MANCHESTER UNITED F.C. – MANCHESTER CITY F.C.

A Premier League 16. fordulójának s egyben az ősz egyik legnagyobb rangadójának az Old Trafford ad otthont ahol két városi rivális a Manchester United és a Manchester City csap össze. A tabella első két helyén álló együttesekről akik eddig jó teljesítményükkel tűntek ki a mezőnyből. Leginkább ez a vendég együttesre igaz akik 14 győzelem mellett egyszer veszítettek pontot. Az utóbbi időszakban ugyan egyre nehezebben nyerték meccseiket Guardiola fiai de a 3 pontot meg tudták szerezni. Gólarányuk is kitűnő. A sérülések nagyrészt elkerülték a City-t Mendy és Stones  akik hosszabb időre kidőltek ám Gündogan már készen áll a játékra. A hazaiak ennél valamivel fakóbb mérleggel rendelkeznek ugyanis 15 mecset követően 2 döntetlent és 2 vereséget szenvedtek el. Hazai pályán még hibátlanok a vörös ördögök ám ez a kékekre is igaz ám ők idegenben gyűjtöttek be minden pontot. A hazaiaknál Fellaini, Bailly és az eltiltott Pogba biztosan nem játszhat ami részben rányomhatja a mérkőzésre a bélyegét. Aminkét együttes csoport elsőként jutott tovább a Bajnokok Ligájában a legjobb 16 közé sőt ugyanannyi pontot gyűjtve. A jelenlegi 8 pontos különbség a City javára egyben azt is jelent hogy ha ma a kékek nyernek gyakorlatilag megnyerik az őszi szezon s ezt követően pedig nehéz elképzelni,hogy ekkora előnyt az idény másik felében kiengednének a kezükből. Ami tény amennyiben Mourinho a szokásos taktikáját alkalmazza s Guardiola is kevés esélye marad a hazai együttesnek akár a döntetlen kiharcolására is. Emellett a Premier League semleges nézői is részben lemondhatnak a hatalmas bajnoki csatákról legalábbis jó ideig. Érdekes mérkőzés előtt állunk melynek a vendég együttes az esélyese.

Manchester United: De Gea;Valencia;Rojo;Salling;Young;Matic;Herrera;Martial;Lingard;Rashford;Lukaku

Manchester City: Ederson;Otamendi;Delph;Wlaker;Sterling;Sane;De Bruyne;Fernandinho;Jesus;Silva;Kompany

A mérkőzést a Manchester United kezdte. 4.perc. Walker kemény belépője ért egy sárga lapot. 15.perc: vendég szöglet melyből helyzet nem alakult ki. 17.perc: Jesus szlalomozott a védők közt majd dobta fel magát a játék folytatódott. 24.perc: Fernandinho lőtt a kapu fölé. 28.perc. vendég szöglet melyet követően Otamendi fejelt a kapu fölé. 36.perc. Rojo sárgult be. 42.perc: sane lövését nagy bravúrral védte De Gea, az ezt követő sarokrúgásnál Lukaku hibázott s fejelt Silva elé aki 5 méterről lőtt a kapuba 0:1! 45.perc: hazai szöglet melyből helyzet nem alakult ki. 47.perc: újabb hazai támadás melynek végén Delph hibájából Rashford lőtt a hálóba 1:1! Ezzel ért véget a félidő.

A második félidőt a Manchester City kezdte. A félidőben Rojo helyére Lindelöf érkezett. illetve Kompany helyére Gündogan. A hazaiak mintha úgy döntöttek volna elkezdenek focizni s több kisebb helyzetet is kialakítottak. 54.perc: a vendégek első szögletét követően a második félidőben ismét Lukaku volt a főszereplő ugyanis saját csapattárást rúgta telibe a 16-oson belül majd a lepattanót Otamendi vágta 5 méterről a kapuba 1:2! 60.perc: Jesus helyére Mangala érkezett. 63.perc: Rashford sárgult be. 66.perc. Lukaku próbált javítani de a kapu mellé lőtt. 69.perc. hazai szabadrúgás mely a  kapu fölött húzott el. 70.perc: veszélyes vendég támadás mely végén De Bruyne lőtt kapura ám De Gea hárított, az ezt követő szögletből nem alakult ki helyzet. 73.perc: Silva sárgult be. 76.perc: Rashford lövése pattant le a védőkről, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. 77.perc: Lingard helyére Ibrahimovic érkezett. Az ezt követő hazai szögletből helyzet nem alakult ki. 79.perc: Herrera sárgult be. 82.perc: Mata érkezett Herrera helyére. 85.perc. Lukaku kapott kitűnő labdát majd képes volt 4 méterről Ederson-t torkon lőni, hatalmas ziccer maradt ki, a kipattanót a belga támadó ismét a kapusba lőtte 3 méterről. 87.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 90.perc: Young sárgult be. A hosszabbítás 4 perc, 91.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. A vendégek feltűnően húzták az időt a hosszabbításban. 94.perc: Bernardo Silva kapott jó labdát ám ziccerét kihagyta, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. Ezzel ért véget a találkozó.

Az első játékrészben a már korábban vizionált játék állt elő. A vendégek mintha hazai pályán játszadozhattak volna míg a hazaiak mintha idegenben szenvednének a szurkolók keltette nyomástól. sok helyzetet nem hozott a félidő ám ebből is inkább a City jeleskedett több veszélyes megmozdulással. A vezető gól jót tett a mérkőzésnek s furcsa módon ahogy nyomás alá került a vendég védelem rögtön gólt is kaptak. A második félidőben a hazaiak ugyan bátrabban játszottak ám a pályán levő leghalványabban teljesítő Lukakunak köszönhetően előbb megszerezték a vezető találatot majd a belga révén az is eldőlt hogy a vendégek a 3 pontot is megszerzik. A Manchester City teljesítménye elképesztő a szezon tekintetében. Természetesen ezzel a bajnokság nem ért véget ám a vendégek a nehéz karácsonyi szezon előtt akkora előny birtokába kerültek melyet ezen teljesítmény láttán nehéz lesz utolérni. A hazaiak azt gondolom edzőjük rossz taktikai hozzáállásának is köszönhetően elveszítették e mérkőzést, ezen kívül eddigi leggólerősebb csatárukat is fejben egy időre. A Chelsea az Arsenal a Liverpool botlása egyedül a Manchester United 2. helyének kedvezett valamint a City-nek akik ezzel gyakorlatilag mindenkit leszakítottak hosszú időre. Januárban kérdés vajon mennyi lesz a kékek előnye a tabellán.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.