NYON, SWITZERLAND - AUGUST 06: The UEFA Champions League trophy is displayed after the UEFA Champions League play-off draw on August 6, 2010 in Nyon, Switzerland. The play-offs are played over two legs on 17/18 and 24/25 August. The ten play-off winners will join the 22 automatic entrants in the UEFA Champions League group stage, the draw for which will be held in Monaco on 26 August 26, 2010. (Photo by Fabrice Coffrini/EuroFootball/Getty Images)

NEMZETKÖZI KUPASORSOLÁS

Mint korábban már említettük a korábbitól eltérően Hétfőn délben rendezték meg a Bajnokok Ligája sorsolását majd kisvártatva az Európa Ligáét is. A múlt hét közepén a 2016-os naptári évben Nemzetközi szinten utoljára láthattuk Európa legkitűnőbb klubcsapatait. Az idei évben a megszokottnál talán kevesebb izgalmat hozott a továbbjutókat illetően a Bajnokok Ligája, akinek egy kis rálátása volt az európai topfocira gyakorlatilag egy-egy kivétellel meg tudta határozni a továbbjutó 16 együttest.Az Európa Liga idén is tartogatott bőven meglepetést sőt gyakorlatilag lehetetlen volt kitalálni vajon mely csapatok jutnak a 32 közé. Íme egy kis esélylatolgatás az egyenes kieséses szakaszt megelőzően.

Bajnokok Ligája: sokak szerint ettől a körtől kezdődnek az igazi küzdelmek, lássuk a sorsolást!

Manchester City – AS Monaco:

Első ránézésre sima City továbbjutást lehetne mondani ám! jól jelzi a franciák erejét, hogy az oly masszívnak tartott Tottenham együttesét búcsúztatták sőt a Bayer Leverkusen-t is pontokkal előzték meg. Jelen forma alapján inkább a francia együttes esélyei nagyobbak a mutatott játék és a teljesítmény alapján. A Manchester City szenved második lett csoportjában igaza a Barcelona mögött ami könnyen magyarázható ám az már kevésbé,hogy mennyi pontot vesztett a Guardiola féle csapat, s a helyzet jelenleg az angol bajnokságban sem jobb. Természetesen sok víz lefolyik addig a Dunán s valószínűleg az angol együttes februárban túl tud jutni a franciákon.

Real Madrid – Napoli:

Az egyik legegyértelműbbnek tűnő párosítás, ahol a némi meglepetésre csoport második Real Madrid a toronymagas favorit. Zidane együttese jelen pillanatban Európa 3 legstabilabb együttesének egyike s mi sem jelzi ezt jobban,hogy a Barca előtt 6 ponttal vezetik a Spanyol bajnokságot. A Napoli egy gyengébb csoportból jutott tovább játékuk pedig az Olasz bajnokságban sem lehengerlő.

Benfica – Borussia Dortmund:

Szintén elég egyértelműnek tűnő párosítás. A Dortmund a Real Madridot megelőzve nyerte meg csoportját s a játékuk a jövőt illetően biztató. A Benfica egy esetleges bravúrral természetesen tovább juthat de erre kevés esély mutatkozik jelen pillanatban.

 

Bayern München – Arsenal:

Ezen a párosításon már meg sem lepődünk, már csak a korábbi évek távlatában sem ami az Arsenal hihetetlen pechszériáját illeti. Az Angolok gyakorlatilag a Bayern München Barcelona duóval szinte minden évben találkoznak s ami még rosszabb hír Wenger-ék számára már a legjobb 16 között. Ha csak ezen statisztikákat követnénk tiszta sor lenne a bajor továbbjutás. Ám! jelen pillanatban az erőviszonyok nem teszik ennyire egyértelművé az esélyeket. Az ágyúsok a PSG együttesét megelőzve nyerték meg csoportjukat s a Premier League-ban is kitűnően szerepelnek, míg a bajorok az Atlatico Madrid mögött 2 vereséggel zárták a csoportkört s a Bundesliga-ban sem játszanak oly elképesztően jól. Természetesen tavaszig sok minden változhat így az esélyek összességében a Bayern München mellett szólnak.

Porto – Juventus:

Egy szintén egyértelműnek tűnő párosítás, ahol hatalmas meglepetés lenne ha nem a végső esélyesként is emlegetett Juventus esne ki. A Porto hazai pályán veszélyes ellenfél bárkinek de idegenben már nem oly kemény legények.

Bayer Leverkusen – Atletico Madrid:

Szintén egyértelműnek tűnik a továbbjutó csapat kiléte ha a BL csoportkört vesszük alapul. Ám kissé árnyaltabb lesz rögtön a kép ha rátekintünk az idei Atletico Madrid bajnoki szereplésére. Az utóbbi években nem volt még annyira lemaradva Simeone együttese mit idén. a Leverkusen együttese sem szárnyal a Bundesligában de a BL-ben eddig szépen helyt tudtak állni. Tavasszal azért az Atletico továbbjutása jelentené a papírformát.

PSG – Barcelona:

Talán az egyenes kieséses szakasz legérdekesebb mérkőzéseit láthatjuk ezen párosításon. Jelenleg mindkét együttes hullámvölgyben van, igaz a Barcelona a BL-t tekintve azért könnyedén nyerte csoportját ám a hazája bajnokságában meglehetősen sokat szenved idén. A PSG sem a Bajnokok Ligájában sem a Francia bajnokságban nem remekelt ősszel. A tavaszi esélyeket illetően még mindig a Barcelona kiesése hozna nagyobb nyereményt.

Sevilla – Leicester City:

A tavalyi Európa Liga győztes találkozik a tavalyi angol bajnokkal. Pikáns párosítás ahol gyakorlatilag lehetetlen megjósolni ki juthat tovább. A Sevilla kis túlzással szárnyal a spanyol bajnokságban ám  Bl-ben már kevésbé. A Leicester úgy tűnik idén a BL megnyerését tűzte ki célul s ekként is játszott s nerte meg csoportját ám hazája bajnokságában szenved. A nemzetközi rutin miatt a Sevilla mondható esélyesebbnek.

Az Európa Ligát illetően a párosítások kissé hektikusak így itt csak a párosítást és a várható továbbjutót tippeljük meg:

Atletic Bilbao-APOEL: Bilbao

Legia Warszawa-Ajax: Ajax

Anderlecht-Zenit: Zenit

Astra Giurgiu-Genk: Astra Giurgiu

Manchester United-Saint Etienne: Manchester United

Villareal-Roma: Roma

Ludogorec-Köbenhavn: Ludogorec

Celta Vigo-Sahtar Donyeck: Sahtar Donyeck

Olympiakosz-Osmanlispor: Olympiakosz

Gent-Tottenham: Tottenham

Rosztov-Sparta Praha: Rosztov

FK Krasznodar-Fenerbahce: Fenerbache

Mönchengladbach-Fiorentina: Münchengladbach

AZ-Lyon: Lyon

Hapoel Beer Seva-Besiktas: Besiktas

PAOK-Schalke: Schalke

Érdekes párosítások előtt állunk s reméljük kitűnő mérkőzéseket láthatunk.

 

 

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.