MANCHESTER UNITED F.C.- PSV EINDHOVEN

A Bajnokok Ligája 5. Fordulójának második játéknapjához érkeztünk amikor is az A,B,C és D csoport mérkőzéseit vívják meg. Az egyik hanem a legizgalmasabb csoportnak a B jelű négyes tűnik, s ezen belül is hatalmas összecsapás várható a Manchester United és a PSV gárdája között. Az őszi összecsapást hatalmas meglepetésre a holland együttes nyerte vert helyzetből fordítva, s ezen a mérkőzésen tört el Shaw lába aki a történtek óta kettős lábtöréséből igyekszik felépülni. A hazaiak egészen jó formának örvendenek, a Bajnokok Ligájában a CSZKA Moszkva együttesét verték meg hazai pályán 1:0-ra. A bajnokságban is jól állnak a vörös ördögök akik a Leister City mögött 1 pontra lemaradva állnak a második helyen.  A csoportban jelenleg a 2. helyen áll 7 ponttal 2 győzelemmel 1 döntetlennel és 1 vereséggel. A sérültek listáján Shaw;Herrera;Wilson;Valencia;Jones és Carrick neve szerepel ami azt jelenti,hogy Rooney és Martial felépült sérüléséből. A vendég oldal sem áll rosszul ami a BL-t illeti ugyanis a csoport 3. helyén állnak 6 ponttal ami 2 győzelmet és 2 vereséget takar. A holland pontvadászatot tekintve a 3. helyen áll 4 pontra lemaradva a listavezető Ajax mögött. A sérültek listájára tekintve mindössze Willems és Koch neve szerepel tehát Cocu együttese legerősebb kezdőjével tud az Old Trafford-on pályára lépni. A mérkőzés esélyese a hazai együttes ám a vendégek kitűnő játékoskerettel rendelkeznek ami egy pontszerzés megszerzésére mindenképp alkalmas.

Manchester United: De Gea;Darmian;Smalling;Blind;Rojo;Schneiderlin;Schweinsteiger;Depay;Rooney;Lingard;Martial

PSV: Zoet;Brenet;Moreno;Bruma;Arias;Propper;Hendrix;Guardado;Locadia;De Jong;Narsingh

A mérkőzést a  PSV kezdte. A 3.percben Depay adott a 16-oson belülről középre de Martial elől mentettek a vendég védők, az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 6.percben Schweinsteiger lövést védte magabiztosan Zoet. A 11.percben Darmian jobb oldali beadását blokkolták a vendég védők. A 15.percben hazai szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki ám a labda maradt a hazaiaknál akik közül Depay lőtt végül távolról Zoet ölébe. A 19.percben Pereiro állt be Narsingh helyére, a csere oka sérülés volt. A 220.percben egy szép hazai akció végén Rooney adta középre a labdát amit végül a hazaik fejeltek ki, az ezt követő szögletből helyzet alakult ki. A 21.percben újabb szép hazai akció futott a jobb oldalon de a középre adott labdáról Lingard maradt le. A 26.percben De Geahúzott le egy bal oldalról beadott labdát. A 231.percben egy bal oldali Rojo beadást vágtak ki a vendég védők, az ezt követő szögletből Schneiderlin lőtt kapura de Zoet a gólvonal előttről szedte fel a labdát. A 33.percben Hendrix szép lövését De Gea védte szép mozdulattal. A 5.percben vendég szöglet következett melyet követően a hazaiak hozhatták a labdát. A 36.percben újabb vendég sarokrúgás következett melyet követően a vö5rösök hozhatták a labdát. A 37.percben egy tetszetős hazai támadás végén Zoet fogta Martial próbálkozását majd a kipattanót Depay lőtte Zoet kezébe. A 39.percben Zoet hibázott ám hibáját gyorsan korrigálni tudta. A 41.percben Propper távoli lövését fogta De Gea. A 42.percben újabb hazai szögelt következett melyet követően a vendégek hozhatták a labdát. A hosszabbítás 1 perc, a 46.percben Martial bal oldali lövését tolta szögletre Zoet, az ezt követő sarokrúgásból a vendégek hozhatták a labdát. Ezzel véget is ért a félidő.

A második játékrészt a hazaiak kezdték. A  46.percben hazai szöglet következett melyet követően Blind ívelte be a labdát melyet Schneiderlin fejelt erőből a kapu fölé. A 48.percben egy Martial beadást követőn Lingard fejelt a kapu mellé. A 49.percben Depay lövését fogta Zoet magabiztosan. Az 50.percben újabb hazai szöglet következett amit megint Blind ívelt középre de a vendég védők ezt is kifejelték. Az 53.percben De Jong lőtt a hazai kapu fölé. Az 58.percben Young és Fellaini érkezett a pályára hazaiaknál Schweinsteiger illetve Depay helyére. A 60.percben Hendrix helyére Mirin állt be a vendégeknél. A 62.percben Propper távoli löketét fogta De Gea. A 68.percben hazai szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki A 68.percben egy gyors vendég kontra végén Locadia lőtt messziről a kapu mellé. A 71.percben egy hazai akció végén Arias lőtte Smalling lábába a labdát. A 72.percben Propper távoli bombáját fogta De Gea. A 74.percben egy kitűnő passzot követően Lingard lőtt ordító helyzetből a kapu fölé. A 80.percben Blind mentett hatalmasat egy bal oldali középre adást követően. A 81.percben Propper lövését blokkolták a hazai védők melyet követően szöglet következett de helyzet nem alakult ki. De Jong sárgult be a 82.percben. A 83.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 84.percben Darmian helyére Mata érkezett. A hosszabbítás 3 perc, a 93.percben Arias és Lingard sárgult be kakaskodás miatt. Az ezt követő szabadrúgást követően Brenett fejelte ki a labdát mellyel véget is ért a találkozó.

Az első játékrész túl sok izgalmat nem hozott, akadt ugyan egy-egy veszélyesebb hazai helyzet de az is inkább a félidő vége felé. A vendégek az első félórát követően kezdtek kibontakozni ám ziccerig ők sem jutottak. A második játékrészben a hazaiak alakítottak ki veszélyes helyzeteket majd a vendégek következetek a sorban de végül egyik csapat sem tudott a másik fölé nőni. Összességében e szezon egyik leggyengébb BL mérkőzését láthattunk mellyel mindkét együttes továbbjutása veszélybe került.

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.