MANCHESTER UNITED F.C-WEST HAM UNITED

A Premier League 6. Fordulóját rendezik a hétvégén ahol ma 16:00-ától a Manchester United fogadja a West Ham United csapatát. A hazaiak a tabella 12.helyén szerénykednek,hiába a nyári erősítések illetve az új edző személye nem tud a United tavalyi katasztrófális eredményein továbblépni,sőt az idei évben a mutatóik még rosszabbak is mint az ezt megelőző szezon hasonló szakaszában. Ugyan a támadójáték mutatott előre lépést de védekezés hatékonysága legalább ennyit romlott. A Manchester United 1 győzelmet hozott össze 5 forduló alatt míg 2 döntetlent és 2 meglepő vereséget. Az előző forduló különösen megviselhette a vörös ördögök szurkolóit ugyanis 3:1-ről kaptak ki 5:3-ra. Ezzel ellentétben a vendégek a tabella 8.helyén állnak s épp az előző fordulóban győzték le idegenben a Liverpool gárdáját óriási meglepetésre. A vendégektől az eddigi szereplés olyan pozitív meglepetés  mint amennyire negatív a hazaiaktól. Mindezeket figyelembevéve érdekes találkozó előtt állunk ahol az esélyek még a jelen helyzetben is a hazaiak győzelmét jósolják.

Manchester United: De Gea;Rafael;Rojo;Shaw;McNair;Blind;Herrera;Di Maria;Rooney;Falcao;Van Persie

West Ham United: Adrian;Demel,Tomkins;Reid;Cresswell;Amalfitano;Song;Downing;Poyet;Sakho;Valencia

Az első félidőt a vendégek kezdték. Az első percben Di Mariát buktatták a jobb oldalon,a szabadrúgást követően Falcao érkezett középen s centikkel maradt le a középre ívelt labdáról. A 3.percben Song sárgult be egy Di Maria elleni szabálytalanságot követően. A 4.percben egy kitűnő labdát kapott volna Di maria de a vendég védelem a helyén volt így lefülelték a labdát. Az 5.percben Rafael ment el a jobb oldalon majd tálalt középre Rooney elé aki egy csodás mozdulattal pörgette 8 méterről a labdát a kapuba 1:0 csodás gól. A 6.percben Enner Valencia került helyzetbe a hazai 16-oson belül de a keresztléc fölé lőtte a játékszert. A 9.percben Rooney adott középre a bal oldalról,de Van Persie centikkel lemaradt labdájáról. A 10.percben Falcao tüzelt távolról de lövése a kapu mellet húzott el,gyenge kísérlet volt. A 12.percben egy vendég szabadrúgás szállt középre de helyzet nem alakult ki belőle. A 13.percben Falcao szerzett erőszakosan labdát majd passzolt Di Maria elé aki középre adta a labdát de a vendég kapus jól helyezkedett. A 16.percben Di Maria indította Falcaot de Adrian kapus jól jött ki kapujából s megszerezte a labdát. A 17.percben Blind passzolt a 16-oson Di maria elé aki azonban a kapu fölé lőtte a labdát. A 19.percben Tomkins fejelt a kapu mellé egy jobb oldali beadást követően. A 20.percben Di Maria középre tett labdáját tisztázták a vendég védők. A 21.percben Rooney távoli lövése halt el a védelemben,ezt követően Rafael elé került a labda aki ismét középre játszotta azt az érkező Rooney elé aki ezúttal a védőkbe lőtte a játékszert. A 22.percben Herrera szerzett labdát majd passzolt Falcaohoz aki Van Persie elé aki egy cselt követően 12 méterről kilőtte a bal alsó sarkot 2:0! A 28.percben Rooney középre adott labdáját fejelte ki Tomkins szögletre a 16-oson belülről. A szögletből helyzet nem alakult ki. A 33.percben egy Rafael labdaszerzést követően Rooney adott középre de a védők blokkolták a  labda útját. A 34.percben Di Maria tüzelt a kapu mellé 16 méterről. A 35.percben egy vendég jobb oldali beadást húzott le a levegőből De Gea,még e percben Di Maria ment ela bal oldalon de a vendég védők végül szerelni tudták. A 36.percben vendég szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 37.percben újabb vendég szöglet következett melyből kisebb kalamajka után Sakho szerezte meg a szépítő találatot fejjel 2:1! Ezúttal is kihagyott a United védelme. A 40.percben hazai szöglet következett melyet Falcao fejelt a kapu mellé de egy védő beleért így újabb sarokrúgás következett melyet Adrian bokszolt ki a kapu torkából. A 42.percben Van Persie zavart a vendég kapu előtt de gól nem született ebből. A 43.percben Di Maria adott középre de a labda nem jutott el Falcaoig. A 45.percben vendég szöglet következett melyet követően De Gea húzta le a labdát. A hosszabbítás 2 perc,melyben helyzet már nem alakult ki így a félidei állás 2:1 maradt.

A második játékrészt a hazaiak kezdték. A 46.percben Downing beadása csúszott le s a hazai kapu mögött landolt. A 47.percben Van Persie helyezkedett lesen Rooney passzánál így a vendégek hozhatták a labdát. A 48.percben Herrera sárgult be egy rossz belépőt követően. A szabadrúgásból helyzet nem alakult ki. A 49.percben Amalfitano elől szedte fel De Gea a labdát. Az 51.percben Falcao lövését védte Adrian nagy bravúrral. A szögletből helyzet nem alakult ki. Az 55.percben De Gea védett hatalmasat Amalfitano lövését követően. A szögletet egy újabb követte Herrera fejesét követően,helyzet végül nem alakult ki a hazai kapu előtt. Az 58.percben hazai szöglet melyet egy újabb követett, ezt Di Maria adta középre de a vendég védők kifejeltek. Az 59.percben Rooney kapott piros lapot miután Amalfitano után rúgott,jogos a piros lap. A 60.percben Amalfitano helyére Cole állt be a vendégeknél. A 62.percben Sakho fejelt az oldalhálóba egy bal oldali beadást. A 64.percben Demel helyére Jenkinson érkezett a vendég oldalon valamint Falcao helyére fletcher a hazaiaknál. A 67.percben Herrerat tüntettek el szabálytalanul a lap ezúttal elmaradt. A 71.percben vendég szöglet melyet követően Fletcher fejelt a kapu fölé az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 73.percben Sakho sárgult be lerántásért. A 4.percben Antonio Valencia érkezett a lesérült Herrera helyére. A 75.percben Poyet helyére Nolan érkezett a vendégeknél. A 76.percben Van Persie kapott jó labdát de nem sikerült átvennie a játékszert. A 78.percben Cresswell maradt üresen a 16-oson belül de végül nem találta el a felé tartó labdát. A 81.percben Rojo lőtte a mezőnybe a labdát egy vendég beadást követően. A 82.percben Fletcher blokkolt egy átlövést,az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 84.percben Cole maradt le egy keresztlabdáról centikkel,ezt sarokrúgás követte melyből helyzet nem alakult ki. A 85.percben vendég szabadrúgás következett Di Maria szabálytalankodását követően. A pontrúgást Enner Valencia lőtte a kapu fölé. A 87.percben Rafael blokkolt egy beadást,a szögletet követően Nolan fejelt a kapu mellé. A 89.percben Rojo mentett nagyot. A 89.percben a vendégek egy jobb oldali keresztlabdát követően a kapuba jutatták a labdát de a bíró les címén érvénytelenítette azt. a hosszabbítás 4 perc.a 91.percben Adrian kapus kezelt és sárgult be emiatt a 16-oson kívül,a szabadrúgásból helyzet nem alakult ki. A 93.percben A. Valencia harcolt ki szögletet melyből helyzet nem alakult ki. A 93.percben Di Maria helyére Thorpe érkezett a hazai oldalon. ezzel véget ért a mérkőzés melynek végeredménye 2:1!

Egy rendkívül izgalmas mérkőzésen vagyunk túl. A hazaiak az első félidő elejét megnyomták és 2 gyönyörű góllal el is húztak majd ezt követően a vendégek egy szögletet követően válaszoltak. A második játékrészben is inkább a vendégek voltak aktívak főként a 60.percet követően amikor Rooney feleslegesen kiállíttatta magát. A vendégek ezt követően hatalmas nyomást helyeztek a hazaiakra akik ha nagy nehezen is de kihúzták a meccs végéig. Összességében a Manchester United megérdemelte a 3 pontot.

Check Also

TOTTENHAM HOTSPUR – ARSENAL F.C.

A Premier League hétvégi fordulójának másik nagy mérkőzésén a Tottenham ezúttal hazai pályán küzd meg …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.