MANCHESTER UNITED F.C.-TOTTENHAN HOTSPUR

Eljött a várva várt pillanat, két és fél hónap után folytatódik a Premier League. Először rögtön két bajnokesélyes csapat összecsapását tekinthetjük meg az Old Traffordon ahol a Manchester United fogadja a Tottenham együttesét. A hazaiak egy újabb nagy átalakításon estek át a nyáron és a folyamat még nem ért véget. A vendég oldalon is akadtak a nyáron változások ám a legfontosabb Lloris hiánya aki csuklótörést szenvedett. A két együttes korábbi összecsapásaira visszatekintve a vörös ördögök állnak jobban ám a mai összecsapás nem ígérkezik ennyire egyértelműnek. A hazai keret sérülésmentesnek mondható a vendégeknél az említett Lloris-on kívül meghatározó játékos nem fog hiányozni a mai összecsapáson. Van Gaal tanítványai hatalmas nyomás alatt állnak a felemás szezon után. Hír még a hazaiakról,hogy a holland edző kirakta a keretből De Gea-t motivációs problémákra hivatkozva. Érdekes mérkőzés előtt állunk.

Manchester United: Romero;Smalling;Shaw;Blind;Darmian;Schneiderlin;Carrick;Mata;Depay;Young;Rooney

Tottenham Hotspur: Vorm;Walker;Alderweireld;Verttonghen;Davies;Bentaled;Dier;Chadli;Eriksen;Dembele;Kane

A mérkőzést a hazai együttes kezdte. Az 5.percben Eriksen került a 16-oson belül helyzetbe ám emelése a kapu fölött haladt el centikkel. A 7.percben Darmian középre adását Vorm húzta le a levegőből. A 12.percben Kane lőtt a kapura de a labda megpattant így szöglet következett. A sarokrúgást követően helyzet nem alakult ki. A 18.percben Romero mentett hatalmasat Walker közeli próbálkozását követően. A 22.percben egy eladott labdát követően Young passzolt középre Rooney elé aki tétovázott ám Walker a saját kapujába juttatta a labdát 1:0! A 26.percben egy formás hazai támadás végén Young lövését blokkolták le a vendég védők. A 27.percben Vertonghen sárgult be egy szabálytalanságot követően, a pontrúgást Mata lőtte a sorfalba majd ezt követően Depay lövését blokkolták a védők. A 30.percben hazai szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 36.percben Mata próbálkozását előbb blokkolták majd az ismétlés a kapu mellett húzott el centikkel. A 42.percben Depay lövését blokkolták a vendég védők. A hosszabbítás 1 perc a félidő végén, melyben helyzet már nem alakult ki így maradt az 1:0-ás állás.

A második félidőt a vendégek kezdték. Az 50.percben Depay lőtt távolról a kapu mellé. Az 53.percben Mason érkezett Bentaleb helyére a vendég oldalon. Az 57.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően Romero fogta magabiztosan a középre tekert labdát. Az 60.percben Carrick helyére Schweinsteiger állt be a hazaiaknál. A 65.percben egy gyors hazai akció végén Young lövését védte Vorm. A 65.percben Romero szedte fel a labdát Chadli elől. A 68.percben Herrera érkezett Depay helyére valamint Dembele helyére Lamela érkezett. A 69.percben Schweinsteiger sárgult be egy utánrúgás következtében. A 73.percben egy szép támadás végén Rooney találta el rosszul a labdát a 16-oson belül. A 76.percben Dier sárgult be egy szabálytalanságot követően. A pontrúgást Rooney lőtte a kapu fölé. A 77.percben Dier helyére Alli érkezett a vendég oldalon. A 79.percben Smalling tisztázott szögletre, a sarokrúgást követően a hazaiak hozhatták el a labdát. A 80.percben Valencia érkezett Darmian helyére a hazaiaknál. A 84.percben Smalling szerelt tisztán a 16-oson belül. A 85.percben Eriksen lövését Romero védte magabiztosan. A 89.percben Romero mentett hatalmast majd a kipattanót követően ismét hárítania kellett a hazaiak kapusának. A 90.percben Mata sárgult be. A hosszabbítás 4 perc, a 91.percben Alli sárgult be egy elkésett szerelést követően. Több helyzet már nem alakult ki így a hazai együttes az első idei mérkőzésén 1:0-ra tudott győzni.

Egy rendkívül érdekes mérkőzést láthattunk. Az első játékrészben a vendégek kezdtek jól s kishíján meg is szerezték a vezetést. A vendégek mezőnyfölénye egészen az első hazai gólig tartott, ezt követően a hazaiak átvették a mérkőzés irányítását. A második játékrészben mindkét csapat aludt a pályán s egy egy villanáson túl nem történt túl sok minden, egészen a mérkőzés végéig amikor a vendégek hatalmas nyomást helyeztek Romero kapujára ám a hálóőr kitűnően helyállt. A játék színvonala azt gondolom kritikán aluli a Premer League színvonalához képest. Látszódik,hogy az idény legelején vagyunk s a játékosokon is érezni, a sztárok nagyon tompán játszottak ma. A Tottenham véleményem szerint 1 pontot minimum megérdemelt volna ám a fociban a pontokat nem az érdemek szerint osztják.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.