MANCHESTER UNITED F.C.-W.F.L.WOLFSBURG

A Bajnokok Ligája 2. Fordulójának szerdai rangadóján a Manchester United fogadja a Wolfsburg együttesét. A hazaiak 2013 Ferguson távozása óta először állnak a Premier League élén miután 5 győzelmet 1 döntetlent és 1 vereséget elszenvedve. Van Gaal együttese azonban nem szerepel egyenlőre ennyire jól ugyanis az első fordulóban elvesztette egyik legjobb védekező játékosát Shaw-t majd 2:1-es vereséget szenvedett el a PSV együttesétől idegenben. A vendégek a Bundesliga 4. helyét foglalja el miután 3 győzelem mellett 3 döntetlen szerepel és 1 vereség. Ennél kicsit imponálóbban kezdték a Bajnokok Ligáját ahol az első fordulóban a CSZKA együttesét verték meg odahaza. A sérültek listáján a hazaiak közül Shaw és Carrick neve szerepel valamint Rojo Valencia és Herrera játéka kérdéses. A vendégeknél Casteeles;Gustavo;Knoche;Vieirinha nem tud ma este pályára lépni. A két együttes korábban kétszer találkozott és mindkétszer az Angol együttes tudott győzni. Ami az Angol csapatokat illeti úgy tűnik ez az idény egyfajta negatív rekorddal kezdődik ugyanis 6 mérkőzésből eleddig 1-et tudtak megnyerni 5 vereség mellett, persze ez ma még módosulhat. Minden esetre egy rendkívül érdekes összecsapás előtt állunk ahol az esélyek a hazaiak mellett szólnak.

Manchester United: DeGea;Valencia;Smalling;Blind;Darmian;Schweinsteiger;Schneiderlin;Depay;Rooney;

Mata;Martial

Wolfsburg: Benaglio;Trasch;Naldo;Dante;Rodriguez;Arnold;Guilavogui;Caligiuri;Kruse;Draxler;Dost

A mérkőzést a hazaiak kezdték. A 4. percben Caligiuri érkezett jól egy középre érkező labdára, majd lőtte azt a kapuba, 0:1! A 13. percben Darmian tette középre ahonnan Mata lőtte kapura, de egy védő tisztázni tudott, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 15. percben Martial lőtte a labdát 13 méterről a kapu fölé centikkel. A 19. percben egy balról érkező labdát Mata lőtte kapura, azonban Benaglio védeni tudott. A 23. percben Schweinsteiger adta középre a labdát a kapu előterébe, ahol Rooney ugrott fel, de a labda kiment keresztbe. A 24. percben Schweinsteiger lőtte a labdát távolról magasan a kapu fölé. A 26. percben Martial jobbról érkező beadását rúgta Rooney a kapu mellé. A 28. percben Mata lőtte a labdát a 16-oson belülre, ahonnan Depay fejelte azt kapura, de Benaglio védte azt. A 31. percben Caligiuri lőtte a labdát a 16-oson belülre, azonban a hazai védők kirúgták a labdát a mezőnybe. A 33. percben Caligiuri kezezett a 16-oson belül, ennek következtében sárga lapot kapott, valamint büntetőt rúghatott a United, melyet Mata lőtt magabiztosan a kapuba 1:1! A 36. percben hazai szabadrúgás következett, azonban helyzet nem alakult ki. A 37. percben Mata adta középre a labdát, ahol Depay lőtte a labdát a védőkbe, majd a kipattanót szintén Depay lőtte keresztbe a kapu mellett. Az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 39. percben Schneiderlin sárgult be. A 40. percben vendég szabadrúgás következett, melyet Draxler lőtt a büntetőterületen belülre, azonban a védők kivágták a labdát a mezőnybe. A 41. percben Caligiuri lőtte a labdát a kapu mellé távolról. Még ebben a percben Schweinsteiger sárgult be. A 44. percben egy jobbról érkező labdát Draxler lőtt a kapura, de a védők blokkolták. Ezzel véget ért az első félidő, melynek jelenlegi állása 1:1!

A második félidőt a vendégek kezdhették. A szünetben Valencia helyére Young érkezett. A 48. percben a bal oldalról Draxler adta középre a labdát ahonnan Darmian védett Dost elől. Az 50. percben Depay lőtte keresztbe a labdát, de arra már nem ért oda senki. Az 52. percben hazai szöglet következett, a beívelést követően Naldo rúgta ki a labdát a mezőnybe, a labdát azonban Mata adta középre, ahonnan Smalling lőtte a labdát a kapuba, 2:1! Az 55. percben Caligiuri lőtte a labdát a 16-oson belülről kapura, de De Gea védeni tudott. A 61. percben Depay sárgult be. A 62. percben Depay helyére Pereira érkezett. A 69. percben Arnold helyére Schürrle valamint Dost helyére Bendtner érkezett a pályára. A 71. percben Schürrle adta középre a labdát, de a hazai védők résen voltak és tisztáztak. Még ebben a percben Schürrle lőtt 8 méterről keresztbe a kapu mellé. A 72. percben Schweinsteiger helyére Jones érkezett. A 74. percben Schürrle adott középre, ahonnan Jones rúgta ki a labdát a pályáról. A 75. percben vendég szöglet következett, melyet követően Dante lövését Rooneynak kellett kivágnia a mezőnybe. A 77. percben Träsh helyére érkezett Jung. A 79. percben Young sárgult be időhúzásért. A 82. percben Rodriguez lőtte a szabadrúgást az egyik védőbe, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 84. percben Martial vitte be a labdát a büntető területen belülre és lőtt kapura, de a labda megakadt a védőkben. A 86. percben ismét vendég szabadrúgás következett, melyet Rodriguez lőtt a kapu mellé. A hosszabbítás 3 perc. A 91. percben hazai szabadrúgás következett, melyet Pereira lőtt a sorfalba. Ezzel véget ért a mérkőzés, melynek végeredménye 2:1!

Az első félidőben egy hatalmas védelmi hibát követően a vendégek szerezték meg a vezetést, ezután a hazaiak kissé megzavarodtak és a 20. percig nem találták a játék ritmusát. Mata kiharcolt egy 11-est, melyet értékesített is, s ettől a ponttól kezdve a United egyre nagyobb fölénybe került a pályán. A második félidőben ismét a Wolfsburg kezdett jobban, ám ezúttal a vezető találat elmaradt, sőt az 53. percben Smalling révén a hazaiak megszerezték a vezetést, ettől kezdve az eredmény tartására törekedtek, míg a vendégek Schürrle jóvoltából alakítottak ki több helyzetet. Kassai Viktor a mérkőzés első felében kézben tartotta a meccset, azonban a második  játékrészben feltűnően sokat tévedett mindkét oldal részére, ennek is köszönhető a sok sárga lap. Összességében egy gyenge színvonalú Bajnokok Ligájához méltatlan mérkőzést láthattunk.

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.