MANCHESTER UNITED F.C.-WEST HAM UNITED

A Premier League 15. Fordulóját rendezik a hétvégén. A szombati mérkőzések közül a legizgalmasabbnak a Manchester United és West Ham United összecsapása ígérkezik. A hazai együttes a tabella 3. helyéről várhatja az összecsapást  1 ponttal lemaradva a listavezető Manchester City és Leicester  mögött. A United sem jó sem rossz formának nem örvend ugyanis elmúlt 5 mérkőzéséből 2 nyert meg 3 döntetlen mellett. Ami nagyobb problémát jelent Van Gaal számára az a sérültek mennyisége s a sérülésük időtartama. Hosszú távon Shaw;Valencia;Rojo esett ki  s rajtuk kívül Rooney;Herrera és Jones visszatérése kérdéses, ami biztos a mai napon ők biztosan nem lépnek pályára. A vendégek a tabella 8. helyén várták a fordulót. A West Ham szenzációsan kezdte az idényt s több fordulón keresztül a top 4-ben szerepelt. Az összesített mérlegük 6 győzelem 4 döntetlen és 4 vereség. Az elmúlt 5 mérkőzésen 1 győzelem mellett 2 döntetlent és 2 vereséget szenvedtek el ami nagy hullámvölgyre utal. A cspat erősségét elsősorban a hazai szereplés jelenti, s amennyire erősek otthon annyira kiszámíthatatlanok idegenben. Ami a sérülteket illeti van probléma a vendégeknél is ugyan „csak” Valencia;Payet és Sakho  neve szerepel a listán de ők gyakorlatilag a kalapácsosok támadó egységét alkotó játékosok. A korábbi mérkőzésekre vissza tekintve a hazaiak erőfölénye rajzolódik ki ám Sir Alex Ferguson távozása óta a Manchester United számára a győzelmek kiharcolása nem oly egyértelmű. Az esélyek mindezektől függetlenül a  hazaiak győzelmét vetítik előre.

Manchester United: De Gea;Blind;McNair;Smalling;Darmian;Schneiderlin;Schweinsteiger;Lingard;Fellaini;Mata;Martial

West Ham United: Adrian;Tomkins;Reid;Ogbonna;Cresswell;Song;Zarate,Noble;Kouyate,Moses;Carroll

A mérkőzést a  hazaiak kezdték. A 2.percben McNair lőtt távolról a kapu fölé egy kipattanó labdát követően. Az 5. percben Fellaini tört előre majd lőtt a kapu mellé 17 méterről. A 7.percben egy gyors hazai kontra végén Darmian beadása húzott el a kapu előtt és Mata feje fölött. A 9.percben McNair adott jól középre ahol Fellaini érkezett s fejelte Reod tarkójára, a szöglet azonban elmaradt. A 12.percben Blind nagy hibáját követően Moses tört kapura Noble passzát követően ám De Gea hatalmasat mentett, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 16.percben Fellaini fejelte Martial elé a labdát ám közeli lövését Reid blokkolta szenzációs mozdulattal, az ezt követő szögletből helyzet már nem alakult ki. A 22.percben De Gea ejtette ki a kezéből a labdát melyet Zarate fejelt közelről a kapufára. A 23.percben vendég szöglet következett melyet követően Reid fejelt a kapufára, a kontratámadás végén Darmian lőtt messze a kapu fölé. A 25.percben hazai szöglet következett melyet követően a vendégek hozhatták a játékszert. A 35.percben Fellaini elől rúgták ki a vendég védők a játékszert egy bal oldali beadást követően. A 36.percben a sérült Moses helyére  Antonio állt be a vendégeknél. A 38.percben Adrian jött ki rosszul a kapujából majd Lingard csapott le labdájára de a védelem mentetni tudott, az ezt követő szögletből nagy kavarodás tört ki de végül a vendégek fel tudtak szabadítani. A 41.percben hazai szabadrúgás következett melyet Mata ívelt középre azonban Blind hibájából a vendégekhez került a labda, a támadás végén Noble lőtt magasan a kapu fölé. A 44.percben Schneiderlin helyére Carrick érkezett a hazaiaknál, a csere oka sérülés. A 45.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően De Gea húzta le a labdát. Több helyzet már nem alakult ki így maradt a 0:0!

A második játékrészt a vendég együttes kezdte. A félidőben Valera érkezett a hazaiaknál McNair helyére. A 49.percben egy jobb oldali beadást követően hatalmas kavarodás alakult ki a kapu előtt ám a vendég védők ezt is ki tudták vágni. Az 50.percben Fellaini kapott jó labdát amit Martial elé akart továbbítani ám a vendég védelem ezúttal is blokkolni tudott. Az 55.percben Zarate távoli próbálkozását De Gea védte magabiztosan. Az 56.percben egy csodás vendég összjátékot követően Carroll készítette le a labdát Zarate elé aki azonban 6 méterről a kapu mellé lőtt. A 60.percben egy szép bal oldali akció végén Fellaini elé került a kapu torkában a labda ám Adrian földön túli bravúrral hárítani tudott. A 62.percben hazai szabadrúgás következett melyet Mata ívelt középre de helyzet nem alakult ki belőle. A 69.percben Martial labdáját Mata lőtte 10 méterről a kapu mellé. A 69.percben Martial lövése kerülte el Adrian kapuját. A 71.percben Schweinsteiger lövése húzott el a kapu fölött. A 73.percben Schweinsteiger helyére Depay állt be manchesteri oldalon. A 74.percben Darmian középre adását Cresswell rúgta szögletre, a szögletet követően Martial fejelt a kapu mellé. A 76.percben Smalling szabadított fel egy bal oldali beadást követően a kapu torkából. A 77.percben Song helyére Obayang érkezett a vendégeknél. A 80.percben Depay tört a 16-oson belülre majd passzolt Martial elé aki 10 méterről centikkel lőtt a bal kapufa mellé, óriási helyzet volt. A 82.percben hazai szabadrúgás következett melyet Mata ívelt ismét középre de Lingard a kínálkozó lehetőséget a kapu mellé lőtte. A 84.percben Martial kapott jó labdát azonban a francia támadó elcsúszott így a vendégek hozhatták a labdát. A 85.percben hazai szöglet következett de helyzet ezúttal sem alakult ki, ezt követően Carrcik sárgult be miután taktikai szabálytalanságot követett el. A 86.percben vendég szabadrúgás következett Valera szabálytalanságát követően, a szabadrúgást De Gea védte szép mozdulattal. A 87.percben Jenkinson állt be Zarate helyére a vendégeknél. A hosszabbítás 3 perc, a 92.percben hazai szöglet következett melyet követően Smalling lövését blokkolták a vendég védők. A 93.percben Carrick lövését blokkolták a vendég védők s ezzel véget is ért az összecsapás.

Az első félidőt lendületesen kezdte a hazai együttes s több veszélyes beadás is eljutott a 16-oson belülre ám a vendég védelem ezt rendre hatástalanítani tudta. A félidő közepétől a vendégek kezdtek éledezni s a hazaiak eladott labdáira,ráadásul két kapufáig is eljutottak de a találatot nekik sem sikerült bevinni. A második félidőben a hazaiak ismét nagy lendülettel kezdtek ám nagy helyzeteiket nem sikerült értékesíteniük. A vendégek egy-egy kontra erejéig ugyan veszélyt tudtak jelenteni de úgy festett Bilic játékosai kissé elfáradtak. A mérkőzés végét nagyon megnyomták a hazaiak ám találatot így sem sikerült szerezniük. Összességében az eredmény a vendégek szempontjából hízelgő.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.