MANCHESTER UNITED F.C. – TOTTENHAM HOTSPUR

A Premier League 15. fordulóját rendezik meg a hét végén. A szombati eredmények közül kiemelkedik a bajnok Leicester Cíty győzelme ugyanis ők a Manchester city-t verték 4:2-re s így a manchesteri kékek kissé lemaradhatnak az élmezőnyről amennyiben ma a Chelsea együttese győz, sőt egy esetleges Liverpool győzelem esetén a vörösök is leszakíthatják 3 pontra üldözőjüket. A vasárnapi játéknap rangadóját Manchesterben rendezik ahol a Vörös Ördögök fogadják a Sarkantyúsokat. A hazai együttes a kupasorozatokat illetően jól áll ugyanis az Európa Ligában továbbjutott míg az Angol Ligakupában bejutott a legjobb 4 közé s Hull City-vel játszik a döntőbe jutásért. Azonban a Premier League-ban már más a helyzet ugyanis Mourinho bandája egyszerűen képtelen győzni, eddigi 14 mérkőzésükből 5-öt nyertek meg 6 döntetlen és 3 vereség mellett. Utóbbi 5 meccsükből mindössze 1 győzelmet arattak 4 döntetlen mellett. Hazai környezetben eddig 7 meccsből mindössze 2-őt nyertek meg 4 döntetlen és 1 vereség mellett. Ami a sérülteket illeti Shaw és Smalling nem áll Mourinho rendelkezésére. A Tottenham éppen fordítva szerepel mint mai ellenfele, a Bajnokok Ligájából kiesett csoport harmadikként s így az Európa Ligában folytathatja míg a Ligakupától búcsúzott. Azonban a Premier League-ban szorgosan gyűjtögetik a pontokat s jelenleg 3 pontra vannak a Manchester city-től. Eddigi 14 mérkőzésükből 7-et nyertek meg 6 döntetlen és 1 vereség mellett. Idegenben 7 mérkőzésből 2-őt nyertek meg 4 döntetlen és 1 vereség mellett. Utóbbi 5 mérkőzésükön 2 győzelmet arattak 2 döntetlen s 1 vereség mellett. Sérültjeik: Davies;Jenssen és Lamela. Két közvetlen ellenfél csatáját láthatjuk így egyértelmű esélyesről nem beszélhetünk sőt a döntetlen tűnik a legvalószínűbb eredmények. Jó mérkőzés előtt állunk.

Manchester United: De Gea;Darmian;Rojo;Jones;Valencia;Herrera;Carrick;Pogba;Martial;Ibrahimovic;Mkhitaryan

Tottenham Hotspur: Lloris;Walker;Alderweireldt,Vertonghen;Rose;Dembele;Wanyama;Eriksen;Alli;Son;Kane

A mérkőzést a Tottenham kezdte. 2.perc. egy jobb oldalon történt elfutást követően Pogba lőtt kapura de Lloris bravúrral hárítani tudott. 8.perc: Son lőtt távolról a kapu mellé. 12.perc: Mkhitaryan lőtt távolról a kapu mellé. 16.perc: vendég szabadrúgás melyet követően Pogba szabadított fel. 18.perc: újabb vendég szabadrúgás melyet követően Eriksen lövését védte De Gea szép mozdulattal. 20.perc: hazai szabadrúgás melyet követően Martial lövését blokkolták. 22.perc: egy szép bal oldali támadás végén Mkhitaryan lövését blokkolta Alli, az ezt követő szögletből Ibrahimovic fejelt a kapura melyet szintén Alli lőtt ki de a megszerzett labdát Herrera lőtte Lloris kezébe. 27.perc: Carrick távoli löketét blokkolta a vendég védelem, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. 29.percben: Kane eladott labdáját követően Hererra passzolt Mkhitaryan elé aki lefutva védőjét pontosan a léc alá lőtt 1:0! 32.perc: Valencia sárgult be. 33.perc: vendég szabadrúgás melyet követően Pogba szabadított fel. 34.perc: egy jobb oldali beadást követően Pogba előtt ment el majd került Ibrahimovic elé aki lloris kezébe lőtte a labdát. 35.perc: Dembele távoli löketét blokkolták majd a kipattanót követően Son lőtt 18 méterről de De Gea hárítani tudta. 36.perc: vendég szöglet melyet követően hazai kontra következett, ezt a vendég védők megszűrték sőt Son elé juttatták a labdát kinek lövését blokkolták a blokkolt labda Eriksen elé került aki ellen szabálytalankodtak. 38.perc: vendég szabadrúgás melyet követően a védők vágták ki a labdát. 40.perc: Kane lőtt a kapu mellé távolról. 42.perc: vendég szöglet melyet követően újabb sarokrúgás következett de helyzet nem alakult ki. 45.perc: Valencia beadása Martial elé került aki kapásból lőtt a kapu fölé. A hosszabbítás 1 perc melyben még egy vendég szöglet következett melyet követően a bíró lefújta az első félidőt.

A második félidőt a Manchester Ubited kezdte. 49.perc: hazai szabadrúgás melyet követően Mkhitaryan ívelését vágták ki  védők. 54.perc: Erikse lövését De Gea hárította. 55.perc: vendég szabadrúgás melyet követően Wanyama fejelt ám De Gea hárított, az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. 57.perc. Son helyére Sisoko állt be. 57.perc: vendég szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 58.perc: Wanyama sárgult be. 62.perc: hazai szabadrúgás melyet követően Pogba lőtt a keresztlécre, Lloris verve volt. Az előző 3  hazai pályán lejátszott mérkőzésén a United több nagy helyzet maradt ki majd jött az ellenfél találata és a döntetlen. 64.perc: egy jobb oldali akció végén Lloris fogta Pogba lövését. 65.perc. Pogba sárgult be. 67.perc: Wings állt be Dembele helyére . 68.perc. vendég szöglet melyből helyzet nem alakult ki. 70.perc: Eriksen lőtt egy szabadrúgást a kapura de De Gea bravúrral hárította. 72.perc: Rashford váltotta Martial-t. 76.perc előbb Ibrahimovic fejesét blokkolták a védők majd Mkhitaryan sárgult be taktikai szabálytalanság miatt. 78.perc: Walker sárgult be, az ezt követő szabadrúgást a vendég védők vágták ki. 81.perc: Rose sárgult be. Eriksen helyére N’oudou llt be, illetve hazai oldalon a megsérülő Mkhitaryan helyére Bailly ált be. 85.perc: hazai szabadrúgás melyet követően helyzet nem alakult ki. 87.perc. hazai szabadrúgás melyet újabb követett de helyzet ebből sem alakult ki. A hosszabbítás 6 perc: 95.perc: vendég szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 96.perc. Fellaini érkezett a  pályára Herrera helyére. Ezzel ért véget a találkozó.

Az első játékrészben mindkét együttes rögtön belevetette magát a mérkőzésbe. A hazaik rögtön megszerezhették volna a vezetést ám Lloris a helyén volt. Ezt követően a vendégek alakítottak ki helyzeteket amikor is De Gea villoghatott. A félidő derekát követően a hazaiak vették át az irányítást mely Mkhitaryan találatát eredményezte. Ezt követően a vendégek egy-egy helyzetet ki tudtak alakítani de találatig nem jutottak. A második játékrészben a hazaik visszább kapcsoltak míg a vendég együttes egy fokozattal feljebb kapcsolt. Sok nagy helyzet maradt ki ezen a mérkőzésen de összességében az eredmény reális.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.