NÉMETORSZÁG – FRANCIAORSZÁG

Elérkeztünk az Európa Bajnokság elődöntőihez az az a mai összecsapáson kívül már csupán csak 2 mérkőzés marad. A ma este folyamán a világbajnok német válogatott készül legyőzni a hazai környezetben játszó francia válogatottat. A németek útja egy nyertes csoportmérkőzéssel indult az ukránok ellen majd egy döntetlennel folytatódott a lengyelekkel szemben. Az utolsó csoportkörben az Észak Ír együttest verték meg így jutottak jobb gólarányuknak köszönhetően a legjobb 16 közé. Itt a szlovák válogatottat fektették két vállra majd az olasz válogatottat 11-kel ütötték ki. A francia válogatott a nyitó mérkőzésen Romániát győzte le majd Albániát verték meg két kései góllal, ezt követően Svájc együttesével játszottak döntetlent. A legjobb 16 között Írországot búcsúztatták hogy ezt követően Izland együttesét búcsúztassák a legjobb 8 között. Érdekes mérkőzés előtt állunk ahol nem lehet megjósolni a végeredményt.

Németország: Neuer;Kimmich;Höwedes;Boateng;Hector;Kroos;Schweinsteiger;Can;Draxler;Özil;Müller

Franciaország: Lloris;Sagna;Koscielny;Umtiti;Evra;Pogba;Matuidi;Sissoko;Griezmann,Payet;Giroud

A mérkőzést a hazai válogatott kezdte. 2.percben hazai szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 4.percben Kimmich rúgott a labda mellé. A 7.percben Matuidi csodás passza után Griezmann lőtt a jobb alsó felé de Neuer hárítani tudott. A 13.percben Müller hibázott nagy helyzetből. A 15.percben Lloris hárította Müller lövését. A 22.percben Kimmich lövését blokkolták. A 25.percben Umtiti ment Özil elől a 16-oson belül. A 32.percben ismét Umtiti mentett Draxler elől a 16-oson belül. A 36.percben Griezmann sárgult be. A 40.percben vendég szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. A 42.percben Höwedes blokkolta Giroud próbálkozását. A 43.percben Evta sárgult be, a 46.percben pedig Schweinsteiger, utóbbi kezezése miatt francia 11-es következett melyet Griezmann lőtt a hálóba 0:1! Ezzel ért véget a félidő.

A második félidőt a vendég válogatott kezdte. A 46.percben Giroud hagyott ki nagy helyzetet. Az 50.percben Sissoko sárgult be. A 67.percben Götze állt be Can helyére. A 71.percben Kante állt be Payet helyére. A 72.percben egy óriási védelmi bakit követően Pogba elé került a labda aki begyötri a labdát a kapu elé itt Griezmann érkezett s máris 2:0 a franciáknak. A 74.percben Kimmich lőtt kapufát, a 75.percben Kante sárgult be. A 76.percben Gignac állt be Giroud helyére. A 79.percben Sane állt be Schweinsteiger helyére. A 80.percben előbb Sane lőtt majdnem gólt egy sarokrúgást követően Höwedes fejelt a kapu mellé. A 82.percben Umtiti fejelte a labdát a kersztlév fölé az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 90.perc en Lloris mutatta be az EB egyik legnagyobb védését. A hosszabbítás 2 perc melyben helyzet nem alakult ki.

Az első játékrészben a francia együttes kezdett jobban majd a németek uralták a játék további részét. A félidő végén gy védelmi hibát követően a hazaiak szerezték meg a vezetést. A második félidőben a franciák taktikusan játszottak s megszerezték a második találatukat s ezzel a döntőbe jutottak. A németek a VB-n javíthatnak 2 év múlva.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.