NÉMETORSZÁG – OLASZORSZÁG

Az Európa Bajnokság eddigi legnagyobb rangadója előtt állunk, ugyanis Németország együttese mérkőzik meg Olaszország együttesével. A német válogatott a C csoportból csoportelsőként jutott tovább. Az első csoportkörben Ukrajnát verték meg két góllal majd a második fordulóban Lengyelországgal játszottak döntetlent. A harmadik fordulóban Észak-Írországot győzték le. A nyolcaddöntőben aztán Szlovákia együttese következett akiket a földbe gyalultak s 3:0-al jutottak a legjobb 8 közé. Mai ellenfelük az E csoportból jutottak tovább szintén csoportelsőként. Az első mérkőzésen a bivaly erős Belgákat verték meg majd a második fordulóban a Svédeket győzték le egy találattal. A harmadik csoportkörben vereséget szenvedtek az Írektől. A ma esti összecsapást szinte lehetetlen megjósolni,hogy ki jut tovább. A bukmékerek szerint Németország az egyértelműen esélyesebb válogatott a melynek oka a német világsztárok sora. Ugyanakkor a bátrabb fogadók egyértelműen az olaszokat favorizálják a csapategységre hivatkozva. Igazán izgalmas összecsapás előtt állunk. A mérkőzés játékvezetője Kassai Viktor!

Németország: Neuer;Hector;Hummels;Boateng;Howedes;Kimmich;Khedira;Kroos;Özil;Müller;Gomez

Olaszország: Buffon;Chiellini;Bonucci;Barzagli;Florenzi;Sturaro;Parolo;Giaccherini;De Sciglio;Eder;Pelle

A mérkőzést Németország kezdte. A 4.percben olasz szöglet következett melyet követően Sturaro lőtt a kapu mellé. A 6.percben újabb olasz szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 9.percben német szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 15.percben Florenzi lőtt Neuer kezébe. A 16.percben Khedira sérülés miatt jött le a pályáról helyére Schweinsteiger állt be. A 27.percben Schweinsteiger szerzett találatot ám ez lökés után született így maradt a 0:0! A 41.percben egy szép támadás végén Gomez fejelt a kapu fölé egy jobb oldali beadást követően. A 42.percben Müller lövését kellett Buffon-nak fognia. A 43.percben Bonucci lövése kerülte el éppen csak Neuer kapuját azonban Boateng a labdába ért így szöglet következett, ebből helyzet nem alakult ki. A 45.percben német szöglet következett melyet követően a védők fejelték ki a labdát. Ezzel véget is ért a játékrész.

A második félidőt az olasz válogatott kezdte. A 53.percben német szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. Az 54.percben Müller lövését követően Florenzi mentett hatalmasat a gólvonal elől, az ezt követő szögletből Boateng lőtt távolról a kapu fölé. Az 56.percben Sturaro sárgult be reklamálásért. Az 57.percben De Sciglio sárgult be így ha Olaszország továbbjut nem játszhat az elődöntőben. Az 59.percben Parolo is besárgult. A 65.percben egy bal oldali támadás végén Gomez passzolt Hector elé aki a 16-oson belülről passzolt Özil elé aki a kapuba lőtt 1:0! A 68.percben egy elképesztő sarkazást követően Buffon védett szenzációsan, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki.  A 72.percben Gomez helyére Draxler állt be. A 74.percben Pelle lőtt a kapu mellé egy bal oldali beadást követően. A 76.percben olasz szöglet következett melyet követően kezezést követően büntető következett az olaszok javára, a büntetőt Bonucci lőtte a kapu bal alsó sarkába 1:1! A 81.percben egy olasz kontra végén Pelle lövését blokkolták, a sarokrúgásból nem alakult ki gólveszély. A 86.percben Darmian érkezett Florenzi helyére. A 89.percben De Sciglio lőtt távolról az oldalhálóba. A 90.percben Hummels sárgult be így ha továbbjut Németország akkor nem játszhat az elődöntőben. A hosszabbítás 3 perc melyben helyzet már nem alakult ki. Következhetett a hosszabbítás.

A hosszabbítás első félidejét Németország kezdte. A 92.percben Pelle sárgult be így az elődöntőt ki kell hagynia ha továbbjutnak. A 101.percben Müller lövését blokkolták így szöglet következett melyet újabb sarokrúgás következett s ezt követően Boateng lőtt a kapu mellé. A 103.percben Giaccerini sárgult be színészkedésért. Ezzel ért véget a hosszabbítás első félideje.

A hosszabbítás második félidejét Olaszország kezdte. A 106.percben Daxler lőtt közelről a kapu mellé. A 107.percben Eder helyére Insigne érkezett. A 109.percben Schweinsteiger lőtt távolról a kapu fölé. A 113.percben Schweinsteiger sárgult be. A 114.percben Insigne lövését fogta Neuer. A 116.percben német szabadrúgás következett de az olasz védelem tisztázni tudott. A 119.percben Özil lövését fogta Buffon. A 121.percben Zaza érkezett Chiellini helyére. Ezzel ért véget a hosszabbítás.

A büntetőpárbajt Olaszország kezdte, Insigne a kapuba lőtt 0:1! Kroos következett 1:1! Zaza érkezett s lőtt a kapu fölé 1:1! Müller következett ő is kihagyta maradt az 1:1! Barzagli következett 1:2! Özil érkezett s lőtt a kapufára 1:2! Pellé lőtt a kapu mellé 1:2! Draxler a kapuba lőtt 2:2! Bonucci lövését Neuer védte bravúrral 2:2! Schweinsteiger következett aki a kapu fölé lőtt 2:2! Giaccerini a kapuba lőtt 2:3! Hummels belőtte 3:3! Parolo a kapuba lőtt 3:4! Kimmich következett aki szintén a kapuba lőtt 4:4! De Sciglio a felső lécről lőtt a kapuba 4:5! Boateng is belőtte 5:5! Darmian rosszul lőtte Neuer védett 5:5! Hector érkezett belőtte Buffon hasa alatt 5:6! Németország jutott tovább!

Az első játékrészben a németeknél volt többet a labda ám az olaszok is támadtak. Nagy gólhelyzet mindkét oldalon akadt de találatig egyik együttes sem jutott. A második félidőben a német válogatott ébredt a 60.perc körül majd meg is szerezték nemsokkal a vezetést. A németek a találatot követően sokáig birtokolták a labdát ám az olaszok egy hibát követően rögtön egyenlíteni tudtak. Ezt követően mindkét együttes vissza vett. A hosszabbításban mindkét válogatott a biztonságra törekedett, egy egy helyzet akadt a válogatottak előtt de találatot nem szereztek. A büntetőpárbajt Németország nyert egy meglehetősen hosszú 11-es párbajt követően.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.