MANCHESTER UNITED F.C. – SUNDERLAND A.F.C.

Az ünnepek alatt sincs megállás, főként igaz ez az angol Premier League-re. Ugyan hivatalosan ma van karácsony utolsó napja ám az angoloknál ez a dátum a Boxing Day-t takarja. A 18. forduló mérkőzései ezúttal 3 napra húzódnak. A mai játéknapon 8 mérkőzést rendeznek meg melyek közül némileg kiemelkedik a Manchester United Sunderland mérkőzés. A hazaiak jelenleg mindössze a 6. helyen állnak 3 pontra a Tottenham illetve 4 pontra az Arseanal együttese mögött.  Eddigi 17 mérkőzésükből mindössze 8-et nyertek meg 6 döntetlen és 3 vereség mellett. Igaz az utóbbi időben felszálló ágba került Mourinho együttese, legutóbbi 10 tétmérkőzésükön nem kaptak ki s a legutóbbi 5 Premier League mérkőzésükből zsinórban 3-at megnyertek 2 döntetlen mellett. Hazai pályán 8 mérkőzésükből mindössze 3-at nyertek meg 4 döntetlen és 1 vereség mellett. Utóbbi 5 hazai mérkőzésükön 1 győzelem mellett 4 döntetlent értek el. A sérültek listáján Shaw szerepel illetve Mkhitaryan és Bailly szerepeltetése kérdéses. A vendég Sunderland edzője az a David Moyes aki Sir Alex Ferguson helyét vette át s bukott meg 10 hónap alatt a vörös ördögöknél így lesz némi pikantériája a mérkőzésnek. Jelenleg 18. együttese, 17 mérkőzésből mindössze 4-et nyertek meg 2 döntetlen és 11 vereség mellett. Utolsó 5 bajnokijukon 2 győzelmet és 4 vereséget szenvedtek el. Idegenben 8 mérkőzésből 1-et nyertek meg 1 döntetlen és 6 vereség mellett. Utóbbi 5 vendég meccsükből 1 győzelem mellett 4-et veszítettel el. A sérültek listáján: Cattermole;Gooch;Kirchoff;McNair;Rodwell;Watmore szerepel, ezen kívül Januzaj nem szerepelhet kölcsönadási szerződése miatt. Manquillo és Pienaar szerepeltetése pedig kérdéses. A mérkőzés egyértelmű esélyese a hazai együttes.

Manchester United: De Gea;Blind;Rojo;Jones;Valencia;Herrera;Carrick;Pogba;Lingard,Ibrahimovic;Mata

Sunderland: Pickford;van Aanholt;Kone;Djolobodji;Jones;Larsson;Ndong;Denayer;Anichebe;Defoe;Borini

A mérkőzést a Sunderland kezdte. 5.perc: Pogba éles szögből leadott lövését Pickford védte. 6.perc: Rojo lőtt távolról  a keresztléc fölé. 8.perc: Carrck lövése ment a kapu mellé Herrera lábáról. 13.perc: vendég szöglet melyet követően Valencia tudott blokkolni Anichebe lövésénél. 16.perc. Lingard lövését blokkolták. 17.perc. a vendég kontrát Valencia szűrte meg sőt az ellentámadás végén épp a védő tálalt középre de labdáját a vendég védelem Pogba elől mentette szögletre. A sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. 18.perc: vendég támadás mely végén Anichebe került a földre s Blind sárgult be, az ezt követő szabadrúgást 18 méterről van Aanholt lőtte kapura ám De Gea bravúrral hárított. 21.perc. Matát a 16-oson belül lökték a labda elől de a bíró sípja néma maradt. 26.perc: hazai szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 27.perc. Pogba távoli lövése landolt a bal kapufán Pickford jóvoltából, a szögletet követően Herrera lőtt az egekbe. 29.perc: ismét Anichebe okozott gondot a hazai védőknek 3-an sem tudták megállítani végül De Gea hárított, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. 30.perc. vendég szabadrúgás melyet követően Larsson lőtt a kapu fölé. 36.perc. Pogba lőtt ismét távolról épp Pickford kezébe. 37.perc: egy lepattanó labdát Pogba lőtt 16 méterről a kapu fölé centikkel. 39.perc. egy hazai akció végén Ibrahimovic passzolt Blind elé aki 15 méterről kilőtte a bal alsó sarkot 1:0! 42.perc. Lingard lőtt a kapu fölé 15 méterről. A hosszabbítás 3 perc, 47.perc: Pogba briliáns megmozdulását védte Pickford, közelről lőtt a francia játékos. 48.perc: hazai szabadrúgás kitűnő szögből melyet 22 méterről Mata lőtt kapura de Pickford ismét hárítani tudott. Ezzel ért véget az első félidő.

A második félidőt a Manchester United kezdte. 46.perc: Pogba lőtt kapura Ibrahimovic visszatett labdáját követően, Pickford ezúttal is védeni tudott. 47.perc: Ibrahimovic szerzett labdát majd passzolt Pogba elé de a védők fel tudtak szabadítani. 49.perc hazai szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. 50.perc: egy balról beívelt labdát Pogba fejelt közelről a keresztléc fölé. 52.perc. Ibrahimovic kapott kitűnő labdát majd lőtt 15 méterről a kapu fölé, nagy helyzet volt. 62.perc: Mkhitaryan állt be a hazaiknál Lingard helyére. 63.perc: Mkhitaryan lőtt 17 méterről kevéssel a bal kapufa mellé. 64.perc. Pogba adott középre éles szögből de Pickford ezúttal is a labda útját állta. 65.perc: vendég szöglet melyből helyzet nem alakult ki. 65.perc: Ibrahimovic kapott kitűnő labdát majd 8 méterről lőtt Pickford lábába, nagy bravúr volt illetve nagy hiba a svéd támadótól. 66.perc: Herrera két lövését is blokkolta a hazai védelem, úgy fest a hazaik nem tudják belőni a második mindent eldöntő találatot csakúgy mint korábban. 68.perc: Mkhitaryan középre tett labdáját semlegesítették a vendég védők. 69.perc. vendég szöglet melyet követően gólveszély nem alakult ki sőt vendég kontra indult de Mkhitaryan-t gyorsan megállították. 72.perc újabb vendég szöglet következett melyet követően ismét hazai akció indult ám Mata keresztlabdáját Pickford vette le s küldte játékba a 16-oson kívül. 74.perc. Martial érkezett Mata helyére a hazaiaknál. 77.perc: vendég szabadrúgás melyből helyzet nem alakult ki. 79.perc. Valencia középre adott labdáját Ibrahimovic oxival tette kapura de a labda lelassult és Pickford ezúttal is a helyén volt. 82.perc: Pogba kapott kitűnő labdát majd passzolt a ziccerben kilépő Ibrahimovic elé aki ezt a ziccert már nem hibázta el 2:0! A mérkőzés eldőlt. 83.perc: Larsson helyére Khazri állt be a vendégeknél. 84.perc: Fellaini állt be Herrera helyére a hazaiaknál. 86.perc. Ibrahimovic jobbról középre tett labdáját Mkhitaryan oxival kapásból lőtte a jobb felső sarokba 3:0! Elképesztően szép találat  ám lesről született a felvételek tanulsága szerint! 88.perc. hazai szöglet melyet követően Pogba fejelt a keresztléc fölé. 89.perc. Pogba indítását csípték el amely valószínűleg Ibrahimovic elé került volna. 91.perc: Borini elé került a labda aki gondolt egyet s távolról 22 méterről gyönyörű gólt lőtt a jobb felsőbe, De Gea-nak esélye sem volt 3:1! A hosszabbítás 3 perc, 93.perc: Mkhitaryan indult meg ám a 16-os előterében lerántották Kone sárgult be. A szabadrúgás kitűnő szögből 18 méterről Ibrahimovic lőtte Pickford hasába. Ezzel ért véget az összecsapás.

Az első játékrészben a hazai együttes kezdett aktívabban ám meglepetésre a vendég együttes a 10. perc környékétől átvette az irányítást. Ettől kezdve több helyzetet alakítottak ki sőt veszélyes helyzetet is többet alakítottak ki mint a hazaiak. A vörös ördögök a 30.perc környékén kapcsoltak feljebb s Pogba és Ibrahimovic és Valencia révén vezettek veszélyes támadásokat. A 41.percben aztán a fölény góllá érett. Ezt követően is akadtak még hazai helyzetek de találat már nem született. A második játékrészben a hazaiak még egy sebességi fokozattal feljebb kapcsoltak. Uralták a játékot s Mkhitaryan beállását követően még több helyzetet tudtak kialakítani. A vendégeknek is akadt egy egy veszélyes pontrúgásuk ám Ibrahimovic találata mindent eldöntött majd jött Mkhitaryan elképesztő találata.  A svéd támadó találat szezonbeli 50. gólja volt mellyel beállította legjobbját.A vendégeknek Borini révén volt válaszuk ugyan de összességében a hazaiak megérdemelten nyertek! Jó mérkőzést láthattunk melyen az együttesek igyekeztek támadó focit játszani, s teljes mértékben kiszolgálni közönségüket.

 

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.