NÉMETORSZÁG-ARGENTÍNA

Elérkeztünk a Világbajnokság utolsó és egyben legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzéséhez. E mérkőzést világszerte milliárdnyi ember követi. Németország és Argentína hosszú utat járt be míg idáig eljutottak. A Németek útja a G csoportban indult ahol először Portugáliát verték meg 4:0-ra. Ezt követően Ghana együttesével játszottak 2:2-es döntetlent majd a harmadik körben Usa válogatottját győzték le 1:0-ra így 7 ponttal csoportelsőként jutott a legjobb 16 közé. Algéria együttesével egy 0:0-ás mérkőzés után a hosszabbításban szerzett gólokkal jutottak a negyeddöntőbe ahol Franciaországot verték 1:0-ra egy Hummels fejessel,és ezután következhetett az elődöntő ahol történelmi mérkőzésen 7:1-re verték a házigazda Brazil válogatottat,e mérkőzés több szempontból is Vb rekordnak számított többek között a gólok számában. Argentína az F csoportban kezdte meg szereplését ahol Bosznia Hercegovina együttesét 2:1-re verték majd Iránt 1:0-ra végül Nigériát 3:2 re verték meg így 9 ponttal jutottak a nyolcaddöntőbe ahol Svájc együttesét verték meg a hosszabbításban szerzett Di Maria góllal. A negyeddöntőben következett Belgium akiket 1:0-ra vertek így jutottak az elődöntőbe,ahol Hollandiát egy kiegyenlített mérkőzés után büntetőkkel 4:2 verték meg s jutottak be a döntőbe. A Vb egyik hanem a legnagyobb esélyese Németország volt és az is maradt mind a mai napig így az esélyesség terhe inkább őket nyomja. Argentína ugyan bomba erős együttessel vágott a tornának ám látva eddigi teljesítményüket nem feltétlenül várták őket a döntőbe,ugyanakkor arról tanúbizonyságot tettek,hogy csapategységük talán mindegyik válogatott fölé emeli őket. Izgalmas mérkőzésre van kilátás.

Kezdők:

Németország: Neuer;Lahm;Hummels;Höwedes;Boateng;Schweinsteiger;Kramer;Özil;Kroos;Müller;Klose

Argentína: Romero;Zabaleta;Demichelis;Garay;Rojo;Perez;Mascherano;Biglia;Messi;Higuain;Lavezzi

A mérkőzést Németország kezdte. A 3. percben német szabadrúgás a 16-os előteréből,Rojo vágta fel Müllert. A szabadrúgást Kroos lőtte a sorfalba,a lepattanó labdából indult Argentína melynek végén Higuain lőtt keresztbe a kapu előtt. A 6. percben az argentin védelem állította meg a német offenzívát. A 7. percben Romero fogta meg Müller mély beadását. A 9. percben Messi futott el a jobb oldalon majd adott középre ahonnan azonban Schweinsteiger a mezőnybe lőtte a labdát. A 11. percben egy jobb oldali argentin támadás végén Rojo lőtt Höwedwesbe így a labda az alapvonalon ment ki. A szögletből helyzet nem alakult ki. A 14. percben Lahm adta be középre a labdát ahol Klose érkezett ám a labda a feje felett szállt el. A 15.percben német szabadrúgás melyet 24 méterről Kroos ívelt a kapu elé de az argentin védelem kivágta a labdát. A 16. percben Kroos adott középre egy szögletet de az Argentinok kivágták azt a mezőnybe. A 21. percben Higuain lőtt 16 méterről ziccerből a kapu mellé,elképesztő nagy védelmi hibát nem tudott kihasználni a támadó. A 29. percben Lahm adott veszélyesen középre de Müller lesen volt és mivel mozgásával zavarta Romero kapust így az argentinok jöhettek szabadrúgással,e percben még Schweinsteiger sárgult be. A 30. percben Higuain lőtt Neuer kapujába Messi keresztlabdájából de mivel lesen helyezkedett így a gól érvénytelennek bizonyult. A 32. percben Kramer sérült meg így helyére Schörrle állt be. A 34. percben Höwedes sárgult be egy csúnya belépőt követően. A 36. percben Messi szerezte meg a labdát majd Higuaint próbálta kiugratni de a védőkről szögletre pattant a labda. A sarokrúgást követően Neuer húzta le a labdát. A 37. percben Schürrle lőtt a kapu bal sarkára ám Romero védte a próbálkozást,mivel Özil lesről a labda irányába mozgott így az argentinok jöhettek szabadrúgással. a 40. percben Messi lódult meg a jobb oldalon majd tört a 16-oson belülre de végül a német védelem megállította. a 44. percben egy formás német akció bontakozott ki a jobb oldalon de Kroos kapura lövését Romero védte biztosan. A 45. percben Müller tekert jobbról középre de a labda elkerülte a középen érkező Klose fejét. A hosszabbítás 2 perc a félidő végén. A 46. percben Kroos szöglete után jöhetett még egy melyet Höwedes fejelt a kapufára majd a lepattanót Müller kanalazta kapura de Romero fogta a labdát. Ezzel véget ért a félidő az állás 0:0!

A második játékrészt Argentína kezdte. A szünetben Aguero állt be Lavezzi helyére. A 46. percben Higuain kapott labdát lesen így a németek jöhettek szabadrúgással. A 47.percben Messi kapott zseniális labdát Bigliától majd lőtt 17 méterről a kapu mellé centikkel. Az 51. percben Mascerano mentett nagyot Klose elől majd a másik térfélen passzolt Messi elé. Az 53. percben Lahm elől mentett az argentin védelem. Az 55. percben német szöglet következett melyet Kroos ívelt középre de Müller elől Biglia fejelte ki a labdát. Az 57. percben a kijövő Neuer ütötte el Higuaint aki ettől összeesett de Rizzoli bíró kifelé ítélt szabadrúgást. A 60. percben Klose fejelt a földre egy jobb oldalról bejövő labdát melyet Romero fogott. A 61. percben Lahm akarta kiugratni Müllert de labdája hosszúnak bizonyult. A 62. percben egy bal oldali német akciót követően Özil lábáról pattant az alapvonalon túlra a labda. A 63.percben egy argentin szögletet fejelt Aguero az alapvonalon túlra. A 64. percben Mascherano lába alatt nem el a labda majd Klosét rúgta fel így sárga lapot kapott. A 65. percben Aguero sárgult be egy szabálytalan belépőt követően. A 67. percben argentin szabadrúgás következett melyet Messi emelt a 16-oson belülre de Neuer fogta a labdát. A 70. percben a német védelemnek kellett tisztáznia a 16-oson belülről. A 71. percben Schürrle botlott a kapu előterében a labdába így Romero meg tudta szerezni a játékszert. A 73.percben Schürrle lőtt a kapu fölé távolról. A 75. percben Messi cselezgetett a 16-os jobb oldalánál majd lőtt a kapu mellé. A 77. percben Higuain helyére Palacio állt be. A 78. percben Messi cselezett a 16-os vonalánál majd passzolt középre de a kivetődő Neuer megfogta a labdát. A 79. percben német szöglet melyet követően a németeknél maradt a labda majd Özil passzolt középre balról Höwedes elé aki levette a labdát de a védők szerelni tudták. A 82. percben Özil adott középre a jobb oldalról Kroos elé de a labda a kapu mellé ment. A 86. percben Perez helyére Gago érkezett az argentin oldalon. A 88. percben Götze állt be Klose helyére. a hosszabbítás 3 perc a mérkőzés végén. A 91. percben Messi ugratta ki Aguerot de a német védelem menteni tudott. A 92. percben Romero védte Götze távoli próbálkozását. A 93. percben Müller kapott jó labdát Öziltől a 16-oson belül de végül egy argentin védőbe lőtte a játékszert. Ezzel véget ért a mérkőzés következhetett a hosszabbítás.

A ráadás első 15 percét Németország kezdte. A 91. percben Schürrle elé került a labda a 16-oson belül de ő Romero védte a próbálkozást,a kipattanót Kroos lőtte a védők lábába amiből indultak az argentinok de a német védelem tisztázni tudott. A 97. percben Palacio elé került a labda aki egyedül maradt a 16-oson belül ám a támadó a kapu mellé emelte a labdát. A 100. percben Lahm adott középre a jobb oldalról ám az argentin védelem kifejelte a labdát. A 104. percben Lahm ment el a jobb oldalon de középre adását ismét tisztázta az argentin védelem. Véget ért a hosszabbítás első félideje.

A második 15 percet Argentína kezdte. A 107. percben német szabadrúgás következett melyet Kroos emelt középre de palacio a mezőnybe fejelte. A 109. percben újabb német szabadrúgás melyet megint csak Kroos ívelt a 16-oson belülre de helyzet ebból sem alakult ki. A 113. percben egy bal oldali támadást követően Schürrle ment el a jobb oldalon majd adott középre Götze elé aki közelről Romero mellett tette el a labdát a kapu jobb oldalába 1:0! A 116. percben egy jobb oldali középre adást tisztázott a német védelem. A 117. percben Neuer pöckölte el a labdát Aguero elől. A 118. percben Rojo középre adását fejelte Messi a keresztléc fölé. A 119. percben Rojo mély beadását fogta Neuer. A 119. percben Müller cselezte be magát a 16-oson belülre majd ellőtte a labdát a kapu előtt keresztbe. A 120. percben Özil helyére Mertesacker érkezett a német oldalon. A hosszabbítás 2 perc a ráadás végén. A 121. percben argentin szabadrúgás miután Messit állították meg a jobb oldalon szabálytalanul. A szabadrúgást Messi végezte el s lőtt 24 méterről a kapu fölé csúnyán. Ezzel véget ért a mérkőzés melyet Németország hatalmas csatában 1:0-ra megnyert s ezzel elhódította a világbajnoki serleget 4. alkalommal!

Egy hihetetlen mérkőzésen vagyunk túl. Argentína az egész mérkőzésen ellentétben az elődöntővel kitűnő játékkal rukkolt elő mellyel az addig szinte tökéletesnek tűnő német gépezetet megfékezte. Mindkét félidőben akadtak kisebb nagyobb helyzetek de ezek mind sorra kimaradtak. A rendes játékidő így 0:0-ás végeredménnyel zárult és következhetett a hosszabbítás melyet mint eme Vb-t oly sokszor a cserejátékosok döntötték el Schürrle és Götze révén. Nem a legizgalmasabb Vb döntőt láthattuk ugyanakkor taktikailag egy nagyon érdekes focicsemegét. A Vb-t teljességében figyelembe véve a legjobb csapatok jutottak a végjátékba és ezen belül a legszebb legjobb és legeredményesebb focit játszó csapat Németország nyerte meg teljesen megérdemelten Világbajnokságot!!

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.