MANCHESTER UNITED F.C. – GALATASARAY F.C.

A Top bajnokságok még el sem kezdődtek ám az ott játszó együttesek már javában készülnek az új idényre. A nyár egyik legfoglalkoztatottabb együttese a Manchester United mely Sir Alex Ferguson óta keresi önmagát. A legújabb edző aki Sir Alex nyomdokaiba kíván lépni nem más mint Jose Mourinho. Az elvárások ismét az egekben s úgy fest idén már az igazolások terén is sikerül azt véghez vinni amit az elmúlt években nem. A nyáron eddig Mkhitaryan, Bailly és Zlatan Ibrahimovic is érkezett sőt a levegőben lóg Paul Pogba rekord összegű szerződtetése is, ezen kívül a Fabinho szerződtetése is a hírek szerint közel áll. Az eddigi felkészülési mérkőzéseken a keret egy része az EB utáni pihenőjét töltötte így helyenként érdekes kezdőkkel állt fel Mourinho együttese. A Wigan ellen 2:0-ra győztek míg a Borussia Dortmund ellen 4:1-es vereséget szenvedtek a vörös ördögök. A Manchester City elleni beígért derbi a rossz időjárási viszonyok miatt maradt el. A ma esti ellenfél a Galatasaray amellyel éppen Svédországban mérkőzik meg a United ahol minden bizonnyal Ibrahimovich is a pályára lép. Érdekes mérkőzés előtt állunk melynek esélyese az angol együttes.

Manchester United: De Gea;Valencia;Bailly;Blind;Shaw;Schneiderlin;Herrera;Mkhitaryan;Rooney;Martial;Ibrahimovic

Galatasaray: Muslera;Balta;Bruma;Carole;Chedjou;Dzemaili;Gumus;Inan;Linnes;Oztekin;Sneijder

A mérkőzést a Manchester United kezdte. A 4.percben egy jobb oldali beadást követően Ibrahimovic félollózó mozdulattal talált a kapu bal felső sarkába 1:0! Elképesztő találat volt. A 21.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően egy újabb szabadrúgás következett melyet Gumus juttatott a kapu jobb oldalába fejjel 1:1! A 27.percben Sneijder sárgult be. A 28.percben hazai szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 29.percben újabb hazai szabadrúgás következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 34.percben Sneijder lövését De Gea védte. Az ezt követő szögletből De Gea hatástalanította Inan fejesét. A 38.percben Rooney lőtt távolról a lelátóra. A 40.percben Bruma kígyózott át a vörös ördögök védelmén s lőtt a kapu bal alsó sarkába. A 44.percben Ibrahimovic használta ki majdnem Muslera hibáját, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. Ezzel véget is ért a félidő.

A második félidőt a Galatasaray kezdte. A félidőben csere nem volt. Az 55. percben egy jobb oldali akciót követően csakúgy mint Ibrahimovic gólját megelőzően Valencia ment el a jobb oldalon majd tálalt az érkező Rooney elé aki a kapuba lőtt 2:2! Az 58.percben Martial ment el a jobb oldalon majd felrúgták így büntető következett melyet követően Rooney lőtt a hálóba 3:2! Jó mérkőzés!!! A 62.percben Valencia adott be ismét a jobb szélről melyet követően Fellaini fejelt a hálóba 4:2! A 74.percben a bal oldalon Martial bolondította a védelmet de lövését Muslrea hárította. A 75.percben egy gyönyörű támadás végén Mata talált be a hálóba 5:2! A 76.percben egy tetszetős akció futott a bal oldalon de találat ebből nem született, a helyzetet Depay puskázta el. A 82.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 84.percben egy les helyzet akadályozta meg az újabb vörös találatot. A mérkőzésen több nagy helyzet nem alakult ki így maradt az 5:2-es végeredmény.

Az első játékrészben a hazaiak kezdtek jobban sőt a vezetést is megszerezték. Ezt követően a csapatok nem erőltették a támadásokat. Ezt követően a Galatasaray lépett fel támadólag s két villanást követően meg is fordította a mérkőzés állását. A United igyekezett ugyan támadásokat vezetni ám gólt az első játékrészben már nem tudtak elérni. A második félidőben mintha két különböző együttes lépett volna pályára. A Galatasaray alig tudott a félpályán átlépni míg a manchesteriek egyre nagyobb lendülettel játszottak s gyakorlatilag 15 perc alatt megfordították sőt el is döntötték a találkozót. Rooney hosszú idő után duplázott, Valencia ihletett ormában játszott valamint a második sor is sok helyzetet alakított ki. A mérkőzésen ráadásul Ibrahimovic is betalált első hivatalos mérkőzésén. Valóban érdekes találkozót láthattunk amely rámutat ugyan néhány hibára és kiemelkedő pozitív dologra mindkét oldalon, ám ne feledjük ez csupán egy felkészülési mérkőzés volt.

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.