NAPOLI-JUVENTUS F.C.

A Sere A 6. Fordulóját rendezik meg a hét végén. A forduló rangadójára a Stadio San Paolo-ban kerül sor ahol a Napoli együttese fogadja a tavalyi bajnok Juventus együttesét.  A hazai együttes a tabella 12.helyét foglalja el melyet 1 győzelem 3 döntetlen és 1 vereségnek köszönhet. A vendég Juventus a tabella 13. helyén szerénykedik egyenlőre miután egy katasztrófális szezonkezdést sikerült produkálniuk 2 vereséget követően 2 döntetlent harcoltak ki majd 1 győzelmet sikerült összehozniuk. Úgy fest a távozókat egyenlőre Torinóban nem igazán sikerült pótolni. A sérülések sem kímélik a Juventus gárdáját így Mandzukic;Khedira;Asamoah;Marchisio;Lichteteiner és Caceres sem tud a ma esti összecsapáson csatasorba állni. A két együttes korábbi összecsapásai közül a Juventus nyert több összecsapást ám a mai mérkőzésen az esélyek megoszlanak a két együttes között, egy biztos minkét csapatnak nagy szüksége lenne a 3 pontra.

Napoli: Reina;Hysaj;Albiol;Koulibaly;Ghoulam,Hamsik;Jorginho;Allan;Callejon;Higuain;Insigne

Juventus: Buffon;Evra;Chiellini;Bonucci;Padoin;Pogba;Hernanes;Lemina;Pereyra;Zaza;Dybala

A mérkőzést a hazaiak kezdték. A 6.percben Higuain lőtt 15 méterről a kapu fölé, ezt követően kevéssel Hamsik is a kaput célozta ám Buffon résen volt. A 8.percben egy bal oldali beadást követően Zaza ollózó mozdulata bizonyult szabálytalannak így a hazaiak hozhatták a labdát. A 9.percben Buffon szedte fel a labdát Higuain elől. A 14. percben Zaza kapott jó labdát, majd két védő gyűrűjében lőtt Reina kezébe. A 19. percben Pogba bal oldali beadását követően a hazaiak tisztázni tudtak, ezt követően Ghoulam beadását Bonucci tisztázta. A 21. percben Insigne távoli lövése kerülte el Buffon kapuját. A 26. percben egy gyönyörű akció végén 17 méterről Insigne lőtt kapuba 1:0! A 34. percben Insigne beadását követően Callejon fejelt kapura ám az végül Chiellini fejéről ment ki a pályáról, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 39. percben Insigne helyére Mertens érkezett. A 41. percben egy jobb oldali beadást követően Zaza fejelte el a labdát az oldal vonalon túlra. A 46. percben egy szép bal oldali akciót követően Buffonnak kellett kivetődnie, majd a kiütött labdát Callejon lőtte a kapu mellé 8 méterről. A 47. percben Zaza ziccerét fogta hatalmas bravúrral Reina, még ebben a percben Mertens jobb oldali lövése ment el a kapu mellett keresztbe. Ezzel véget ért a mérkőzés.

A második félidőt a vendégek kezdték.  Az 50. percben vendég szöglet következett, melyből helyzet nem alakult ki, még ebben a percben Ghoulam sárgult be, ezt követően Bonucci is besárgult, a szabadrúgást Dybala lőtte a kapu elé, de a hazai védők rúgták ki. Az 53. percben Evra sárgult be. Az 55. percben Callejon sárgult be, az ezt követő szabadrúgást Pogba lőtte a sorfalba. Az 57. percben Mertens lövését blokkolták a hazai védők, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. Az 59. percben egy vendég szögletet követően a hazai védők vágták ki a labdát a mezőnybe. A 60. percben egy szép hazai akció végén Higuain 19 méterről lőtt a kapu közepébe, de Buffon könnyedén védett. A 62. percben egy vendég védelmi hibát követően Higuain lőtt Buffon kapujába, 2:0! A 63. percben egy balról érkező labdát Lemina lőtte a labdát a kapuba, 2:1! A 64. percben Quadrado érkezett Hernanes helyére. A 67. percben Ghoulam lőtte a labdát Buffon kapujára, a kapus hárítani tudott. A 68. percben Pogba lőtt távolról Reina kezébe. A 69. percben hazai szöglet következett, melyet egy újabb követett, de helyzet egyikből sem alakult ki. A 70. percben Morata érkezett Dybala helyére Morata érkezett. A 73. percben Morata lőtt 16 méterről a kapu mellé. A 79. percben vendég szöglet következett, melyet követően helyzet nem alakult ki. A 80. percben Lopez érkezett Hamsik helyére. A 83. percben egy jobb oldali beadást követően Pogba fejelte a labdát a kapu mellé. A 84. percben Higuain helyére Gabbiadini érkezett. A 87. percben Padoin sárgult be. A 89. percben Padoin helyére Aleksandro érkezett. A hosszabbítás 3 perc. A 93. percben a szabadrúgást követően Pogba lőtt kapura, de Reina védeni tudott, még ebben a percben Morata sárgult be. Ezzel véget ért a mérkőzés, melynek végeredménye 2:1!

Az első játékrészben a hazai együttes sokkal kreatívabban játszott mint a vendég együttes, és Insigne révén meg is szerezték a vezetést. Ezt követően a vendégek igyekeztek nagyobb nyomást helyezni a hazaiak kapujára, ám ez már gól formájában nem nyilvánult meg. A második játékrészben a Juventus feljebb kapcsolt, és igyekezett még többet birtokolni a labdát, mely meddő mezőfölényben jelentkezett is. Higuain találatát követően a vendégek úgy festett reménytelen helyzetbe kerültek, ám szépítő találatuk szinte rögtön a hazaiak második találata után, még éltette bennük a reményt, hogy elvihetik az egyik pontot Nápolyból. Azonban több találat már nem esett, így a hazaiak otthon tartották mind a három pontot.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.