NÉMETORSZÁG-MAGYARORSZÁG

Az Európa Bajnokság előtt minden résztvevő ország válogatott szövetsége igyekszik válogatottját csúcsra pörgetni, valamint taktikai repertoárját tökéletesíteni. Hazánk válogatottja 44 évet követően néz efféle kellemes problémák elé. A végleges keretszűkítéseken minden válogatott átesett így a játékosok terén immár nincs nyitott kérdés. Annál nagyobb ugyanakkor az érdeklődés a csapatok formáját illetően. Németország válogatottja nemrégiben szomszédunkkal Szlovákiával csapott össze s már a mérkőzés elején vezetést szereztek egy büntető révén, ám ezt követően hatalmas meglepetésre a szlovákok 3 gólt szerezve nyerték meg a mérkőzést. A magyar válogatott hasonló mérkőzést játszott a Grupama Arénában ahol Elefántcsontpart együttesével játszott 0:0-ás döntetlent. A két együttes korábban is többször találkozott egymással s legutóbb nagy meglepetésre egy barátságos mérkőzésen 2:1-re vertük meg a Nationalelf-et. A mai napon szintén a meglepetés kategóriába tartozna ha Joachim Löw együttese megint vereséget szenvedne barátságos mérkőzésen. A hazai együttesből Hummels és Schweinsteiger játéka erősen kérdéses míg fiaink a lehető legerősebb 11-el tudnak pályára lépni. Érdekes mérkőzés előtt állunk.

Németország: Neuer;Howedes;Boateng;Rudiger;Hector;Khedira;Kroos;Müller;Özil;Draxler;Götze

Magyarország: Király;Fiola;Lang;Guzmics;Kádár;Pintér;Kleinheisler;Lovrencsics;Dzsudzsák;Szalai

A mérkőzést a német válogatott kezdte. Az első percbe Götze passzolt Draxler elé aki 3 méterről lőtt az üres kapuba. A partjelző lest jelzett ám mint kiderült tévesen az eredmény minden esetre maradt 0:0! A 3.percben Götze lőtt 11 méterről Lang lábaiba. Az 5.percben az asszisztens zavarta meg Szalait akit végül lesen állított meg. A 6.percben hazai szöglet következett melyet követően a magyarok hozhatták el a labdát. A 9.percben Müller jobb oldali beadást követően Draxler ollózott a kapu mellé. A 10.percben Dzsudzsák jobb oldali beadását követően Pintér fejelt a kapu mellé 12 méterről. A 11.percben Müller lövését Király védte bravúrral, az ezt követő szögletből Rudiger fejelhetett 5 méterről teljesen üresen a kapu mellé. A 14.percben Dzsudzsák alakított ki magának lövő helyzetet majd lőtt 17 méterről de Neuer védett, a kipattanót igaz lesről de Szalai 2 méterről lőtte Neuer kezébe! A 17.percben hazai szöglet következett melyet követően Boateng lövését hatástalanították védőink. A 26.percben Kleinheisler lőtt távolról  a kapu mellé. A 27.percben Dzsudzsék kitűnő labdáját Szalainak sikerült a lehető leglassabban levenni majd nem meglepő módon Howedes sodorta le a lábáról, a szögletet követően Pintér fejese a kapufáról pattant le. A 29.percben hazai szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 36.percben Kroos sárgult be. A 39.percben Götze góljával vezetnek a németek 1:0! A 41.percben Kleinheisler lőtt kapura 15 méterről. A 42.percben Kleinheisler sárgult be. A 43.percben egy szabadrúgást követően a magyar védők vágták ki a labdát. A 44.percben Howedes lövése ment a kapu mellé, az ezt követő támadás végén Neuer-nek kellett kivetődnie a kapujából. Ezzel véget is ért a félidő.

A második félidőt a magyar válogatott kezdte. A második félidőben Hector helyére Can állt be. Az 51.percben hazai szögletet követően Kádár fejelte ki. Az 53.percben Can szabadított fel rosszul majd Kleinheisler lövését Szalai blokkolta akaratán kívül. Az 55.percben Müller rúgott a labda mellé. Az 59.percben Gera állt be Pintér helyére. A 60.percben Draxler-t Schürrle váltotta. A 63.percben Boateng beadását Gomez fejelte a bal sarok felé melyet Király még kitolt de az ékező Müller már az üres kapuba lőtte a labdát 2:0! A 64.percben Szalai helyére Prskin állt be. A 68.percben Kroos helyére Schweinsteiger állt be. A 69.percben Müller helyére Sane állt be a hazaiknál. A 78.percben Özil ment el a bal oldalon de labdáját Gomez kivezette. A 79.percben Podolski állt be Götze helyére. A 82.percben Gera lőtt távolról a keresztléc fölé, majd ezt követően Fiola helyére Bese valamint Stiber Kleinheisler helyére. A 91.percben Gera sárgult be.

Az első játékrészben a hazai együttes nagy erőket mozgatott meg s tévesen el is vettek tőlük egy gólt. Ezt követően sem álltak meg s a magyar védők teret is engedtek a német támadóknak. Dzsudzsák,Pintér és Kleinheisler révén igyekeztek fiaink helyzeteket kialakítani de Neuer-nek sok dolga nem akadt. Götze gólját utólag Lang öngóljának írták, ettől függetlenül a házigazdák megérdemelten vezetnek a félidőben. A hazaiak tartották a labdát s igyekeztek több helyzetet kialakítani de kezdetben nem jártak sikerrel. A magyarok igyekezetek kontráikkal veszélyt teremteni de ha nem a védők akkor Szalai állította meg a támadásainkat. A második német gól mindent eldöntött. Ezt követően a meccs még nyugodtabbá vált s az eredmény sem változott. Az erősebb együttes győzött.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.