MEXICO – PORTUGÁLIA

Elérkeztünk a Konföderációs Kupa utolsó napjához melyet a bronzmérkőzés nyit meg ahol Portugália és Mexico vív meg. E két együttes mér rögtön a torna elején találkozott egymással ugyanis az A csoportban kaptak helyet. A mérkőzésen látványos játékot hozott s 2:2-es döntetlent. Portugália ezt követően a házigazda Orosz válogatottat verte meg  1:0-ra egy nem túl látványos mérkőzésen míg Mexico  Új-Zéland együttesét gyűrte le 2:1-re. A 3. fordulóban Portugália Új-Zéland együttesét verte 4:0-ra így gyakorlatilag eldőlt, hogy ők nyerik csoportjukat Mexico eredményétől függetlenül jobb gólaránnyal. Mexico a 3. fordulóban Oroszországot győzte le 2:1-re. Az elődöntőben Portugália Chile ellen játszott 0:0-át a rendes játékidőt követően sőt a hosszabbításban sem esett gól, így végül 11-esekkel  veszített 3:0-ra, Bravo kapus kivédte a luzitánok szemét. Mexico a B csoport győztesével Németországgal került szembe s a torna eddigi legjobb mérkőzésén veszített 4:1-re. Az eredmény azonban nem tükrözi a mexicoi erőfeszítéseket ugyanis rengeteg helyzetet dolgoztak ki. Kitűnő mérkőzés előtt állunk ahol valódi esélyes nincs, a mérkőzést azonban befolyásolhatja Ronaldo hiánya a portugál részről, az idei aranylabdás ugyanis minden bizonnyal már nem tartózkodik Oroszországban.

Portugália: Patricio;Eliseou;Neto;Pepe;Semedo;Martins;Moutinho;Pereira;Pizzi;Nani;Silva

Mexico: Ochoa;Layun;Moreno;Araujo;Reyes;Herrera;Marquez;Guardado;Hernandez;Peralta;Vela

A mérkőzést Portugália kezdte. 4.perc: mexicoi szabadrúgás melyből helyzet nem alakult ki, az ezt követő sarokrúgásból a portugálok hozhatták a játékszert. 6.perc: Nani hibázott ziccerben s lőtt a kapu mellé. 10.perc: Hernandez lőtt a kapu fölé 16 méterről. 13.perc: portugál szöglet helyzet nélkül. 15.perc: portugál 11-es következett Marquez becsúszását követően, a védő sárga lapot kapott megmozdulásáért. A büntetőt Andre Silva hagyta ki. 18.perc: portugál szöglet ám helyzet ezúttal sem alakult ki. 26.perc: Semedo sárgult be. 27.perc: Marquez ugrott magasra majd fejelt kapura de Patricio bravúrral védett. 31.perc: Hernandez került ziccerbe ám lövését Patricio védte, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. 33.perc: Pizzi lövését a védelem hatástalanította, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. 38.perc: Semedo lövését Ochoa hárította. 42.perc: két portugál szöglet következett gyors egymásutánban helyzet nélkül. A hosszabbítás 2 perc, melynek végén Moutinho szögletété vágta ki a mexicoi védelem. Ezzel ért véget az első félidő.

A második félidőt Mexico kezdte. 453.perc: Martins lőtt centikkel a kapu mellé ám a kipattanó Neto testéről a kapuba vágódott 1:0! 57.perc: Peralta lövését védte Patricio. 59.perc: Pizzi lőtt a jobb kapufa mellé. 61.perc: Lozano váltotta Peraltát, ezt követően Martins fejesét Ochoa tolta a léc fölé. 62.perc: portugál szöglet melyet követően Nani fejelt centikkel a kapu fölé. 63.perc: Pereira lövését blokkolták, portugál szöglet következett helyzet nélkül. 65.perc: Vela lőtt a jobb kapufa mellé. 69.perc: mexicoi szöglet helyzet nélkül. 70.perc: Nani helyére Quaresma állt be. 71.perc: Hernandez fejelt a kapu fölé. 73.perc: két portugál szöglet következett helyzet nélkül. 80.perc: Guardado helyére Dos Santos állt be illetve Adrien Silva váltotta Moutinho-t. 82.perc: Pereira helyére Gomes érkezett. 83.perc: Hernandez ziccerét ezúttal is Patricio védte. 85.perc: Hernandez helyére Jimenez érkezett. A hosszabbítás 4 perc, 91.perc: egy jobb oldali beívelést Pepe lőtt a hálóba 1:1! Ezzel ért véget a rendes játékidő.

A hosszabbítás első félidejét Portugália kezdte. 91.perc: Pizzi helyére Carvalho lépett. 93.perc: Jimenez lövését követően mexicoi szöglet következett melyet követően Jimenez lövését védte Patricio. 94.perc: Jimenez sárgult be. 98.perc: Moreno sárgult be. 99.perc. Eliseu szabadrúgása csattant a keresztlécen. 103.perc: Layun kezelt így Portugál büntető következett melyet Andre Silva lőtt a hálóba 1:2! Ezzel ért véget a hosszabbítás első félideje.

A hosszabbítás második félidejét Mexico kezdte. 106.perc: Marquez helyére Fabian érkezett. 106.perc: Semedo második sárgája miatt kiállni kényszerült 10 emberrel Portugália! 109.perc: Portugál szöglet helyzet nélkül. 112.perc: újabb portugál szöglet melyet követően Jimenez lépett szabálytalanul közbe, így második sárgája miatt elhagyni kényszerült a pályát. 118.perc: Herrera lövését Patricio védte. 119.perc: Moreno ívelése ment el a jobb kapufa mellett. 121.perc: Dos Santos szabadrúgása nem okozott veszélyt. Ezzel véget is ért a bronzcsata melyet Portugália nyert meg 2:1-re!

Az első játékrészben mindkét együttes beleadott apait anyait. Sorra alakultak ki a helyzetek, akadt sárga lap is s mindemellett sok szöglet melyekből találat nem született. A gólhoz Portugália járt közelebb egy büntető révén ám azt Silva kihagyta. Nani révén még két óriási helyzetet elpuskáztak a portugálok. A második játékrészben a Mexicoiak szereztek vezetést, ám ezt követően elképesztő Portugál nyomás következett melynek az utolsó pillanatban meg is lett az eredménye. A hosszabbíts első félidejében Portugália újabb lehetőséghez jutott melyet már nem szalasztott el. A hosszabbítás második félidejét két piros lap is ékesítette ám ez az eredményt már nem befolyásolta. Összességében egy kitűnő mérkőzést láthattunk ahol nüanszok döntöttek Portugália javára.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.