MANCHESTER UNITED F.C.-LEICESTER CITY F.C.

A Premier League 23. Fordulóját rendezik a hét végén. Az őszi szezon egyik legnagyobb meglepetését okozta a Leicester City gárdája amikor hazai pályán 3:1-es hátrányból fordítva 5:3-as sikert aratott a Manchester United  felett. Azóta persze sok víz lefolyt a Temzén és a Leicester sem nyert olyan kaliberű ellenfelek ellen mint a United sőt azon a mérkőzésen kívül mindössze 3-at tudtak megnyerni az eddigi szezonban. A vendégek egyéb iránt a tabella utolsó helyét foglalják el a már említett vereségeken kívül 5 döntetlen és 13 vereség áll a nevük mellett. Az elmúlt 6 mérkőzést tekintve 2 győzelem 1 döntetlen és 3 vereség amit Nigel Pearson fiai értek el. A sérültek listáján Schmeichel és Upson neven szerepel valamint piros lap miatt eltiltott James. A hazaiak egy hosszú veretlenségi sorozatot zártak le a Southampton ellen azonban azóta  egy győzelmet sikerült aratni a QPR ellen. Az elmúlt 6 bajnoki fordulóban 2 győzelem 3 döntetlen és 1 vereséget ért el Van Gaal legénysége. A sérültek listáján Young és Carrick szerepel. Nehéz mérkőzés áll a hazaiak előtt melynek ennek ellenére egyértelmű esélyesei.

Manchester United: De Gea;Rojo;Jones;Valencia;Shaw;Januzaj;Blind;Rooney;Di Maria;Van Persie;Falcao

Leicester City: Schwarzer;Simpson;Wasilewski;Morgan;De Laet;Drinkwater;King;Schlupp;Kramaric;Vardy;Ulloa

A mérkőzést a vendég együttes kezdte. A 4.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 8.percben Shaw adta a bal oldalról középre a labdát de Schwarzer könnyedén fogta azt meg. A 11.percben egy vendég szabadrúgás következett melyet követően a hazaiak hozhatták el a labdát. A 112.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően a védők fejelték ki a labdát. A 15.percben Di Maria szabadrúgása halt el a sorfalban. A 23.percben Schlupp csapott le egy eladott labdára majd lőtt a hazai kapu fölé. A 24.percben egy hazai kontra végén Van Persie lőtt a kapus kezébe. A 27.percben egy csodás kiugratást követően Van Persie talált be a leshatárról indulva 1:0. A gólpasszt Blind jegyezte. A 30.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően Rooney lőtte a védőkbe a labdát. A 32.percben egy gyors hazai akció végén Di Maria lőtt kapura majd a kipattanó labdát Falcao kotorta a kapuba a labdát 2:0! A 34.percben Drinkwater sárgult be egy szabálytalanságot követően. A 41.percben egy gyors hazai támadás végén Falcao lőtte középre a labdát de a vendég védők szögletre mentettek. A sarokrúgásból gólhelyzet nem alakult ki. A 43.percben újabb hazai szöglet következett melyet követően Morgan a saját kapujába fejelte a labdát 3:0! A 45.percben egy vendég szabadrúgást követően a hazai védők szerezték meg a labdát. A hosszabbítás 2 perc a félidő végén. A 47.percben egy vendég szögletre került még sor melyből azonban már helyzet nem alakult ki.

A második játékrészt a vendég együttes kezdte. A 45.percben Wardy helyére Cambiasso állt be a vendég oldalon. A 48. percben Falcaot állították meg a 16-oson belül. Az 52.percben Cambiasso szabadrúgását a hazai védők vágták ki a mezőnybe. Az 57.percben egy hazai szabadrúgás következtében a vendég védőknek kellett tisztázni Falcao elől. Még ebben a percben Januzaj próbálkozása húzott el a kapu fölött. A 61.percben Rooney lövését blokkolták a vendég védők. A 63.percben vendég cserék Kramaric helyére Albrighton érkezett valamint Ulloa helyett Nugent. A 69.percben Van Persie helyett McNair állt be. A 73.percben Rooney szögletét vágták ki a védők. A 77.percben Valenciát Mata váltotta. A 80.percben Wasilewski lőtte a labdát De Gea hálójába 3:1! A 81. percben Falcao helyére Wilson érkezett. A 83.percben Albrighton lövése kerültre el a hazaiak kapuját. A 90.percben egy hazai szabadrúgás következtében a vendégekhez került a játékszer. A hosszabbítás 3 perc a mérkőzés végén. A 92.percben Blind lövését Schwarzer fogta magabiztosan. Több helyzet már nem alakult ki így maradt a 3:1-es végeredmény.

Egy hajtós találkozón vagyunk túl ahol ma kijött a két gárda közötti különbség. A hazaiak megerőltetés nélkül rúgtak 3 gólt az első félidőben mellyel el is döntötték a találkozó sorsát. A vendégek ugyan igyekeztek válaszolni ám ez egészen a második játékrész végéig amikor is egy beívelésből Albrighton szerezte meg a szépítő gólt. Összességében a hazaiak megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.