MVM TELEKOM VESZPRÉM – PSG

A férfi kézilabda csak úgy mint a foci a nemzetközi színtér végéhez közeledik. E hétvégén rendezik ugyanis Köln-ben a Férfi Kézilabda Bajnokok Ligája 4-es döntőjét. A résztvevők közt legnagyobb örömünkre már 4. éve zsinórban a Telekom Veszprém együttese is szerepel. Mellettük a Barcelona ( a legtöbb BL címmel rendelkező együttes), a PSG(francia bajnok) valamint a Vardar Skopje(macedón bajnok) szerepel. A sorozatban e 4 együttesből 3 az A csoportban kezdte meg a küzdelmeket. Az A csoportot végül a Barcelona nyerte meg a PSG és a Veszprém előtt. A Vardar a B csoportot nyerte meg. A két csoportgyőztes egyenes ágon jutott a negyeddöntőig míg a Veszprém a Montpelliert a PSG pedig sajnos a másik Magyar együttest a Szeged-et búcsúztatta. Így alakult ki a Final Four melynek hagyományosan Köln ad otthont. Az elődöntő párosításai Veszprém-PSG illetve Barcelona -Vardar Skopje. Az előzetes latolgatások a Barcelona sikerét várják őket az odds-ok alapján a PSG Vardar és a Veszprém követi. A Vardar Skopje némi meglepetésre a SEHA Liga döntőjében a Veszprémet verte magabiztosan. A döntő nyitó mérkőzésén a Veszprém próbálja az eddigiekhez hasonlóan elbúcsúztatni a PSG együttesét. Jó mérkőzés előtt állunk.

MKB Veszprém:  MIkler;Alilovic;Nilsson;Palmarsson;Ugalde;Gajic;Marguc;Ivánccsik;Chema;Lékai;Ilic;Terzic;Nagy ;Sulic;Schuch

PSG: Omeyer;Barachet;Abalo;Accambray;Gensheimer;Hansen;Karabatic L;Karabatic N;Kounkoud;Mollgaard;Nahi;Narcisse;Nielsen;Remili;Skof;Stepancic

Az első félidőben a PSG kezdett találattal ám a Veszprém átvette az irányítást 3:3-ig. Karabatic-ék ettől kezdve egészen a 25.percig vezettek ekkor 9:9 volt az eredményjelzőn. A félidő végén 11:11 állt az eredményjelzőn. Nincs túl sok gól ami a találkozót illeti ám a pályán hatalmas egy az egy elleni harc folyik. Omeyer szenzációsan védte végig az első 20 percet s szám szerint 8 védésig jutott. Ezt követően Lékai bemozgásai kissé elbizonytalanították. Ziccerek hárításában Mikler a félidő végére kapta el a fonalat s rögtön 3 bravúrt is be tudott mutatni. Mindkét együttes mind taktikailag mind fizikálisan mindent belead. A bíráskodásra egyik klubnak sem lehet panasza a félidőt illetően.

A második félidőben a Veszprém kezdett jól ám Narcisse bámulatos teljesítményének köszönhetően fordítottak s gyakorlatilag a meccs végéig nem is engedték ki a kezükből a vezetést. A PSG Nielsen beállását követően még jobban játszott s a gyors játék is nekik kedvezett. Gensheimer minden ziccert és és egy kivételével minden hetesét belőtte. A Veszprém heriokus csatára késztette a franciákat ám többet nem tudott elérni.

A mérkőzést véleményem szerint a jobb együttes nyerte mely nem feltétlen a játékoskerete miatt veszített hanem mert talán a kispadon mentálisan nem a legerősebb edző vezeti eme együttest. Ezt a tavalyi év is jelzi s talán némileg az idei is, mert amint egy hasonló erősségű együttessel játszott a magyar bajnok főként idén a vártnál többször szenvedett vereséget.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.