MANCHESTER UNITED F.C. -STOKE CITY

A Premier League 14. Fordulóját rendezik meg a hét közben. Ma este 20:45-től a tabella 4. helyezettje a Mannchester United küzd meg az Old Traffordon a 12. helyezett Stoke Cityvel. a hazaiak az elmúlt fordulókat tekintve fejlődő tendenciát mutatnak ugyanis utóbbi 3 mérkőzésüket győzelemmel zárták s ezen kívül 2 döntetlent és egy vereséget  mutattak fel. a vendégek oldalán már más a helyzet ugyanis a Stoke utóbbi 2 mérkőzésén vereséget szenvedett s ezen kívül 1 vereség 1 döntetlen és 2 győzelem áll csupán a nevük mellett. A Manchester United idén hazai pályán kezd hasonlítani régi önmagára s úgy fest Van Gaal munkája lassacskán beérik az amúgy még mindig sérülésektől sújtott United-on. A hazaiak maródi listáján található Rafael;Blind;Jones;Shaw;Di Maria;Wilson akik közül minden bizonnyal többen is a kezdőben találhatnák magukat normál esetben. A vendégeknél Odemwingie;Whelan;Huhth;Moses;Sidwell az akik kénytelenek a lelátóról figyelni az összecsapást. Érdekes mérkőzés előtt állunk ahol a papírforma a sima hazai győzelmet ígér ám  asok sérült miatt nem ígérkezik oly könnyűnek a Manchester United dolga.

Manchester United: De Gea;Valencia;Rojo;Smalling;Young;Mata;Fellaini;Carrick,Herrera;Wilson;Van Persie

Stoke City: Begovic;Bardsley;Shawcross;Wilson;Pieters;Ireland;Cameron;Bojan;N’zonzi;Assaidi;Diouf

A mérkőzést a hazai együttes kezdte. A 3.percben hazai szabadrúgás következett egy lerántást követően de helyzet végül nem alakult ki a vendég kapu előtt. A 7.percben Begovic húzta le a levegőből Young megpattanó labdáját. A 17.percben Begovic adta el a labdát van Persie-nek aki Herrera elé passzolt aki azonban a szinte üres kapu fölé lőtte a labdát,óriási helyzet maradt ki. A 20. percben Young tört előre a bal oldalon, majd adta középre a labdát, de az átcsúszott a lábai között, így a vendégek hozhatták el a labdát. A 21. percben egy nagyszerű baloldali átadást követően Fellaini érkezett a 16-oson belül és fejelt a kapu közepébe, ezzel 1:0! A gólpasszt Herrera jegyezte. A 28. percben egy gyors hazai akció futott a jobb oldalon de a vendég védők ki tudták fejelni Fellaini beadását. A 30.percben Rojo mentett hatalmasat egy bal oldali beadást követően,az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 35. percben ismét egy bal oldali beadás következett Herrera részéről, ám ezt Begovic kapus a levegőből le tudta húzni. A 39. percben N’zonzi lőtt 22 méterről a hazai kapu jobb oldalába, ezzel 1:1! A 41. percben Bardsley sárgult be miután buktatta Youngot a 16-os előterében. A pontrúgást követően Fellaini elé keveredett a labda, akinek lövését Begovic ezúttal nagy bravúrral védte. A 43. percben Young tört elő a bal oldalon majd lőtt a kapu fölé. A 45. percben hazai szöglet következett, melyet követően helyzet nem alakult ki a vendég kapu előtt. A hosszabbítás 1 perc, melyben helyzet már nem alakult ki így maradt az 1:1-es végeredmény.

A második játékrészt a vendég gárda kezdte. A 49. percben hazai szabadrúgás következett a jobb oldalról, melyet Mata tekert középre, azonban Begovic kapus lehúzta a labdát a levegőből. Az 53. percben hazai szöglet következett, melyet követően a vendég védők a mezőnybe fejelte a labdát. Az 54. percben egy jobb oldali beadást követően Herrera lőtte a védőkbe a labdát. Az 58. percben Peters sárgult be feltartásért, az ezt követő szabadrúgásból Mata tekert a kapu jobb sarkába, ezzel 2:1! A 60. percben Herrera sárgult be egy szabálytalanságot követően, a pontrúgásból helyzet nem alakult ki. A 61. percben Fellaini hagyott ki egy nagy helyzetet miután jó átadást kapott Matatól. A 68. percben vendég szabadrúgás következett, melyet követően Bojan lőtt a kapu mellé. A 70.. percben Wilson ment el szépen majd lőtt ziccerből a kapu mellé. A 71. percben vendég szöglet következett, melyet követően a hazai védők fejelték ki a labdát. A 72. percben egy hazai kontrát állított meg Ireland és ezért be is sárgult.A 75. percben Young ment el a jobb oldalon, majd adott Van Persie elé középre, aki azonban a kapu fölé pörgette a labdát. A 76. percben Herrera tálalt Fellaini elé, aki azonban  18 méterről a kapu mellé lőtte a labdát. A 77. percben Assaidi helyére Crouch érkezett. A 78. percben Falcao érkezett Wilson helyére. A 79. percben Valencia ment el majd adott középre, de a labdájába senki sem ért bele így a vendégek hozhatták a labdát. A 81. percben Arnautovic érkezett Ireland helyére. A 85. percben Valencia adott középre, melyet Van Persie fejelt a kapu előtt keresztbe Még ebben a percben egy jobboldalról érkező labdát fejeltz ki Rojo a mezőnybe. A 86. percben Herrera helyére Fletcher érkezett. A 87. percben egy vendég szabadrúgás következett , melyet követően helyzet nem alakult ki a hazai kapu előtt. A hosszabbítás 4 perc, a 92. percben Young sárgult be egy csúnya belépőt követően,ezt követően Mata helyére érkezett Januzaj. A 93.percben vendég szabadrúgás következett, melyet követően De Gea védett óriásit. A 94. percben egy óriási vendég helyzet maradt ki,még ebben a percben Arnautovic sárgult be. Ezzel véget ért a mérkőzés melynek végeredménye 2:1!

Egy rendkívül izgalmas mérkőzést láthatott az Old Trafford közönsége. Az első játékrészben a hazaiak mezőnyfölénye Fellaini révén vezetéshez juttatta a Manchester Unitedet, akik ezután sem álltak le. A 39. percben a vendégek a semmiből megszerezték az egyenlítő gólt de ez a hazaiak játékán a későbbiek folyamán sem látszódott meg. A második félidő hasonló mederben folyt mint ahogyan az előző befejeződött egészen az 58. percig amikor is Mata a vendég kapuba tekerte a labdát. Ezt követően a Stoke igyekezett cserékkel felfrissíteni csapatát illetve támadásokat kezdeményezni, ám ezek végül nem érték el céljukat így a Manchester United zsinórban negyedszer győzni tudott.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.