MÖNCHENGLADBACH-BORUSSIA DORTMUND

A Bundesliga 18. fordulóját rendezik meg a hét végén. Egy mérkőzést már megrendeztek az idei naptári évben ahol a Bayern München 2:1-re verte a Hamburg együttesét. A további összecsapások közül ma a tabella 4. helyezettjét a Münchengladbach-ot vesszük górcső alá amint a lista 2. helyezettjével csap össze az az a Borussia Dortmund-al. A hazaiak a tavalyi kitűnő évet követően idén katasztrofálisan kezdtek ám sikerült feltámadniuk és az idény felére a tabella élére kapaszkodniuk. Az elmúlt 17 mérkőzésükből 9-et zártak győzelemmel mindössze 2-őt döntetlennel és 6-ot vereséggel, ebből 3-at még az első fordulóban szenvedtek el. Az elmúlt 5 mérkőzésükön 3-at győzelemmel zártak 1 döntetlen és 1 vereség mellett. A sérültek listáján Hermann;Hahn;Schulz;Domingez és Jantschke szerepel, s ezen kívül Xhaka piros lapos eltiltását tölti. A vendégek kitűnő őszi szezont produkáltak, 17 mérkőzésükből 12-őt nyertek meg 2 döntetlen és 3 vereség mellett. Ugyan Tuchel együttese 8 pontra van lemaradva a listavezető Bayern München mögött így is szárnyal. Az elmúlt 5 mérkőzésükből 3-at nyertek meg 2 vereség mellett, ami némileg azért ront az összesített teljesítményükön. A sérültek listáján Sahin;Durm;Bender és Schmelzer neve szerepel. A sárga-feketék hajóját Aubameyang vezérli aki ebben  az idényben  gyakorlatilag eddig megállíthatatlan volt eddig. Ami az esélyeket illeti kevés ennél megjósolhatatlanabb mérkőzést rendeznek szerte Európában. Izgalmas mérkőzés előtt állunk.

Borussia Mönchengaldbach:Sommer, Wendt, Elvedi, Christensen, Korb, Traore, Nordtveit, Dahoud, Johnson, Raffael, Stindl

Borussia Dortmund:Burki, Piszczek, Papastathopoulos, Hummels, Park, Gundogan, Weigl, Castro, Reus, Aubameyang, Mkhitaryan

A mérkőzést a vendégek kezdték. A 2. percben egy labda átvételt követően Gundogan lőtte közelről a labdát a kapu jobb oldala mellé. A 4. percben Gundogan beadását követően Aubameyang lőtte a labdát kapura, azonban a védők kivágták azt a mezőnybe. A 6. percben hazai szöglet következett, Raffael beívelését követően Christensen fejelte a labdát a kapu mellé. A 9. percben Aubameyang lőtte a labdát a 16-oson belülről a kapu bal oldala mellé. A 13. percben Stindl lőtte laposan a labdát a kapu előterébe, azonban a védők előbb értek oda és tisztázni tudtak. A 19. percben Wendt érkezett jól a labdára, majd hibázott nagyot, így a lövés a kapu jobb oldala mellett ment ki. A 21. percben Johnson jött fel a 16-os vinaláig, azonban az egyik védő megállította. A 22. percben Park jutott el a kapuig, majd lőtte a labdát a kapura, azonban az egyik védő még időben menteni tudott. A 26. percben Park cselezte be magát a védők között, majd lőtt közelről kapura, azonban Sommer jól lépett ki és megfogta a labdát. A 29. percben Raffael helyezkedett jól, majd lőtte a labdát a kapu elé, de Burki fogta a labdát. A 33. percben Gundogan indult meg a kapu felé, kapott pontos passzt, és lőtte nagyszerűen a labdát 16 méterről a keresztlécre. A 35. percben Traore adta középre a labdát, azonban a védők előbb értek oda és kivágták a labdát. Még ebben a percben egy középre érkező labdát Reus lőtte a kapu jobb oldala mellé. A 41. percben Gundogan beadását Reus vette át a 16-oson belül, majd lőtte magabiztosan a kapu bal alsó sarkába, 0:1! A 42. percben egy középre érkező labdát Castro lőtte a bal kapufa mellé. A 43. percben vendég szöglet következett, a beívelést követően Mkhitaryan lőtte a labdát a kapu bal oldala mellé. Ezzel véget ért az első félidő.

A második játékrészt a hazaiak kezdhették. Az 50. percben Mkhitaryan érkezett a 16-oson belülre, majd adta át a labdát Reusnak, aki belőtte a labdát a kapuba, 0:2! Az 57. percben Johnson került helyzetbe, majd lőtt a kapu felé, azonban a védők még időben tisztáztak. Az 58. percben Stindl tálalt Raffael elé, aki a 16-oson belülről lőtte a labdát a jobb alsó sarokba, így 1:2! Az 59. percben Aubameyang vette át a labdát a 16-os vonalán, majd lőtt a bal kapufa mellé picivel. A 62. percben ismét Aubameyang került helyzetbe majd lőtt kapura, de a védők blokkolni tudták a lövést. A 65. percben Stindl érkezett jól a labdára, majd lőtte a kapu előterébe, ahol azonban a védők kivágták a labdát a mezőnybe. A 67. percben Elvedi sárgult be. A 70. percben Castro helyére Ginter, valamint Durm váltotta Reust a vendégeknél. A 73. percben egy középre érkező labdát vett át Wendt, és lőtt a kapu bal oldala mellé. Még ebben a percben hazai szöglet következett, melyből azonban helyzet nem alakult ki. A 74. percben Weigl sárgult be. A 75. percben Mkhitaryan beadását követően Gundogan vette át a labdát, majd lőtte a kapu bal oldalába, 1:3! A 76. percben Aubameyang helyére Ramos érkezett. A 78. percben Mkhitaryan volt üresen, és lőtt laposan a kapura, azonban a labda az alapvonalon hagyta el a játékteret. A 80. percben Dahoud helyére Hofmann érkezett a pályára, valamint Hinteregger váltotta Elvedit. A 82. percben Hofmann vette át a labdát a büntető területetn belül, majd lőtte azt a kapu jobb oldala mellé centikkel. A 87. percben vendég szabadrúgás következett, Gndogan beívelését követően a védők tisztáztak a kapujuk elől. A 90. percben Stindl vette át a labdát a 16-os vonalán, majd lőtt kapura, azonban Burki könnyedén védeni tudta a lövést. A hosszabbítás 2 perc. A 91. percben Drmic érkezett Korb helyére. A 92. percben vendég szöglet következett, melyből gólveszély nem alakult ki. Ezzel véget ért a mérkőzés, melynek végeredménye 1:3!

Az első félidőben egy lassabb iramú játékot láthattunk. A félidőben a Mönchengladbach bár alakított ki helyzeteket, jelentős nyomást nem tudtak helyezni az ellenfél kapujára, a Dortmund csapatának veszélyesebb helyzeteket sikerült kialakítaniuk, valamint a 41. percben az egyik akciót gólra is tudták váltani. A második félidőben egy sokkal izgalmasabb játékot láthattunk mindkét csapattól. A második félidő 5. percében ismét a Dortmundnak sikerült gólt szereznie, azonban eztután 3 perccel a hazai Mönchengladbach próbálkozása is megtérült egy gól formájában, így szépítettek 1:2-re. A 75. percben végül eldőlt a mérkőzés állása amikor is a Dortmund megszerezte a győzelmet jelentő harmadik góljukat is. Összességében egy jó mérkőzést láthattunk, ahol a jobban teljesítő csapat győzött megérdemelten.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.