MANCHESTER UNITED F.C. – MANCHESTER CITY F.C.

A Premier League 29. fordulóját rendezik mg a hétévégén. A forduló s a tavasz egyik legnagyobb rangadóját a manchesteri városi derbit ezúttal az Old Traffordon rendezik meg. Az őszi összecsapás meglepetésre vörös sikert hozott igaz ez érdemben nem befolyásolta egyik klub tabellán elfoglalt helyét akkoriban. A Manchester City úgy tűnik eltiltásra kerül  a Bajnokok Ligáját illetően 2 évre, s ki tudja mekkora pontlevonás fogja illetni  a Premier League-t illetően. Jelenleg Guardiola együttese a tabella 2. helyén áll tisztes távolságra a múlt héten veretlenségét elvesztő Liverpool mögött. A Manchester United a bajnokséágban ugyan tudott javítani a mutatóin ám legutóbb az Everton ellen De Gea hibájának is köszönhetően otthagyott 2 pontot. A keret ugyanakkor láthatóan erősödött Bruno Fernandes érkezésével. Jelenleg egyérteműen jobb kerettel rendelkezik a Manchester City, ám a labda kerek így a mai mérkőzésen is bármi előfordulhat.


Manchester United: De Gea; Shaw;Maguire;Lindelöf;Wan-Bissaka;Matic;Fred;Williams;Fernandes;Martial;James 


Manchester City: Ederson;Cancelo;Fernandinho;Otamendi;Zinchenko;Gündogan;Rodri;Silva;Foden;Aguero;Sterling


A mérkőzést a Manchetser United kezdte. 7.perc: két vendég szöglet melyekből helyzet nem alakult ki. 10.perc: Sterling próbálkozását De Gea védte bravúrral. Azt ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. 14.perc: újabb veszélytelen vendég sarokrúgás. 16.perc: James lövését Ederson védte. 24.perc: veszélyesnek tűnő hazai szabadrúgás következett ám a sorfal hárított. 29.perc: Fernandinho sárgult be. 30.perc: Fernandes egy laza löbböléssel hozta helyzetbe Martialt aki ravasz módon  a bal alsó sarokba gurított a nem túl jól helyezkedő Ederson hóna alatt 1:0! 31.perC: Rodri sárgult be. 39.perc: hazai szöglet helyzet nélkü. 42.perc: Fred sárgult be szinészkedésért igaz a kamera kép alapján akár büntetőt is kaphattak volna a hazaiak. Több helyzet nem alakult ki a félidőben.


A második félidőt a Manchester City kezdte. 48.perc: egy szép kontra végén találtak a vendégek a hálóba, ám  avideóbíró szerint les volt. Véleményes az eset mintha egyvonal lett volna. 56.perc: két vendég szöglt helyzet nélkül. 59.perc: Cancelo sárgult be. 60.perc: Aguero helyére Jesus állt be illetve Mahrez váltotta Bernardo Silvát. 61.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 66.perc: ismát vendég szögletek helyzetek nélkül. 75.perc: Jesus lövését De Gea védte remek mozdulattal. 77.perc: Zinchenko helyére Mendy állt be, 78.perc: Williams helyére Bailly állt be. 79.perc: Martial helyére Mctominay állt be. 83.perc: két vendég szöglet helyzet nélkül. 88.perc: Ighalo állt be Fernandes helyére. A hosszabbítás 8 perc, 95.perc: Maguire sárgult be. 96.perc: ederson rossz kidobása McTominay elé került aki 30 mérterről a kapuba lőtt 2:0! 98.perc: Jesus sárgult be. 


Az első játékrészben a vendégek elképesztő nyomást gyakoroltak, ám egy nagy helyzeten kívül többet nem tudtak kialakítani. A hazaiak a 30. perctől mintha átvették volna az irányítást s meg is szereték  avezetést. A második félidőben a vendégek jól kezdtek ám a videóbíró miatt lesgólt értek csupán el. A hazaiak jól tartották az eredményt így igaz nagy ziccer nélkül tudták őrízni az eredményt. A végén McTominay gólja már csak hab volt a tortára. Összességében a hazaiak célfocija megérdemelt 3 pontot hozott a konyhára. 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.