MANCHESTER UNITED F.C. – MANCHESTER CITY F.C.

A VB selejtezőt követően ismét beindulnak a topligák. A hétvége rangadóját Angliában játsszák ahol a 4. forduló csúcsmérkőzésén a Manchester United fogadja a Manchester City gárdáját. A két klub egy csalódást keltő tavalyi év után új edzőkkel s új játékosokkal kezdte meg az idei szezont s eleddig a két együttes 3 forduló alatt 6 győztes mérkőzést produkált. A vörös ördögök a szezont egy simának mondható győzelemmel kezdték majd így is folytatták, ám a 3. fordulóban a Hull City ellen csak az utolsó pillanatban sikerült bezsebelniük a győzelmet. A Vendégek nyögve-nyelősen kezdték a bajnokságot majd az ezt követő két fordulóban már imponál magabiztossággal tudtak nyerni. Mindkét együttesen látszik jelenlegi trénere akarata s játékfelfogása melyet a statisztikák is kellően alátámasztanak. A korábbi években a Manchester City gárdája bizonyult jobbnak a tabellát elfoglalt helyezéseket illetően valamint a városi derbik terén is. A legutóbbi összecsapást igaz a vörös ördögök nyerték, de ezt megelőzően a City több alakalommal s mattolta Van Gaal együttesét illetve Moyes 11-ét. A hazaik kerete teljes mert Shaw és Mkhitaryan is játékra jelentkezett, így  mindketten minden valószínűség szerint kezdeni fognak. A vendégeknél Sane; Gündogan és Kompany játéka kérdéses. A legnagyobb hiányzó a mérkőzésről Aguero aki könyöklésért 3 meccses eltiltást kapott. A mérkőzésnek nincs egyértelmű esélyese ám a  fogad irodáknál inkább a Manchester United győzelmét várják. Izgalmas összecsapás előtt állunk.

Manchester United: De Gea;Valencia;Bially;Blind;Shaw;Fellaini;Pogba;Mkhitaryan;Rooney;Lingard;Ibrahimovic

Manchester City: Bravo;Kolarov;Stones;Otamendi;Sagna;De Bruyne;Fernandinho;Silva;Sterling;Iheanacho;Nolito

A mérkőzést a Manchester City kezdte. 3:perc: De Bruyne adta balról középre a labdát de arról mindenki lemaradt. 4.perc: vendég szöglet melyet követően helyzet ne alakult ki. 7.perc: egy balról középre tett labdát Shaw tisztázott a 16-oson belül, ezt követően egy kontra támadás végén Pogba lőtt 25 méterről centikkel a kapu fölé. 9.perc: vendég szabadrúgás következett 19 méterre a kaputól melyet Kolarov lőtt a lelátóra. 15.perc: De Bruyne szerzett szép mozdulattal labdát majd egy higgadt mozdulattal lőtt a hálóba 0:1! Blind erősen benne volt a találatban. 19.perc: hazai szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 23.perc: újabb vendég szabadrúgás  16-os előteréből ám ebből sem alakult ki helyzet. 30.perc: Sagna lőtt távolról a keresztléc fölé. 32.perc: Sterling lövését blokkolták a hazai védők. 35.perc: Silva labdáját De Gea szedte fel. 36.percben egy jobb oldali támadást követően De Bruyne lőtt egy cselt követően kapufára a kipattanót pedig Iheanacho lőtte az üres kapuba 0:2! Blind ezúttal bent maradt így nem volt les a lövést megelőzően. 42.perc Silva sárgult be, a szabadrúgást követően Bravo jött ki rosszul kapujából melyet követően Ibrahimovic kapásból a kapuba lőtte a labdát 1:2! 44.perc: vendég szabadrúgás következett de helyzet ebből sem alakult ki. 46.perc. Bailly sárgult be, ezt követően Rooney tálalt Ibrahimovic elé aki fejjel de Bravo ezúttal a helyén volt. A hosszabbítás 2 perc, 47.perc Ibrahimovic egy vendég hibát követően az üres kapu helyett Stones-ba lőtte a labdát. Ezzel ért véget a félidő.

A második félidőt a Manchester United kezdte. A félidőben Mkhitaryan helyére Herrera érkezett illetve Rashford Lingard-ot váltotta a hazaiknál. 46.perc. Rashford passzolt Ibrahimovic elé akinek lövését blokkolták de szöglet helyett kirúgás következett. 48.perc: Ibrahimovic lőtt a kapu fölé. 51.perc: Ibrahimovic sárgult be, teljes joggal. 52.perc: Fellaini sárgult be könyöklésért. 53.perc Iheanacho helyére Fernando érkezett a vendégeknél. A csere oka a középpálya megszilárdítása. 57.percben: Bravo csúszott Rooney lábára de a bíró nem ítélt szabálytalanságot. A felvételek tanúsága szerint büntetőt kellett volna ítélnie és sárga lapot. 60.perc: Sane érkezett Sterling helyére. 61.perc: De Bruyne lőtt éles szögből De Gea ölébe. 64.perc: Kolarov lövését blokkolták. 66.perc. Ibrahimovic lőtt a kapu fölé. 68.perc vendég szabadrúgás melyet követően helyzet nem alakult ki. 70.perc Rashford ment el a jobb oldalon majd lőtt a kapuba de Ibrahimovic lesen helyezkedett s így a találatot érvénytelenítették maradt az 1:2! 71.perc: vendég szöglet melyet követően De Gea védte ki Fernandinho próbálkozását, az ezt követő szögletből egy újabb következett ezt követően ismét De Gea védett. A szöglet utáni kontrából hazai szöglet következett majd még egy de helyzet ebből sem alakult ki helyzet. Az ezt követő támadásból Sané passzolt De Bruyne elé aki a rövid kapufát lőtte telibe. 76.perc egy vendég kontra végén Silva lőtt De Bruyne passzát követően a kapu mellé. 78.perc ismét vendég szabadrúgás a 16 előteréből melyet De Bruyne lőtt a kapu fölé. 81.perc. Nolito csavart a kapu mellé, ezt követően Shaw helyére Martial állt be a hazaiaknál. 83.percben Rooney sárgult be. 85.percben Rooney került helyzetbe de a vendég védelem tisztázni tudott, az ezt követő támadásból Sané került helyzetbe de Bailly blokkolni tudott. 8.perc. Fernando mentett hatalmasat Rooney elől. 89.perc: De Bruyne lőtt a kapu mellé. 90.perc: Zabaleta állt be De Bruyne helyére helyére. A hosszabbítás 5 perc. 93.perc Ibrahimovic lövését blokkolták, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. 95.perc Fernandinhi sárgult be. 96.perc: hazai szabadrúgás Stones mentett Pogba elől. Ezzel ért véget a találkozó.

Az első játékrészben a vendégek magukhoz ragadták a labdát s egyre nagyobb nyomást fejtett ki a hazaiak védelmére. A vörös ördögök egy-egy kontra révén jelezték,hogy a pályán vannak de komolyabb helyzetet nem tudtak kialakítani. A vendégek egy védelmi hibát követően meg tudták szerezni a vezetést. Ezt követően sem csökkent a hazaiakon a nyomás s sok kisebb helyzetet tudtak Guardiola tanítványai kialakítani. A második City gól némileg a szerencsének is volt köszönhető illetve Blind helyezkedési hibájának. A hazaiak ekkor ébredtek s egyre többet birtokolták a labdát melyet végül egy érthetetlen vendég kapus hiba Ibrahimovic használt ki. Ezt követően maradt lendületben a United s egy újabb hibát követően majdnem az egyenlítést is sikerült megszerezniük.  A második játékrészben a hazaiak szinte végig nyomták a második félidőt. Mourinho a félidőben kettős cserét hajtott végre. A City végig a kontra támadásokra épített ám sem ők sem a hazaiak nem tudtak újabb gólt lőni. Igaz Rashford a kapuba talált ám Ibrahimovic helyezkedése miatt nem volt érvényes a találat. A hazaiak az első félidőben veszítették el a mérkőzést s véleményem szerint ez edzői hibának is betudható. A Manchester City megérdemelten zsebelte be a 3 pontot.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.