MANCHESTER UNITED F.C.-HULL CITY

A Premier League 34.fordulójának elmaradt mérkőzését pótolják be ma este. A United egy borzasztó szezon utolsó hazai meccsére készül,ahol immár Giggs,és legénysége szeretne szépen búcsúzni az álmok színházának közönségétől. Akik ebben megakadályozhatják őket azok a Hull játékosai,akik a tabella alsó feléhez tartoznak, a tabella 15. helyén állnak. A hazaiak mint azt az idény végén már megszokhattuk a 7. helyet foglalják el és amennyiben nagy csoda nem történik már biztosan lemaradnak az Európai kupaküzdelmekről jövőre. Mivel a vendégek már nem eshetnek ki illetve a hazaiak a hétvégi fiaskó után javítani akarnak,így a meccs esélyese egyértelműen a hazai csapat. Az elmúlt 6 fordulót tekintve a hazaiak 3 győzelmet és 3 vereséget tudtak felmutatni,míg a vendégek 1 győzelem és 1 döntetlen mellett 4 vereséget értek el. Az őszi összecsapást a United nyerte nagy csatában 3:2-re. Érdekes mérkőzést várhatunk e két csapattól a ma este folyamán.

Az első félidőt a hazai csapat kezdte. Januzaj ívelte a labdát Fellaini fejére aki a játékszert középre fejelte le,ahonnét Wilson lőtt egy hazai védő lábába. A 4.percben Januzaj-t tüntették el gyanús körülmények között,ám büntető helyett szöglet következett,melyből helyzet nem alakult ki. A 10. percben Kagawa lőtt távolról de megpattant egy védő lábán,így szöglet következett. A sarokrúgást követően a vendégek hozhatták el a labdát. A 17. percben hazai szöglet következett,melyet követően Jones sérült meg a válla ugorhatott ki. A 22. percben Vidic érkezett a pályára a sérült Jones helyett. Vidic ezzel a mérkőzéssel köszönt el az Old Trafford közönségétől,jövőre már az Inter együttesét erősíti. A 30. percben Januzajt buktatták a jobb oldalon,így a hazaiak jöhetnek szabadrúgással. A beívelést Januzaj végezte el,majd azt Fellaini fejelte vissza középre,ahonnét Wilson lőtte a kapuba a labdát 1:0! Szép gól egy első PL meccsét játszó ifjútól. De Gea fogott egy jobb oldali beadást a 38. percben. Fellaini sárgult be egy durva belépőt követően a 28. percben. Büttner középre adott labdáját húzta le a lebegőből Jakupovic Fellaini elől. A 44. percben egy vendég kontrát állított meg a hazai védelem. A hosszabbítás 2 perc a félidő végén,a 47. percben vendég szabadrúgás,melyet a hazai védelem fejelt ki. Ezzel véget is ért az első félidő az állás 1:0!

A második játékrészt a vendégek kezdték. A 46. percben Meyler sárgult be egy visszarántást követően. A szabadrúgást Lawrence lőtte a sorfalba. A 47. percben Lawrence lőtt félollózó mozdulattal a kapu mellé. A félidőben Rosenior helyére Sagbo,valamint Long helyére Fryatt állt be. Januzaj középre adott labdáját Jakupovic húzta le. Az 50. percben Januzaj lőtt távolról de a vendég kapus védeni tudta azt. A szögletet követően megint Jakupovic húzta le a labdát. Az 57. percben Januzaj kígyózott a védők között de végül szögletre mentettek a védők. A szögletből helyzet nem alakult ki. Januzaj ívelt ismét Fellaini fejére de a hazai védelem ismét tisztázni tudott. A 61.percben Januzaj viharzott el a jobb szélen,majd Fellaini elé adta a labdát,aki kihagyta az ordító ziccert,ám érkezett Wilson,aki kegyetlenül kihasználta az adódó alkalmat,így a második gólját lőtte 2:0! A 63. percben Fryatt lőtt óriási gólt 26 méterről 2:1! De Gea-nak esélye sem volt a hárításra. Hazai csere a gólt követően Wilson helyére Van Persie állt be. A 70. percben Januzaj tálalt Fellaini elé,aki a fellegekbe lőtte a labdát,még ebben a percben Giggs cserélte be magát Lawrence helyére. A 73. percben Giggs tört előre középen,majd átadásába kézzel értek bele de a büntető ezúttal is elmaradt. Vendég szabadrúgás a 74. percben de helyzet nem alakult ki belőle. A 77. percben Giggs viharzott el a jobb szélen de középre tett labdáját végül szögletre vágták a vendégek. A sarokrúgás után Büttnerhez került a labda de helyzet végül nem alakult ki középre lőtt labdáját követően.  A  79. percben De Gea védett hatalmasat egy középről leadott lövés után. A 80. percben Januzaj ment el a jobb szélen,majd középre adott labdáját Van Persie lőtte a kapu mellé. A 81. percben Al-Muhammadi helyére Livermore állt be. A 83. percben Van Persie lőtte a labdát Jakupovic ölébe 17 méterről. A 86. percben Giggs passzolt Van Persie elé,aki előszörre még a védők lábába lőtte a labdát,majd a kapuba ezzel 3:1! de Gea fogta a labdát a 89. percben Figueroa beadása után. A hosszabbítás 3 perc, a 91. percben Kagawát tüntették el,így szabadrúgással jöhettek a hazaiak,melyet Giggs lőtt kapura de Jakupovic nagy bravúrral kivédte. A szögletet követően helyzet nem alakult ki. Véget ért a mérkőzés,melyet 3:1-re a Manchester United nyert meg.

Furcsa mérkőzést hozott e két csapat ma esti összecsapása. Az első félidőben a gólon kívül nem sok említésre méltó esemény történt. Annál érdekesebb volt a második játékrész,az ifjú Wilson meglőtte első két gólját a felnőtt keretben,ezen kívül a forduló gólját is láthattuk Fryatt lövését követően,és ezek mellett Giggs mint játékosedző lépett csereként  a pályára. Összességében jó mérkőzést láthattunk,melyet a hazai csapat megérdemelten nyert meg.

Review Overview

Köszönjük

Értékelje a cikket!

User Rating: 4.88 ( 2 votes)

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.