NÉMETORSZÁG-ALGÉRIA

A Nyolcaddöntők 6. összecsapását rendezik ma Németország és Algéria részvételével. A német válogatott a G csoportot megnyerve jutott a legjobb 16 közzé,Portugáliát 4:0-ra,Usa válogatottját 1:0-ra valamint Ghana együttesével játszott 0:0-ás döntetlent. A H csoport 2.helyén Algéria jutott tovább,ahol Belgiumtól 2:1-es vereséget szenvedtek Oroszországgal 1:1-es döntetlent játszottak valamint Dél-Korea válogatottját tudták megverni. Az esélylatolgatások szerint Németország toronymagas esélyese a mérkőzésnek melyre a keret valamint az eddig látott játék ad magyarázatot.

Németország: Neuer; Mustafi; Mertesacker; Boateng; Höwedes; Schweinsteiger; Lahm; Kroos; Özil; Müller; Götze

Algéria: M’Bolhi; Mandi; Belkalem; Hallis; Gulam; Laszen; Mosztefa; Taider; Feguli; Sudani; Slimani;

A mérkőzést Németország kezdte. A 9.percben Neuer jött ki rosszul kapujából ám végül bevetődve lábbal tudott menteni a bal oldalvonal mellől szögletre. A sarokrúgást követően helyzet nem alakult ki. A 14.percben Schweinsteiger lőtt M’Bolhi kapusba közelről,az ezt követő támadás végén Feguli lőtt cinballom szögből a a kapu mellé,önző módon. A 17.percben egy algír támadás végén Slimani fejelt Neuer kapujába ám mint kiderült lesről történt így a gól érvénytelennek minősült. A 19. percben Gulam lőtte 14 méterről kiszorított szögből a kapu mellé. A 23.percben Özil adott középre Müller fejére a 16-oson belülre de M’Bolhi fogta a labdát. A 24. perben egy újabb balról középre adott labdát védett M’Bolhi szögletre. A sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 27. percben Neuer jött ki kapujából s mentett lábbal az Slimani elől. A 32. percben Özil ment el jobb oldalon majd tálalt középre de egy védőben elakadt a labda s ebből vezetett kontrát az algériai válogatott. A támadás végén a német védelem szabálytalanul állította meg az algír támadás így szabadrúgás következett 26 méterre a kaputól,melyet Feguli lőtt a felső léc fölé. A 35.percben Mustafi adott be Müller fejére azonban a német támadó a kapu mellé fejelte a labdát 7 méterről. A 38.percben Özil távoli löketét védte M’Bolhi. A 41. percben egy jobb oldali beadást követően Götze lőtt ziccerben M’Bolhiba közvetlen közelről. A 44. percben Kroos távoli lövése húzott el az algír kapu fölött. A hosszabbítás 1 perc a félidő végén,helyzet már nem alakult ki így maradt a 0:0-ás mérkőzésállás.

A második félidőt Algéria kezdte. A félidőben Götze helyére Schürrle érkezett. A 48.percben Schürrle lövése pattant fel egy algír védőn ami így az alapvonalon ment ki a labda. A sarokrúgást követően Müller fejelt üresen 7 méterről M’Bolhi kezébe. Az 50.percben algír szöglet melyet követően Neuernek kellett begyűjtenie a labdát. Az 51 percben  német szögelt következett melyből helyzet ugyan nem de algír kontra kialakult mely végén Slimani lőtt a német védők lábába. Az 55. percben Schweinsteiger gurított vissza Lahm elé aki 19 méterről lőtt centikkel a kapu mellé. A 60. percben egy jobb oldali német beadás halt el az algír védők lábában. A 61.percben német szöglet melyet rögtön még egy követett de helyzet egyikből sem alakult ki. A 70.percben algír szabadrúgás melyből helyzet nem alakult ki,még ebben a percben Khedira állt be a sérült Mustafi helyére. A 72.percben Neuer mentett fejjel a saját 16-osán kívül. A 73.percben német szabadrúgás melyet Kroos végzett el de helyzet ebből sem alakult ki. A 75.percben Slimani lőtt a bal kapufa mellé,még ebben a percben Slimani lőtt távolról Neuer ölébe. A 76.percben Szudani adott be balról középre de a német védelem tisztázni tudott. A 78.percben Brahimi érkezett Taider helyére. A 79.percben Müller ment el a jobb oldalon majd adott Schweinsteiger fejére aki a kapu mellé fejelte azt közelről. A 80.percben Müller fejelt közelről M’Bolhi kapujára de a kapus védeni tudott,az ismétlés a védelemről pattant le. A szögletből helyzet nem alakult ki. A 82.percben Müller lőtt 10 méterről a kapu mellé. A 85.percben német szöglet következett melyet Boateng lőtt Feguli kezére így német szabadrúgás következett 23 méterre az algír kaputól. A 89.percbe Schweinsteiger fejelt 8 méterről tisztán M’Bolhi kezébe. A hosszabbítás 4 perc. A 94.percben Schürrle adott a bal oldalról középre ahol Lahm érkezett de lövését blokkolták. A szögletből helyzet nem alakult ki.Ezzel véget ért a rendes játékidő az állás 0:0 így következhetett a hosszabbítás.

A ráadás első félidejét a német válogatott kezdte. A 92.percben Müller ment el a bal oldalon majd adott középre ahol Schürrle érkezett és nyakatekert mozdulattal lőtt a kapuba 1:0! A 96.percben Müller lőtt középről kapura de M’Bolhi lábbal védeni tudott,még ebben a percben Müller ugratta ki Özilt akit a 16-oson belül megállított az algír védelem. A 97.percben Halliche helyére Bouguerra érkezett. A 98.percben Feguli adott jobbról középre de labdájáról mindenki lemaradt. A 99.percben Müller lőtt a kapu mellé 24 méterről. A 100.percben Sudani helyére Djabou érkezett. A 101.percben algír szöglet melyet követően Mostefa rúgott a kapu mellé Khedira hibájából. A 103.percben német szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A ráadás első félidejének végén 1 perc a hosszabbítás. Több helyzet nem alakult ki következhetett a ráadás második félideje.

A második félidőt a hosszabbításban Algéria kezdte. A 107.percben Lahm sárgult be egy szabálytalanságot követően. A szabadrúgást Brahimi lőtte kapura de Neuer fogta azt. A 108.percben Kramer érkezett Schweinsteiger helyére. A 114.percben Özil lódult meg a bal oldalon majd passzolt Müller elé akit azonban szereltek a 16-oson belül. A 117.percben Schürrle ment el a jobb oldalon majd a labdát Belkalembe lőtte. A 118.percben Kramer lőtte lábon M’Bolhit 8 méterről éles szögből,még ebben a percben Müller passzolt az 5-ös sarkáról középre de a védelem menteni tudott. A 119.percben egy újabb német veszélyes akció futott a jobb oldalon melyet követően Özil lőtt közelről a hálóba 2:0! A 121.percben egy jobb oldai beadást követően Djabou lőtt közelről Neuer hálójába 2:1! A 122.percben Bugerra fejelt Neuer kezébe. Ezzel véget ért a mérkőzés a végeredmény 2:1 Németország javára.

Egy rendkívül unalmas rendes játékidőt egy sokkal izgalmasabb ráadás követett. A németek végig tartalékon játszottak míg Algéria nem tudott ennél jobb teljesítménnyel előrukkolni. A ráadás igazi focit és izgalmakat hozott ahol a papírforma végül érvényesült. Németország a negyeddöntőben Franciaországgal találkozik.

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.