NÉMETORSZÁG – SZLOVÁKIA

A mai nap második nyolcaddöntőén a C csoport első helyezettje Németország csap össze a B csoport harmadik helyezettjével az az Szlovákiával. A német válogatott az első fordulóban Ukrajnát verte meg majd Lengyelországgal játszott döntetlent s végül a csoportkör utolsó fordulójában Észak-Írországot győzte le, így 7 ponttal jutott tovább csakúgy mint a csoport második Lengyelek de jobb gólkülönbséggel. A szlovák válogatott Wales-től kapott ki majd Oroszországot győzték le s végül Angliával játszottak döntetlent így a legjobb csoport harmadikként jutottak tovább. A mai mérkőzés esélyese a német együttes mely mind játékerőben mind csapatként jobbnak tűnik a Szlovákoknál.

Németország: Neuer;Kimmich;Boateng;Hummels;Hector;Khedira;Kroos;Müller;Özil;Draxler;Gomez

Szlovákia: Kozacik;Pekarik;Skrtel;Durica;Gyömbér;Hamsik;Skriniar;Hrosovsky;Kukcka;Duris;Weiss

A mérkőzést a német válogatott kezdte. A 7.percben Khedira fejelt a kapura de Kozacik bravúrral hárítani tudott, az ezt követő szögletből Boateng elé pattant a labda aki 17 méterről nagy erővel a kapu jobb alsó sarkába lőtt 1:0! A 13.percben Skrtel sárgult be miután a 16-oson belül szabálytalankodott ráadásul a németek jöhettek büntetővel melyet Özil Kozacik kezeibe lőtt. Skrtel ha tovább jut a szlovák csapat a következő kört kihagyja sárga lapjai miatt. A 21.percben hazai szöglet következett de helyzet ebből nem alakult ki. A 24.percben Özil lőtt a 16-oson belülről ám a bal kapufa mellé ment lövése. A 38.percben Draxler lövését blokkolták a védők. A 41.percben Kucka fejelt kapura ám Neuer szenzációs mozdulattal hárítani tudott. Az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 43.percben Gomez lőtt a kapuba közelről Draxler passzát követően. Ezzel ért véget a félidő.

A második félidőt a szlovák válogatott kezdte. A félidőben Weiss helyére Gregus állt be. A 46.percben Kimmich sárgult be. Az 50.percben Kucka lőtt távolról kapura de lövését blokkolták. Az 58.percben szintén Kukcka lőtt a keresztléc fölé. A 63.percben német szöglet következett melyet követően Hummels fejesét blokkolták. A 63.percben Draxler lépett jól egy kipattanóra s közelről a kapuba lőtt 3:0! A mérkőzés és a továbbjutás eldőlt. A 64.percben Duris helyére Sestak állt be. A 67.percben Hummels sárgult be. A 68.percben Durica lőtt centikkel a kapu mellé. A 72.percben Howedes állt be Boateng helyére, majd Draxler helyére Podolski. A 76.percben Schweinsteiger állt be Khedira helyére. A 80.percben hazai szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A A 84.percben Salata állt be Gyömbér helyére, majd szöglet következett a németeknél de helyzet ebből sem alakult ki. A 86.percben újabb két hazai szöglet következett de a helyzet ezúttal is elmaradt. A 87. majd a 88. percben két német szöglet következett melyeket követően a vendégek a mezőnybe vágták a labdát. A hosszabbítás 2 perc, a 91.percben Kozacik védett bravúrral. A 92.percben Kroos lőtt a keresztléc fölé. Ezzel ért véget az összecsapás.

Az első játékrészben a német válogatott birtokolta a labdát s alakított ki rengeteg helyzetet melyekből kettőt gólra is váltott. A szlovákok egy ziccertől eltekintve nem tudtak kialakítani helyzeteket. A második félidőben a német válogatott ott folytatta ahol abbahagyta. Sorra alakították ki helyzeteiket majd egy 3. találattal eldöntötték végleg a mérkőzést. A szlovákok inkább távoli bombákkal kísérleteztek de sikertelenül. A német válogatott megérdemelten jutott a legjobb 8 közé.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.