NEWCASTLE UNITED F.C.-CHELSEA F.C.

A Premier League 7. Fordulójának egyik legpikánsabb mérkőzését rendezik meg a St James’s Parkban, ahol a Newcastle United együttese fogadja a bajnoki cím védőjét a Chelsea együttesét. A hazaiak a tabella 19. az az kieső helyén tartózkodnak melynek elsősorban az az oka,hogy az idei szezonban még nem nyertek mérkőzést s döntetlenből is csak 2-őt tudtak összehozni 4 vereség mellé. A vendég együttes sem áll sokkal jobban ugyanis mindössze a 15.helyet foglalják el 1 döntetlen 2 győzelem és 3 verség miatt. A hazaiak oldaláról Good;Riviére;Marveaux;Taylor;Dummett;Tiote biztosan hiányozni fog illetve Cissé;Williamson és Colback játéka is kérdéses. Akadnak hiányzók a vendég oldalon is Courtois aki hosszú kihagyás elé néz illetve az utólagosan eltiltott Costa aki 3 mérkőzést lesz kénytelen kihagyni. Az elmúlt években a Newcastle többször is megviccelte a Chelsea együttesét s egyfajta mumusként tekinthet Mourinho Steve MacClaren együttesére. Érdekes összecsapás előtt állunk.

Newcastle United: Krul;Janmaat;Mbemba;Coloccini;Mbabu;Colback;Anita;Perez;Wijnaldum;Sissoko;Mitrovic

Chelsea: Begovic;Ivanovic;Cahill;Zouma;Azpilicueta;Matic;Fabregas;Pedro;Oscar;Hazard;Remy

A mérkőzést a hazaik kezdték. A 4.percben vendég szabadrúgás következett melyet Zouma lőtt a kapu mellé. Az 5.percben egy hazai támadást kapcsolt le Cahill a 16-os vonalán. A 12.percben Ivanovic ment el a jobb oldalon majd adott középre ahol Remy érkezett s lőtt a kapu mellé. Krul miután látta,hogy a labda a kapu mellé megy nem ért a játékszerhez. A 13.percben Mbeba lőtt távolról Begovic kezébe. A 16.percben Wijnaldum középre adását követően Mitrovic fejelt a kapu mellé. A 17.percben Cisse lőtt a kapu mellé 20 méterről. A 18.percben Wijnaldum távoli lövését blokkolta a vendég védelem. A 27.percben Perez lőtt gyengén a kapu mellé. A 28.percben Perez lőtt közelről kapuba de lövését Begovic hárította majd Janmaat ismétlése is a kapusban halt el. A 31.percben vendég szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 34.percben Coleback sárgult be. A 38.percben Fabregas lövését Krul védte ki, az ezt követő szögletből helyzet alakult ki. A 40.percben ismét vendég szöglet következett de gólveszélynem alakult ki belőle. A 42.percben Anita bal oldali beadását követően Perez lőtt közelről a kapuba 1:0! A hosszabbítás 3 perc melyben helyzet már nem alakult ki.

A második játékrészt a vendégek kezdték. A 49.percben Ivanovic beadását vágták ki a hazai védők. Az 54.percben Colback helyére Obertan érkezett. Az 55.percben Fabregas szögletét a védők vágták ki a mezőnybe. Az 59.percben Cissoko beadását rúgták az alapvonalon túlra a hazai védők, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 60.percben Perez szögletét követően Wijnaldum fejelt a kapuba 2:0! A 61.percben Remy helyére Falcao állt be illetve Matic helyére Willian állt be. A 68.percben Ivanovic sárgult be. A 69.percben vendég szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 73.percben Oscar helyére Ramirez állt be. A 79.percben Ramirez vette le a kaputól távol majd egy elképesztő lövés eresztett el mely a jobb felső sarokban landolt. A 82.percben Hazard lövését blokkolták a hazai védők. A 85.percben Toney érkezett Mitrovic helyére. A 86.percben egy vendég szabadrúgást végzett el Willian és mivel labdájába nem ért senki így az ő találatának örülhettek a vendég szurkolók 2:2! A 89.percben Ramires fejelhetett a kapu torkából ám Krul a helyén állt így maradt a 2:2! A hosszabbítás 4 perc a mérkőzés végén. A 92.percben Cissoko helyére De Jong állt be. A 93.percben hazai szöglet következett melyet követően egy újabb sarokrúgásra került sor. Helyzet egyikből sem alakult ki de a hazaiak célja nem is ez volt csupán az időhúzás. De Jong ápolását követően még egy pár percet játszhatnak a csapatok, a 97.percben egy csúnya szabálytalanságot követően Pedro sárgult be. Ezzel véget ért az összecsapás melynek végeredménye 2:2!

Az első játékrészben a vendégek irányították a játék menetét mellyel egészen a félidő végéig amikor egy vendég védelmi hibát követően Perez szenzációs mozdulattal juttatta a kapuba a labdát. Ezt követően a második játékrészben még inkább a Chelsea irányított ám a 60.percben talán még a hazai drukkerek meglepetésre a kedvenceik kettőre növelték előnyüket. A találatot követően a vendégek még nagyobb nyomást helyzetek a hazaiak kapujára ám az áttörést Ramirez beállása jelentett aki egy távoli bombát követően szépített majd Willian szabadrúgása már az egyenlítést jelentette a vendégek számára. Összességében a Chelsea rászolgált az 1 pontra sőt a játék képét nézve a győzelmet is kiérdemelte volna.

Check Also

REAL MADRID F.C. – ATLETICO MADRID F.C.

A Spanyol Bajnokság 17. fordulójának rangadójának csúcsrangadóját rendezik meg a vasárnapi játéknapon. A listavezető Real …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.