„Meglepetés” férfi döntő a US Openen

Két nem várt játékos vághat neki a férfi egyes döntőnek Amerikában. Miután Kei hihetetlen játékkal győzedelmeskedett Djokovic felett, nem sokkal később a Federer-Cilic párharc is a horvát javára dőlt el.
A 2005-ös Austral Open óta nem történt olyan, hogy a „nagy négyes” közül ne szerepelt volna valamelyikük a döntőben – Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic, Andy Murray.

Cilic kitűnő játékkal legyőzte a többszörös világelsőt
Cilic kitűnő játékkal legyőzte a többszörös világelsőt

A második elödőntő 1 órás késéssel tudta kezdetét venni az időjárás miatt, de Cilic magabiztosan és nagyon koncentráltan 3 szettben hozta a játszmát Federer ellen, 6:3, 6:4, 6:4-re simán hozta a meccset.
Federer nem játszott rosszul, de a horvátnak most minden bejött, támadó játékát és védhetetlen adogatásait nem lehetett kezelni.

Cilic végig nyomás alatt tartotta Federert, az első szettben 2:1-nél bukta el az adogatását 40-0-ról, ami azért volt jelentős, mert Federer később sem tudott mit kezdeni Cilic adogatásaival. A 2. szettben Cilic szerzett 40-0-ás adogató előnyt, amelyből két bréklabdát hárított a svájci, viszont a harmadikat már nem engedte Cilic és így tovább növelte előnyét.

Cilic magabiztos játéka
Cilic magabiztos játéka

A harmadik játszma ugyan jól kezdődött Federer számára, 2:0-ás előnyt szerzett, de az adogatásait nem tudta hozni, így 3:3-nál Cilic-nek volt bréklabdája, amelyet kihasznált és az utolsó szettben 3 ászt is adott Federernek, amivel megnyerte az elődöntőt.

A 10. helyen kiemelt Keinek és a 14. helyen kiemelt Cilicnek is ez lesz az első Grand slam döntője.

FÉRFI EGYES,  ELŐDÖNTŐ
Nisikori (japán, 10.)–Djokovics (szerb, 1.) 6:4, 1:6, 7:6, 6:3
Cilic (horvát, 14.)–Federer (svájci, 2.) 6:3, 6:4, 6:4

Check Also

Nem kellett sokáig várni az aranyra – Hosszú máris világcsúcsot úszott

2. nap: December 4. – Csütörtök Előfutam Verrasztó Dávid a negyedik idővel, azaz 4:02.97 került …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.