MANCHESTER UNITED F.C. – WIGAN ATHLETIC

Az FA kupa legjobb 32 együttese találkozik a hét végén egymással. A szombati játéknapon a nap szenzációját a Wolverhampton szolgáltatta akik idegenben győzték le a Liverpool együttesét, a többi mérkőzésen nem született nagy meglepetés így az Arsenal a Chelsea és a Manchester City is továbbjutott valamint a Tottenham is. A vasárnapi játéknap legérdekesebb találkozójának a Manchester United Wigan elleni összecsapása ígérkezik. A két klubot összeköti Antonio Valencia személye és Waren Joice személye is. A hazaiak a Premier League-ben jelenleg a 6 helyen állnak 22 meccset követően, 11 győzelem mellett 8 döntetlenjük és 3 vereségük van. Legutóbbi 5 bajnokijukon 3 győzelem mellett 2 döntetlent játszottak. Hazai pályán eddig 11 mérkőzésen 5 győzelem mellett 5 döntetlent játszottak 1 vereség mellett. Legutóbbi 5 hazai mérkőzésükből 3-at nyertek meg 2 döntetlen mellett. Az FA kupában az egyesület az előző körben a Reading együttesét búcsúztatta. A hét közben a vörös ördögök ugyan vereséget szenvedtek a Hull City otthonában ám így is a Ligakupa döntőjében szerepelnek jobb gólkülönbségüknek köszönhetően, ellenfelük a Liverpool-t búcsúztató Southampton lesz. A Wigan jelenleg a másodosztályban szerepel a tabella 22. helyén áll. Eddigi 27 mérkőzésükből 6-ot nyertek meg 7 döntetlen és 14 vereség mellett. Legutóbbi 5 mérkőzésükön 2 győzelem mellett 1 döntetlent és 2 vereséget értek el. Idegenben 14 mérkőzésből 3 győzelem mellett 4 döntetlen és 7 vereség szerepel. A Wigan szintén az előző körben csatlakozott az FA Kupa mezőnyéhez ahol a Nothingham együttesét búcsúztatták. A mai mérkőzés esélyese a hazai gárda.

Manchester United: Romero;Shaw;Rojo;Smalling;Fosu-Mensah;Fellaini;Schweinsteiger;Mkhitaryan;Mata;Rooney;Martial

Wigan Athletic: Haugard;Connoly;Buxton;Burn;Warnock;MacDonald;Power;Morsy;Perkins;Jacobs;Grigg

A mérkőzést a Manchester United kezdte. 11.perc: Connoly távoli lövését Romero védte magabiztosan. 24.perc: egy gyors hazai akció végén Mata s lőtt a keresztléc fölé 16 méterről. 25.perc: Power lőtt 33 méterről Romero kezébe. 26.perc: hazai szöglet melyet követően a vendég védők szabadítottak fel a kapu elől. 27.perc: vendég szabadrúgás következett melyet követően a hazaiak kezdeményeztek támadást de végül helyzetig nem jutottak. 31.perc: egy gyönyörű hazai akció végén Fosu-Mensah lőtte a labdát a kapu elé ahol Mkhitaryan érkezett ám 3 méterről a kapu mellé lőtt. 33.perc: hazai szabadrúgás melyet Rooney ívelt középre de a vendég védelem szögletre mentett, a sarokrúgást követően helyzet nem alakult ki. 44.perc: egy jobb oldali Schweinsteiger beadást követően Fellaini fejelt 6 méterről a kapuba 1:0! A hosszabbítás 1 perc, melyben helyzet már nem alakult ki.

A második félidőt a Wigan kezdte. 49.perc: Fosu-Mensah elé került Rooney labdája de a védő végül a kapu mellé lőtt. 52.perc: Schweinsteiger labdáját blokkolták a vendég védők. 54.perc: Perkins próbálkozását Romero hárította. 56.perc: Buxton sárgult be. 58.perc: hazai szöglet melyet követően Smalling emelkedett a legmagasabbra s 6 méterről fejelt a hálóba 2:0! 59.perc: vendég szöglet melyből helyzet nem alakult ki. 60.perc: Wildscut állt be Perkins helyére a vendégeknél. 68.perc: Tuanzebe állt be Fosu-Mensah helyére, a csere oka sérülés. 70.perc: Fellaini helyére Herrera érkezett a hazaiaknál illetve Grigg helyére Tunncihliffe lépett a pályára a vendégeknél. 72.perc. Rooney kezelte le csodásan a labdát majd tálalt Mkhitaryan elé akinek lövését blokkolták. 73.perc: egy jobb oldali beadást követően Romero védett. 74.perc: egy villámgyors hazai akció végén Mkhitaryan passzolt Martial elé aki vissza játszotta társa elé a labdát s az örmény a hálóba lőtt 3:0! 76.perc:vendég csere MacDonald helyére Brownie érkezett.  77.perc: Tuanzebe szabadított fel rosszul majd a védőknek kellett blokkolni, a sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. 80.perc: Martial fejesét blokkolták a vendég védők. 81.perc: Romero helyére Pereira állt a kapuba. A sarokrúgást követően Schweinsteiger elé került a labda aki a kapuba lőtt idén először 4:0! 87.perc: hazai szöglet melyet követően Martial lőtt sípszó után a kapuba így maradt a 4:0! Ezzel ért véget az összecsapás.

Az első játékrészben eleinte a Wigan kezdett jobban s az első fél órában a hazaiaknak helyzetük sem volt míg a vendégek kétszer is kapura tudtak lőni. Ezt követően a hazaiak elkezdtek nyomni melynek meg is lett az eredménye a félidő vége előtt. A második félidőben a hazaiak egy szinttel feljebb kapcsoltak s fokozatosan növelték a nyomást a vendég kapun míg el nem kezdte potyogni a gólok. A hazaiaknál mindenki jó teljesítményt nyújtott míg a vendége védelem ezt már nem mondhatta el magáról. Összességében megérdemelten nyertek a vörös ördögök.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.