MANCHESTER UNITED F.C.-SUNDERLAND A.F.C.

A Premier League 27. Fordulóját rendezik meg a hét végén. A Manchester United a tabella 4. helyezettje fogadja otthonában a 16. helyezett Sunderland együttesét. A hazaiak korábbi eredményessége úgy fest a múltba vész ugyanis elmúlt 6 bajnokijukból 3-at tudtak győzelemmel abszolválni 2 döntetlen mellett valamint épp a legutóbbi fordulóban szenvedték el idei újabb vereségüket. A sérültek listája nem túl hosszú ugyanis Carrick és Van Persie nevén kívül más nem szerepel. A vendégek sem épp a legfényesebb formában érkeznek az Old Trafford-ra ugyanis ezt megelőző 6 bajnokijukból mindössze 1-et tudtak megnyerni 2 döntetlen és 3 vereség mellett. A sérültek névsora itt sem túl hosszú egyedül Giaccherini neve szerepel rajta. A két klub múltbéli eredményeire visszatekintve természetesen a hazaiak állnak jobban 11 manchesteri siker mellett 3 döntetlen és 1 Sunderland siker áll. A legutóbbi összecsapás döntetlennel zárult. A számok és a formák alapján is egyértelműen a hazai  csapat a meccs esélyese.

Manchester United: De Gea;Evans;Smalling;Rojo;Blind;Valencia;Herrera;Di Maria;Young;Falcao;Rooney

Sunderland: Pantilimon;Aanholt;O’Shea;Brown;Reveillere;Cattermole;Wickham;Gomez;Larsson;Jhonson;Defoe

A mérkőzést a vendég együttes kezdte. A 2.percben Young beadási kísérletét Pantilimon húzta  le a levegőből. A 3.percben hazai szöglet következett melyet követően egy védőről ment ki a labda. Az újabb sarokrúgást követően Rooney fejelte a kapu mellé. A 6.percben Wickham lőtt kapura De Gea azonban hárítani tudott. A sarokrúgást követően 7.percben Defoe lőtt távolról a kapu fölé. A 12.percben egy hazai szabadrúgást követően Young lőtt a kapu fölé. A 16.percben Defoe lövését hárította De Gea. A 22.percben hazai szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 25.percben Aanholt beadását követően Wickham fejelt De Gea kezébe. A 26.percben egy jobb oldali beadást követően Young lőtt kapura a labda O’shea-ről pattant a felső kapufára majd a lecsorgó labdát Falcao fejelte a kapu mellé,óriási helyzet volt szerencséje volt a vendégeknek. A 28.percben egy újabb hazai sarokrúgás következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 29.percben hazai szabadrúgás következett a 16-os előteréből melyet Di Maria lőtt magasan a kapu fölé. A 34.percben Young távoli lövése kerülte el a vendégek kapuját. A 38.percben újabb szabálytalanság a 16-os előterében ezúttal is Aanholt szabálytalankodott, a szabadrúgást Rooney lőtte kapura de Pantilimon hárítani tudott. Az ezt követő szögletből Young tüzelt a kapura de a védelem kilőtte a játékszert a mezőnybe. A hosszabbítás 1 perc a félidő végén.  A 46.percben Valencia sárgult be,ezt követően egy hazai kontra végén Di Maria passzolt rosszul Falcao elé így a vendégek hozhatták a labdát. Ezzel véget is ért az első félidő.

A második félidőt a hazaiak kezdték. A félidőben Januzaj állt be Di Maria helyére. A 46.percben hazai szögelt következett melyből helyzet nem alakult ki. A 48.percben újabb hazai szöglet következett melyet követően Rojo lőtte a labdát a nézőtérre. Az 55.percben hazai sarokrúgás következett melyet követően Pantilimon húzta le a labdát. Az 58.percben vendég szabadrúgás következett melyből helyzet nem alakult ki. A 60.percben Herrera lövését blokkolták a vendég védők. A 61.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően Rooney ívelt a kapu elé majd a kipattanó labdát Januzaj lőtte a kapu mellé. A 64.percben Falcao szenzációsan vette át a labdát de lerántották, az esetet követően Brown-t állította ki a bíró a piros lap mellé természetesen járt a 11-es. A büntetőt Rooney lőtte a kapu jobb alsó sarkába 1:0! A 67.percben Garaham állt be a vendég oldalon Defoe helyére valamint Falcao helyére Fellaini érkezett a hazaiaknál. Még ebben a percben Wickham helyére Vergini állt be a vendég oldalon. A 69.percben Young bal oldali beadását Januzaj lőtte a védőkbe. A 78.percben hazai szöglet következett melyet követően Blind lőtt Pantilimon kezébe. A 79.percben Aanholt sárgult be a sokadik szabálytalanságát követően. A szabadrúgást követően Rojo csúsztatta a labdát a kapu mellé. A 81.percben Fletcher váltotta Jhonsont a vendég oldalon. A 84.percben Januzaj lőtt a vendégek kapujára melyet Pantilimon még hárítani tudott ám a kipattanót Rooney  5 méterről tisztán fejelhette a kapuba 2:0! A 86.percben Rooney helyére Mata érkezett. A 88.percben hazai szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 89.percben ismét hazai sarokrúgás következett de helyzet ebből sem alakult ki. A hosszabbítás 3 perc. A 91.percben Herrera szerzett újabb gólt ám azt les címén érvénytelenítette a játékvezető (jogosan). Ezzel véget is ért a mérkőzés melynek végeredménye 2:0!

Egy érdekes összecsapást láthattunk ahol az első félidőben a hazaiak a hatalmas mezőnyfölényüket nem tudták gólra váltani sőt a vendégek akár meg is szerezhették volna a vezetést. A második játékrészben Januzaj beállása megváltoztatta a játék képét ugyanis immár mind a két szélen két veszélyes támadó rohamozta a vendégek védelmét. A mérkőzést Falcao zseniális labdakezelése és Rooney 2 gólja döntötte el végül. Összességében megérdemelt a hazaiak győzelme ám a játékukkal még mindig akadnak problémák.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.