MANCHESTER UNITED F.C.-EVERTON F.C.

A Premier League 32. fordulóját rendezik meg a hét végén. A vasárnapi nap két érdekes mérkőzéssel is kecsegtet előbb a bajnokaspiráns Leicester  hazai pályán fogadja a Southampton együttesét majd a nap fő mérkőzésén a Manchester United fogadja hazai körülmények között az Everton együttesét.  A hazaiak a tabella 6. helyén állnak, eddigi 30 mérkőzésükből 14-et nyertek meg 8 döntetlen és vereség mellett. Az utolsó 5 mérkőzésükből 3-at nyertek meg 2 vereség mellett. Hazai környezetben 14 mérkőzésből 8-at nyertek meg 4 döntetlen és 2 vereség mellett. Utolsó 5 hazai mérkőzésükből 4-et megnyertek 1 vereség mellett. A sérültek listáján Rooney;Shaw;Schweinsteiger;Young;Jones és Keane szerepel. A vendégek a tabella 12 helyén állnak igaz e vesztett pontok tekintetében a 10 helyen. Eddigi 29 mérkőzésükből 9-et nyertek meg 11 döntetlen és 9 vereség mellett. Az utolsó 5 mérkőzésükből 2-őt nyertek meg 3 vereség mellett. Idegenben 13 mérkőzésből 5-öt nyertek meg 7 döntetlen és 1 vereség mellett, utóbbi 5 idegenbeli találkozójukból 3-at nyertek meg 2 döntetlen mellett. A vendégeknél Hibbert;Browning;Pienaar sérült míg Barry eltiltását tölti. A két együttes korábbi 17 mérkőzéséből a hazaiak 10 találkozót nyertek meg 3 döntetlen és 4 vendég siker mellett. Az utolsó 5 mérkőzésből 2 United győzelem született és 3 Everton siker, az Old Traffordon lejátszott legutóbbi 5 mérkőzésből 3 United siker született 1 döntetlen és 1 Everton siker. Az előzmények alapján izgalmas mérkőzés előtt állunk.

Manchester United: De Gea;Darmian;Smalling;Blind;Rojo;Schneiderlin;Carrick;Lingard;Mata;Martial;Rashford

Everton: Robles;Coleman;Stones;Jagielka;Baines;Cleverley;McCharty;Deulofeou;Barkley;Lennon;Lukaku

A mérkőzést a hazaik kezdték. A 8.percben egy jobb oldali beadást követően Rashford sarkazása okozott zavart a vendég védelemben. Az ezt követő szögletből Rojo lövését blokkolta  a vendég védelem. A 11.percben vendég szabadrúgás következett melyet a hazai védelem tisztázni tudott. A 12.percben Rojo szerelte jó ütemben Deulofeou-t. A 14.percben Rashford adta középre a labdát de a vendég védők tisztázni tudtak. A 17.percben Martial lőtt 17 méterről a kapu mellé centikkel. A 21.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően Baines lőtt a sorfalba. Az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 28.percben hazai szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 29.percben Lukaku lövését blokkolták. A 30.percben újabb hazai szöglet alakult ki melyből szintén nem alakult ki helyzet. A 31.percben Rashford-ot szerelték a 16-oson belül. A 35.percben Stones blokkolta Martial lövését. A 36.percben hazai szöglet következett melyből Schneiderlin fejelt a kapu mellé. A 37.percben Martial kapott kitűnő labdát de a 16-oson belül szerelni tudták. A 38.percben Lingard lövését blokkolták a vendég védők. A 44.percben Mata ívelését Robles húzta le. A hosszabbítás 1 perc melyben Martial tört az Everton 16-osán belülre de helyzetbe már nem tudott kerülni ezzel ért véget az első játékrész.

A második félidőt a vendég együttes kezdte. A félidőben Fosu-Mensah állt be a hazaiaknál Rojo helyére. A 48.percben Fosu-Mensah beadását Robles húzta le a levegőből. A 49.percben Deuloufeu beadására Lukaku érkezett de Blind fel tudott szabadítani. Az 50.percben Blind mentett megint hatalmasat ezúttal is Lukaku elől. Az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. Az 51.percben vendég szabadrúgás következett melyből helyzet nem alakult ki. Az 52.percben Cleverley lövését blokkolták. Az 54.percben egy meglepően szép hazai akció végén Martial lőtt Robles segítségével a kapuba 1:0! Az 55.percben De Gea húzott le egy megpattanó labdát. Az 56.percben vendég szöglet következett melyből Jagielka fejelte ketté a keresztlécet. Az 58.percben Carrick helyére Herrera állt be. A 60.percben hazai szöglet következett melyet követően Smalling sárgult be ütemtelen becsúszásért. A 62.percben Mirallas érkezett Deulofeou helyére a vendégeknél. A 69.percben Mirallas lövését blokkoltak a hazai védők. A 81.percben a megsérülő Blind helyére Valencia állt be a hazaiaknál. A 83.percben vendég szögelt következett melyet követően De Gea védett hatalmasat, ezt követően vendég szabadrúgás következett melyet Cleverley lőtt kapura de lövését blokkolták. A 86.percben Lukaku kapott pontatlan labdát a kapu előtt így helyzet nem alakult ki. A 87.percben Niasse állt be a vendégeknél Barkley helyére. A 88.percben Rashford lőtt Robles ölébe. A hosszabbítás 4 perc a 91.percben Mata lövését blokkolták. A 92.percben Lingard sárgult be. Ezzel véget is ért a találkozó.

Az első játékrészben a vendég együttes kezdett aktívabban majd az első 15 percet követően a hazaik kezdték átvenni a meccs irányítását. Helyzetekben nem bővelkedett a félidő azonban egy-egy formás támadást láthattunk mindkét fél részéről. A második félidőben a vendégek kezdtek aktívabban majd a 60.perctől a hazaiak fokozatosan vették át az irányítást. Martial vezető gólját követően akár több találatot is szerezhettek volna a hazaiak de ez nem sikerült nekik. A vendége produkáltak még egy veszélyes negyed órát de kapuba végül nem találtak be. A két impotensen játszó együttes közül ma a hazaiak jöttek ki jobban.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.