NEWCASTLE UNITED F.C.-LIVERPOOL F.C.

A Premier League 15. Fordulójának vasárnapi rangadóját ezúttal a St. Jamses Parkban rendezik meg ahol a Newcastle United fogadja a Liverpool együttesét. A szarkák a tabella vörös zónájában az az a kieső csapatok között találhatók ezen belül a 19.helyen. A hazaiak összmérlege 2 győzelem 4 döntetlen és 8 vereség szerepel. Az utóbbi 5 mérkőzésükből mindössze 1-et tudtak megnyerni 1 döntetlen és 3 vereség mellett, ami tovább nehezíti a hazaiak dolgát a sérültek névsora, Haidara;Aarons;Good;Krul;Obertan;Taylor;Tiote;Williamson;Riviere és Lascelles neve szerepel. A vörösök oldalán már más a helyzet, Klopp áldozatos munkája lassan kezd kifizetődni, a csapat összmérlege 6 győzelem 5 döntetlen és 3 vereség s ezzel a tabella 4. helyén állnak. Az elmúlt 5 mérkőzésükből 3-at nyertek meg 1 döntetlen és 1 győzelem mellett ami reménykeltő a ma esti összecsapás előtt. Azonban a sérülések a liverpooli csapatot is érintik, többek között Flanagan;Gomez;Ings és Sakho nem léphet ma pályára míg Can eltiltás miatt lesz kénytelen kihagyni ezt a rangadót. A két együttes korábbi eredményei a Liverpool mellett szólnak ám a hazaiak nagy küzdők, így izgalmas mérkőzés előtt állunk.

Newcastle United: Elliot;Dummett;Mbemba;Coloccini;Janmaat;Sissoko;Colback;Anita;Wijnaldum;De Jong;Cisse

Liverpool: Mignolet;Clyne;Skrtel;Lovren;Moreno;Allen,Lucas;Milner;Ibe;Benteke;Firminho

A mérkőzést a  vendégek kezdték. Az első percben vendég szöglet következett melyet követően egy újabb következett amely végén Skrtel lőtt a hazai blokkba. A 2 .percben már a 3. vendég sarokrúgás következett de helyzet ebből nem alakult ki. A 21.percben vendég szöglet következett melyet követően Benteke lőtt a kapu fölé 2 méterről, hatalmas helyzet maradt ki. A 27.percben Ibe próbálkozását blokkolták, az ezt követő sarokrúgásból helyzet ezúttal sem alakult ki. A 30.percben De Jong került  helyzetbe de Moreno mentetni tudott előle a 16-oson belül. A 31.percben Milner beadását Elliot húzta le a levegőből. A 32.percben Cisse lőtt közelről a kapu előtt keresztbe. A 34.percben Colback sárgult be. A 40.percben egy hazai kontra végén Cisse került helyzetbe ám lövés helyett a cselt választotta s végül Moreno fel tudott szabadítani. A 42.percben egy bal oldali beadást követően Benteke fejelte fel a labdát a levegőbe s ezzel a vendégek helyzete el is szállt. A 43.percben hazai szögelt következett melyet követően Mbemba fejelt a kapu fölé közelről. A 44.percben Lucas sárgult be visszarántásért, az ezt követő szabadrúgásból Wijnaldum lőtt a keresztléc fölé. A hosszabbítás 1 perc a félidő végén, a 46.percben Ibe távoli kísérlete ment el a kapu fölött. Ezzel véget is ért a félidő.

A második félidőt a hazaik kezdték. Az 51.percben egy jobb oldali beadást követően Wijnaldum lőtt a kapu mellé. Az 53.percben Allen lövése ment el a kapu mellett. Az 55.percben Wijnaldum lövését blokkolták így hazai szöglet következett melyet követően Firminho fejelte ki a labdát. A 60.percben Anita kemény belépőjét követően sárgult be. A 62.percben Benteke helyére Lallana érkezett a vendégeknél illetve Firminho helyére érkezett Sturridge. A 63.percben Cisse is a sárga laposok sorsára jutott. A 68.percben De Jong helyére Perez állt be a hazaiaknál. A 69.percben egy Wijnaldum lövést követően Skrtel lábáról saját kapujába pattant a labda így a hazaik szerezték meg a vezetést 1:0! A 74.percben Sturridge távoli lövése kerülte el a hazai kaput. A 75.percben Ibe helyére Origi állt be a vendégeknél, ezt követően Sturridge kapott kitűnő labdát a 16-oson belül majd lőtt keresztbe a kapu előtt, nagy helyzet maradt ki. A 77.percben Goufran érkezett a hazaiaknál Colback helyére. A 79.percben egy szép keresztlabdát követően Moreno lőtt parádés mozdulattal a kapuba ám a játékvezető les címeén érvénytelenítette azt, mint a felvételekből kiderült nem volt les. A 80.percben egy bal oldali beadást követően Sturridge elől mentettek a hazai védők. A 82.percben Cisse helyére Thauwn érkezett a hazaiaknál. A 85.percben vendég szöglet következett melyet követően Lovren fejelt a kapu mellé. A 89.percben újabb vendég szöglet következett melyet követően Lovren fejesét védte magabiztosan Elliot. A hosszabbítás 5 perc, a 94.percben egy szép hazai kontra végén Wijnaldum talált a hálóba 2:0! Helyzet már nem alakult ki így maradt a 2:-ás végeredmény.

Az első félidőt a vendégek nagy iramban kezdték ám az első 10 percet követően visszább vettek s a hazaiak kiszabadultak saját kapujuk elől. Ezt követően nagy mezőnyharc folyt a pálya közepén ám helyzet alig alakult ki a kapuk előtt. A játékrész végén mindkét együttes megszerezhette volna a vezetést kis szerencsével ám az eredmény nem változott. A második játékrészben a vendégek birtokolták többet a labdát ám ez csak meddő mezőnyfölény kialakítására volt elég. A félidő derekán Wijnaldum szerencsés gólja mindent megváltoztatott, ettől kezdve a vendégeknek ki kellett támadni ám ahelyett,hogy kiegyenlítettek volna Wijnaldum a hazaik győzelmét biztosította be. Összességében a hazaik megérdemelten szerezték meg a 3 pontot.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.