MANCHESTER UNITED F.C.-MANCHESTER CITY F.C.

A Premier League 32. fordulóját rendezik meg a hétvégén, melynek csúcs rangadójára 17:00-kor kerül sor az Old Trafford-on.  A Manchester United  a tabella 3. helyét foglalja el, valamint az elmúlt 6 bajnokijukat tekintve kimondottan jó formában örvendenek, ugyanis 5 győzelem mellett 1 vereséget könyvelhettek el. A vendég együttes az elmúlt 6 mérkőzéséből 3 győzelmet aratott 3 vereség mellett s így csúszott a tabella második helyéről a negyedikbe. Az őszi mérkőzésen a Manchester City aratott 1:0-s végeredményt hazai pályán, miután a vendég együttes 10 emberrel volt kénytelen befejezni a mérkőzést Smalling kiállítása miatt. A két együttes korábbi összecsapására visszatekintve kidrül, hogy amióta Mansur sejk a Manchester City tulajdonosa a cityis kékek sokkal jobban állnak. Az idei évben 4 év után fordulhat elő az, hogy a vörös ördögök padlóra küldik a városi riválist. Egy kitűnő mérkőzésre számíthatunk, ahol mindkét csapat azonos eséllyel száll ringbe a győzelemért.

Manchester United: De Gea; Smalling; Jones; Valencia; Blind; Young; Herrera; Carrick; Mata; Rooney; Fellaini

Manchester City: Hart; Company; Zabaleta; Clichy; Demichelis; Toure; Silva; Fernandinho; Milner; Aguero; Navas;

A mérkőzést a  vendég együttes kezdte. A 2. percben Young bal oldali beadását blokkolták a védők. A 4. percben Smalling rúgta ki a labdát a 16-oson kívülről. Az 5. percben ismét Smalling vágta ki a labdát ezúttal az 5-ösön belülről. A 6. percben Navas kapott kitűnő labdát és lőtt 7 méterről De Geába. A 7. percben egy vendég szöglet következett, melyet követően Touré bombázott Blind  lábába. A 8. percben egy vendég támadás végén Silva passzolt középre ahol Agüéro lőtte be a labdát a kapuba, ezzel 0:1! A 12. percben egy vendég szabadrúgás következett, melyből helyzet nem alakult ki. A 13. percben hazai szabadrúgás következett a térfél jobb oldaláról, melyet Mata ívelt középre, de a védők ki tudták fejelni. Még ebben a percben De Gea tisztázott Agüero előtt, majd az előre lőtt labdáját követően Herrera elé került a labda aki a bal oldalról középre centerezett, ahol Young némi szerencsének köszönhetően a hálóba lőtte a labdát, ezzel 1:1! A 21. percben Agüero lövését blokkolták a hazai védők, majd Silva próbálkozását is. A 23. percben vendég szöglet következett, melyet követően a hazai védőkről pattant a mezőnybe a labda. A 24. percben Milner sárgult be rántásért. Az ezt követő szabadrúgást Young ívelte középre majd Fellaini lefejelte, de a vendég védők ki tudták rúgni a labdát. A 27. percben Blind passzolt Young elé a 16-os vonalára, majd tekerte be a kapu elé, ahol Fellaini lőtte a labdát a kapuba, ezzel 2:1! A 32. percben vendég szöglet következett, melyből helyzet nem alakult ki. A 34. percben Silva sárgult be egy szabálytalanságot követően. A 39. percben Fernandinho passzát követően Milner lőtt magasan a kapu fölé. A 44. percben Company sárgult be egy csúnya belépőt követően. A hosszabbítás 2 perc a félidő végén. A 47. percben Rooney előtt pattant meg a labda, így nem találta már el, ezzel véget ért az első félidő, melynek állása 2:1!

A második félidőt a hazaiak kezdték. A félidőben Mangala állt be Company helyére. A 47. percben egy jobb oldali középre adást követően Agüero kezelte le a labdát és így Carrick hozta el a játékszert. Az 52. percben hazai szabadrúgás következett, melyet Rooney lőtt kapura de Hart hatalmasat védett ezt követően Herrera próbálkozását blokkolták a védők. Az 58. percben Touré lövését Smalling blokkolta. Az 59. percben Mata beívelt labdáját Young fejelte Hart ölébe. A 60. percben vendég szöglet következett, de a hazai védők kifejelték a labdát. A 62. percben vendég szabadrúgás következett, az eset miatt Milner lesérült Nasri állt be. A pontrúgásból helyzet nem alakult ki. A 67. percben egy kitűnő Rooney labdát követően Mata (ugyan lesről indult) lőtt a kapuba, ezzel 3:1! A 69. percben hazai szöglet következett, melyet Mata ívelt középre, de helyzet nem alakult ki belőle. A 74. percben hazai szabadrúgás következett a térfél bal oldaláról, melyet követően Young középre lőtt labdáját Smalling fejelte a kapuba, ezzel 4:1! A 75. percben Navast váltotta Lampard. A 76. percben Rojo váltotta Jonest. A 80. percben Mata helyére Di Maria érkezett. A 82. percben Agüero távoli lövése kerülte el a hazaiak kapuját. A 83. percben Fellaini helyére Falcao érkezett. A 84. percben Di Mariat szerelték a 16-os vonalánál egy nagyszerű mozdulattal. A 88. percben Carrick jött le a pályáról sérülés miatt. A 89. percben Zabaleta jobb oldali beadását követően Agüero talált a hálóba 4:2! A hosszabbítás 3 perc. A 91. percben Valencia mentett hatalmasat a kapu torkából. Még ebben a percben egy hazai kontra végén Di Maria lőtt Hart kapus kezébe. Ezzel véget ért a mérkőzés, melynek végeredménye 4:2!

Egy szenzációs mérkőzést láthattunk. A mérkőzés első 15 percében a vendég City kitűnő focit produkálva szerezte meg a vezetést teljesen megérdemelten, ezt követően a hazaiak a kezükbe vették az irányítást s Young révén ki is tudtak egyenlíteni. Az egyenlítő gólt követően a labda egyre többet volt a hazaiaknál, melynek eredménye képen Fellaini fejese révén meg is szerezte a United a vezetést. A második félidő hatalmas tempóba kezdődött, csakúgy mint az első, ám a vendég együttes ezúttal nem tudott a hazaiak hálójába találni. A hazaiak a második félidő 10. percétől teljes mértékben uralták a mérkőzést s egyre több helyzetet alakítottak ki, melyből egyet Mata értékesített is. A harmadik gól felszabadította a hazai csapat játékosait, valamint el is döntötte a mérkőzés sorsát. Smalling gólja egy szép szabadrúgás figurának köszönhető melyre azonban Agüero válaszolni tudott. Összességében az elvárásoknak megfelelően kitűnő összecsapást hozott a két rivális.

 

Check Also

EURO 2020. 11. JÁTÉKNAP

Az EB 11. játéknapján a C csoport együttesei 18:00-tól játsszák le egy időpontban mérkőzésüket. Észak …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.