fellaini;Van Persie

Chelsea: Courtois;Ivanovic;Cahill;Terry;Felipe Luiz;Oscar;Matic;Willian;Hazard;Fabregas;Drogba

Az első félidőt a hazaiak kezdték. A 3. percben Oscar rúgott kapura, de a labda szögletre ment. Még ebben a percben vendég szöglet következett, mely után egy újabb, de a védők tisztáztak. A 4. percben Van Persie adott jó labdát Fellaininek, de a támadás végül elakadt két védőben. Az 5. percben egy középre adott labdát követően Di Maria lőtt 7 méterről a kapu fölé magasan. A 9. percben Shaw lőtte kapura a labdát, mely lepattant a védőkről, ezt követően a lepattanót Di Maria lőtte magasan az égbe. A 13. percben Rafael sárgult be, ezt követően vendég szabadrúgás a bal szélről, Fabregas beívelését követően azonban nem alakult ki belőle. A 14. percben vendég szöglet, melyet egy újabb követett, a beívelést követően Drogba érkezett, de a kapu fölé fejelte a labdát. A 18. percben hazai szabadrúgás, melyet, Di Maria végzett el, a középre érkező labdát Smalling fejelte a kapu fölé. A 21. percben vendég szöglet, melyből nem alakult ki helyzet. A 22. percben Drogba sárgult be. A 23. percben Van Persie került a büntető területen belülre, de lövését a kapus védeni tudta. Ezt követően Van Persie fejelt el egy középre érkező labdát a 16-oson belülről a kapura, de a kapus ezt is védte. A 25. percben vendég szöglet következett, melyből nem alakult ki helyzet. A 26. percben hazai szabadrúgás, melyet Di Maria végzett el, de a labdát Courtois fogta. A 32. percben Di Maria lőtt távolról kapura gyengén, Courtois könnyedét fogta a labdát. A 35. percben vendég szabadrúgás a bal szélről, melyet Fabregas végzett el, a beadást követően a labda kimegy a pályáról keresztbe a kapu előtt. A 38. percben hazai szabadrúgás, Di Maria lőtte a labdát egyenesen Courtois kezébe. A 39. percben Matic sárgult be. A 40. percben egy középre érkező labdát Drogba lőtt kapura, azonban de Gea hatalmasat védett. A 42. percben Januzaj kapott pontos labdát labdát, majd jutott be vele a büntetőterületre, ahonnan centikkel a kapu fölé lőtt. A 44. percben hazai szabadrúgás, a bal oldalról Di Maria középre adott labdáját Mata lőtte a lelátóra. 2 perc a hosszabbítás. Más már nem történt ebben a félidőben, így az állás maradt 0:0!

A második félidőt a vendégek kezdték.Csere egyik csapatban sem történt. Az 50. percben Ivanovic lőtte a labdát a 16-os jobb vonaláról középre, de a védők végül tisztázni tudtak. Még ebben a percben Fabregas sárgult be. Hazai szöglet az 52. percben a középre érkező labda a passzolgatásokat követően Fellainihez kerül aki rálövi azt a kapura, de a kapu mellett megy el. Az 53. percben Hazard kerül a 16-oson belülre, és lövi a labdát a kapura, azonban de Gea védeni tudott. Az 53. percben vendég szöglet, melyet Fabregas végzett el, a beívelést követően Drogba fejelte a labdát a kapuba, ezzel 0:1! Az 59. percben Willian rúgott kapura a 16-oson belülről, de de Gea magabiztosan védett. A 62. percben Oscar sárgult be. A 65. percben Ivanovic sárgult be, hazai szabadrúgás következett a bal oldalról 23 méterről, Di Maria lövése egy védőről szögletre pattant. Hazai szöglet következett, melyből helyzet nem alakult ki. A 67. percben Mikel helyére Oscar érkezett, és Mata helyére Wilson jött a pályára. A 69. percben Ivanovic jutott el a kapu előterébe a védők között, és onnan lőtte a labdát a kapu előtt keresztbe. A 71. percben Januzaj lőtte a labdát a kapu elé, ahol Courtois kapta el azt. A 72. percben hazai szöglet következett, amelyből helyzet nem alakult ki. A 76. percben Van Persie lőtt a 16-osról, de a labda egy védőről pattant le. A 77. percben Fellaini sárgult be. A 79. percben Van Persie kapott egy remek labdát a 16-oson belül bal oldalt, és lőtte a labdát kapura, de Courtois védte a lövést. Még ebben a percben Januzaj lőtt kapura a 16-os jobb oldaláról, de a labda elkerülte a kapufát. A 84. percben hazai szöglet, melyet Januzaj végzett el, de a beívelést követően Courtois kapta el a labdát. A 88. percben Hazard sárgult be, hazai szabadrúgás, melyet Di Maria végzett el, de a lövést követően Januzaj volt lesen. A  89. percben Hazard helyére Schürrle érkezett. 4 perc a hosszabbítás. A 92. percben Di Maria lőtt távolról kapura, de Courtois védeni tudott. Még ebben a percben Willian helyére Zouma érkezett. A 93. percben Ivanovic kapott újabb sárgalapot, így kiállításra került sor a vendég oldalon. 10 emberrel folytatja tovább a játékot a Chelsea. A 94. percben hazai szabadrúgás a bal oldalról, a beadást követően Fellaini fejelt a kapura, de a labda kipattant Courtois-ról, a lepattanót pedig Van Persie lőtte magabiztosan a kapuba, ezzel 1:1! A 95. percbenVan Persie sárgult be. Ezzel véget ért a mérkőzés, melynek végeredménye 1:1!

Egy jó iramú első félidővel kezdtek a csapatok és mindkét kapu veszélyben forgott de komoly gólhelyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani. A mérkőzés góljai a második félidőre maradtak,ahol a vendégek szereztek megérdemelten vezetést. De Gea Hazard ziccerért még hárítani tudta de Drogba fejesével már nem tudott mit kezdeni. Ezt követően a hazaiak igyekeztek a vendég védelemre nyomást gyakorolni ám a labdát a 80. percig a vendégek birtokolták inkább. A végjátékban Di Maria harcosságának valamint Fellaini áldozatos játékának köszönhetően Van Persie be tudta lőni a labdát a vendégek hálójába. Összességeben egy remek mérkőzést láthattunk ahol igazságos döntetlen született.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.