NÉMETORSZÁG – GHANA

A VB 10. napjának 2. mérkőzésén Németország találkozik Ghánával. Az első csoportkörben Németország szinte átgázolva Portugálián 4:0-ra nyert. Ghána heroikus küzdelemben ugyan, de vereséget szenvedett el az Egyesült Államok válogatottjától. A németek az előzetes várakozások alapján, illetve a portugálok ellen mutatott formájuk alapján a VB egyik első számú esélyesének számítanak, melynek oka nem csak a játékuk minősége miatt van, hanem a keret erőssége miatt is. Ghána válogatottja nagyon szép támadó focit tud játszani, ugyanakkor ez ma este a németek ellen kevés lesz, ezért a mérkőzés egyértelmű esélyese Németország.

Németország: Neuer;Hmmels;Höwedes;Boateng;Mertesacker;Özil;Lahm;Kroos;Khedira;Götze;Müller

Ghána: Dauda;Afful;Boye;Mensah;Asamoah;Atsu;Rabiu;Boateng;Muntari;Ayew;Gyan

A mérkőzést a Német válogatott kezdte. A 4. percben Höwedes kapott egy hosszú indítást a jobb oldalon. A 7. percben Gyan lőtt 5 méterről a kapu fölé Atsu jobb oldalról belőtt labdáját követően.  A 9. percben Götze ívelte Müller fejére a labdát ám a ghanai védelem meg tudta szerezni a labdát. A 10.p percben Dauda jött ki jól kapujából s szedte fel a labdát Özil elől. A 11. percben Kroos elé készítették le a labdát 16 méterre a kaputól ám a lövést a ghanai védelem blokkolni tudta. A 13. percben Atsu lőtt távolról a kapu közepébe ahol Neuer fogta a labdát. A 14. percben A. Ayew adott középre de labdáját a német védelem lefülelte. A 21. percben Özil lőtte a labdát a jobb oldalról középre épp Müller elé aki elől azonban Boye mentett. A 24. percben Kroos ívelte középre a labdát ám azt a ghanai védők a mezőnybe fejelték Müller elől. A 25. percben Kroos eresztett el egy lövést de Dauda könnyedén fogta a próbálkozást. A 29. percben Götze lódult meg a jobb oldalon majd adott középre ahol a ghanai védők szögletre lőtték a labdát. A szögletből helyzet nem alakult ki. A 32. percben Ayew adott középre Muntari labdáját követően ám a beívelés hosszú lett így a németek jöhettek kirúgással. A 33. percben Muntari erős lövését védte Neuer nagy bravúrral. A 34. percben Neuer jött ki jól kapujából s ezzel megzavarta Gyan-t aki kirúgta a labdát az alapvonalon túlra. A 36. percben Özil balról középre tett labdáját Boye rúgta az alapvonalon túlra,a szögletből gólveszély nem alakult ki. A 38. percben Götze lőtt 25 méterről Dauda kezei közzé. A 41. percben a gahanai védelemnek kellett mentenie Boateng középre tett labdáját. A 42. percben Afful lőtt Neuer ölébe a jobb oldalról 27 méterről. A 45. percben A. Ayew fejelte a labdát J. Boatengre így szöglet következett. A sarokrúgást követően de helyzet nem alakult ki belőle. A 46. percben Kroos lőtt kapura de labdája felpattant így nem is ment kapura. Ezzel véget is ért az első játékrész az állás 0:0!

A második félidőt a Ghanai válogatott kezdte. A félidőben J. Boateng helyére Mustafi érkezett a német válogatottnál. Az 51. percben Müller adott a jobb oldalról középre ahol Götze érkezett és fejelt két gahanai védő között 7 méterről a kapuba 1:0! Az 52. percben K. Boateng helyére J. Ayew érkezett. Az 54. percben A. Ayew fejelt a német kapu közepébe 1:1! Az 58. percben ghanai szabadrúgás következett melyet Muntari lőtt a kapu mellé. A 61. percben Mustafi szaladt el a jobb szélen majd lőtte középre a labdát ám Dauda számított rá és megfogta a játékszert. A 63. percben Gyan ugrott ki a védők közül és tiszta ziccerben 11 méterről  lőtt Neuer feje fölött a kapuba 1:2 ezzel az állás. A 67. percben a jobb oldalon J. Ayew futott el a jobb szélen majd cselezett a 16-oson belül és végül lőtt Neuer kezébe. a 68. percben egy jobb oldalról középre tett labdát melyet A. Ayew fejelt,mivel fejesébe beleért egy német védő így szöglet következett. A szögletből helyzet nem alakult ki. Götze helyére klose érkezett míg Khedira helyére Schweinsteiger a 70. percben. A 71. percben Özil adott középre de a ghanai védelem szögletre mentett. A szögletet követően a csereként beállt Klose fejelt a kapuba 2:2! A 73. percben Wakaso állt be Atsu helyére. A 74. percben Höwedes fejelt a kapu fölé egy középre tett labdát követően. A 75. percben Klose adta középre a labdát de Dauda kivetődve ütötte el a labdát. A 76. percben német szabadrúgás következett melyet Schweinsteiger lőtt a kapu fölé. Rabiu helyére Badu érkezett a 78. percben. A 79. percben ghanai szöglet de helyzet nem alakult ki belőle. A 82. percben Lahm kapott jó labdát a 16-oson belül de a ghanai védelem szerelni tudta. A 83. percben A. Ayew lőtt 17 méterről a 16-os jobb sarkából de Neuer védte a próbálkozást. A 84. percben Gyan lőtt középre de A. Ayew fejelt a kapu fölé igaz lesről. A 85. percben Müller elől mentett a ghanai védelem szögletre. A sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. a 86. percben Özil adott jobbról középre ám az afrikaiak védelme szögletre mentett. a sarokrúgásból helyzet ezúttal sem alakult ki.A 88. percbe J.Ayew lőtt 25 méterről Neuer kezei közzé. A 89. percben Gyan lőtt kapu mellé a 16-os vonaláról. a 90. percben Klose lőtt a kapu mellé 16 méterről. A hosszabbítás 3 perc,a 91.percben német szöglet következett,Kroos ívelte középre de Dauda ütötte ki a labdát ebből indítottak az afrikaiak kontrát ám az lesen akadt el. A 93. percben Muntari sárgult be egy szabálytalanság miatt,a szabadrúgást Kroos ívelt középre de helyzet már nem alakult ki. Ezzel ért véget a mérkőzés  a végeredmény 2:2!

Egy újabb mérkőzésen vagyunk túl amely a legkiválóbbak közül való volt. Az első félidőben a csapatok próbálták a másik gyengéjét kitapogatni ezzel is magyarázható a 0:0. A második játékrészben aztán elkezdtek focizni is nem is akármilyen módon. Előbb a németek Götze révén szereztek vezetést melyet a ghanaiak rögtön kiegyenlítettek majd meg is szerezték a vezetést. Ekkor úgy tűnt a németek megrogytak ám cseréiket követően kiegyenlítettek „a jó öreg” Klose jóvoltából. Itt érdemes megjegyezni,hogy a német támadó ezzel Ronaldo 15 gólos Vb gólcsúcsát állította be. Összességében egy zseniális mérkőzést láthattunk mely igazságos döntetlennel ért véget!

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.