NÉMETORSZÁG-PORTUGÁLIA

A Vb 5. napjához érkeztünk ahol bemutatkozik a halálcsoportnak kikiáltott G csoport. Rögtön az első mérkőzés egy csoportrangadóval indul Németország és Portugália között. Az egyik leginkább várt találkozón az egyik legnagyobb hanem a legnagyobb esélyes Németország erődemonstrációt tarthat a szintén esélyesek között emlegetett portugálokkal szemben. Fontos hír,hogy a Luzitánok legjobbja C. Ronaldo játékra kész állapotban várja a pontban 18:00-kor kezdődő találkozót. Mindkét gárda a lehető legerősebb összeállításban várja a találkozót melynek esélyesei a németek.

Németország: Neuer,Lahm;Boateng;Hummels;Höwedes;Mertesacker;Götze,Khedira;Kroos;Özil;Müller

Portugália: Rui Patricio;Alves;Pepe;Coentrao;Pereira;Veloso;Meireles;Moutinho;Ronaldo;H.Almeida;Nani;

A mérkőzést a németek kezdték. A 2. percben Boateng indult meg a jobb oldalon majd adott középre ahol érkezett ugyan Müller de előle elfejelték a labdát. A 4. percben Götze cselezgetett a 16-oson belül de végül a portugál védelem fel tudott szabadítani. Az 5. percben egy vendég kontrát sikerült a német védelemnek hatástalanítania. A 8. percben egy német védelmi hibát követően Ronaldo elé került a labda aki 6 m éterről Neuerbe lőtte a labdát. A 8. percben Khedira lőtt 28 méterről az üres kapu mellé miután megkapta a labdát Patricio kapustól. A 11.percben Götzét  rántották le a büntető területen belül így 11-es következett. A büntetőt Müller lőtte a bal alsó sarokba 1:0! Az esetet követően Pereira sárgult be. A 13. percben Pepe védekezett nagyszerűen egy német kontránál. A 18. percben Müller futott be majd adott középre rosszul egy labdát a bal oldalról. A 22. percben Coentrao fülelt le egy német támadást. Patricio jött ki jól kapujából a 25. percben. A 26. percben Nani lőtt gyönyörűen külsővel a bal felső sarok felé ám labdája ha centikkel de elkerülte azt. A 28. percben Eder érkezett a megsérült Almeida helyére. A 30. percben Kroos ívelt középre a bal oldalról egy pontrúgást de helyzet ebből nem alakult ki. A 31. percben egy gyönyörű német támadás végén Özil tálalt Götze elé aki lőtt is de lövésébe egy láb beleért így szöglet következett. a szögletet követően Hummels fejelt közelről a kapuba ezzel 2:0! A 34. percben kroos szabadrúgását hatástalanította a portugál védelem könnyedén. A 35. percben egy óriási helyzet maradt ki a portugál oldalon de a labda a kapu mellé csorgott. Vendég szöglet a 36.percben melyet Eder fejelt a kapu fölé. A 37. percben Pepe kapott piroslapot egy fejelésért amit Müllerrel szemben követett el. A szabadrúgást Kroos lőtte a sorfalba ezért szöglet következett. Kroos tekert középre de ezúttal gólhelyzet nem alakult ki. A 42. percben egy szép hazai támadás végén Götze tüzelt de Patricio védte a próbálkozást. A 46. percben Müller elé került a labda a 16-oson belül, aki  erősen lőtt a kapu közepébe 3:0! A 47 percben a portugálok lőhettek még 2 szögletet de helyzet nem alakult ki belőle. Véget ért az első félidő az állás 3:0!

A második félidőt a portugálok kezdhették. Veloso helyére Ricardo Costa érkezett a portugáloknál. Az 51. percben Özli lépett ki jól majd ziccerben Patricio lábába lőtte a labdát. Az 54. percben Hummels szabálytalankodott Ederrel szemben a jobb oldalon. A szabadrúgásból helyzet nem alakult ki. Az 59. percben portugál szabadrúgás következett 26 méterről,Ronaldo lőtte a labdát a sorfalba. A 61. percben Ronaldo fejelt el rosszul egy portugál szögletet. A 62. percben Schuerrle érkezett Özil helyére. A. Almeida érkezett a 65. percben a sérült Coentrao helyére. A 68. percben Nani lövése pattant le a hazai védelemről így szöglet következett. Moutinho szögletét Khedira fejelte a mezőnybe. A 69. percben egy gyönyörű német kontra végén Götze lövését blokkolta a vendég védelem,a szögletből helyzet nem alakult ki. A 74. percben Mustafi állt be a sérült Hummels helyére. A 77. percben a bíróról Eder elé került a labda aki Neuerbe lőtte a labdát 15 méterről. Hazai szabadrúgás a 77.percben melyet Müller lőtt középre de helyzet nem alakult ki belőle. A 79.percben egy kavarodást követően Schuerrle labdáját löbbölte Müller 2 méterről a portugál kapuba 3:0! A 82. percben Müller helyére Podolski érkezett. a 83. percben portugál szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 85. percben portugál szabadrúgás következett melyet Ronaldo az egytagú sorfalba lőtt. A 91. percben Ronaldo távoli szabadrúgását védte óriási bravúrral Neuer. ezzel véget is ért a mérkőzés a végeredméyn 4:0 a németek javára.

Egy igen élvezetes mérkőzést hozott eme csoportrangadó,ám nem úgy ahogy azt talán többen elképzelték. Az első félidőben maga a mérkőzés eldőlt már csak a különbség volt a kérdés. A németek az egész meccsen jól higgadtan játszottak melynek korán meg is lett az eredménye. igaz a portugálok is közel jártak a gólhoz Nani révén ám végül egyet sem sikerült szerezniük. Pepe kiállítása volt mely véleményem szerint megbélyegezte a portugálok sorsát. Ezt követően kis túlzással a németek azt csináltak a pályán amit akartak. Végül 4 gólig jutottak pedig a második játékrészben spóroltak a németek az energiájukkal. Összességében egy élvzetes de nagyon sima mérkőzést láthattunk.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.