NEWCASTLE UNITED F.C.-MANCHESTER UNITED F.C.

A Permier League 21. Fordulóját rendezik meg a hét közben. A tabella 18. helyezettje a Newcastle United fogadja az 5. helyezettet Manchester United-et. A hazaiak a kieső zónában találhatóak melynek oka a rengeteg sérült mellett a kiegyensúlyozatlan teljesítmény. A sérültek listáján többek közt Krul;Good;Haidara;Obertan;Taylor;Williamson neve szerepel. Az összesített mérlegük 20 mérkőzést követően 4 győzelem 5 döntetlen és 11 vereség. Az elmúlt 5 mérkőzésen 3 vereség mellett 1 döntetlen és 1 győzelem. A helyzet a vendég oldalon sem sokkal rózsásabb persze a Manchester United a BL-ért folyó harcban áll egyenlőre kedvezőtlen helyen. A vendégek összesített mérlege 20 meccset követően 9 győzelem 6 döntetlen és 5 vereség. Az elmúlt 5 fordulóban 3 vereség mellett 1 döntetlen és 1 győzelem.  A sérültek listáján Shaw;Valencia;Rojo;Powell;Schweinteiger neve szerepel. A két együttes egymás elleni mérlege a vörösök javára dől meglehetősen nagy különbséggel a győzelmek terén. Az őszi összecsapást az Old Taffordon 0:0-ás döntetlennel zárták a felek. Az esélyek a vendég együttes sikerét jósolják.

Newcastle United: Elliot;Dummett;Coloccini;Mbemba;Janmaat;Tiote;Colback;Perez;Wijnaldum;Sissoko;Mitrovic

Manchester United: De Gea;Darmian;Smalling;Blind;Young;Fellaini;Schneiderlin;Lingard;Herrera;Martial;Rooney

A mérkőzést a hazaiak kezdték. A 2.percben hazai szöglet következett melyet követően Darmian tudott felszabadítani. A 8.percben hazai szöglet következett melyet követően Fellaini fejelte ki a labdát. A 9.percben egy vendég szögletet követően a játékvezető  kezezést követően büntetőt ítélt, a büntetőt Rooney lőtte a kapu közepébe 0:1! A 13.percben Young beadását vágták ki a hazai védők a kapu elől. A 19.percben Martial  ment el a jobb oldalon ám középre adását a hazai védők ki tudták vágni. A 23.percben egy hazai szabadrúgást követően ismét Fellaini fejelte ki a labdát. A 25.percben vendég szöglet következett melyet követően Fellaini lövését blokkolták sőt a belga lökésért sárga lapot kapott. A 27.percben egy gyors vendég kontra végén Rooney lőtt centikkel a bal kapufa mellé. A 28.percben egy szép akció végé Wijnaldum lőtt De Gea lábába, így maradt a 0:1! A 30.percben Herrera sárgult be egy szabálytalanságot követően, a hazai szabadrúgást De Gea bokszolta ki a mezőnybe. A 35.percben Tiote sárgult be. A 37.percben Darmian lőtt távolról a kapu mellé. A 38.percben egy vendég kontra végén Rooney kapott kitűnő labdát majd tálalt Lingard elé aki higgadtan lőtt a kapu közepébe 0:2! A 41.percben Coloccini lőtt távolról centikkel a keresztléc fölé. A 42.percben egy kitűnő lekészítést követően Wijnaldum lőtt a kapu bal alsó sarkába 1:2! A hosszabbítás 2 perc, a 46.percben Martial lőtt a kapu mellé ám ezt követően vendég szöglet következett amiből Smalling fejelt a kapu mellé. Több helyzet nem alakult ki.

A második félidőt a vendégek kezdték. Az 52.percbe Cissoko cselezett a 16-oson belül majd lőtt ám De Gea ezúttal is lábbal hárítani tudott. Az 56.percben egy szép vendég akció végén Lingard lőtt tiszta helyzetből a kapu fölé, nagy ziccer maradt ki. Az 58.percben hazai szöglet következett  melyet követően Fellaini tisztázott, az 59.percben újabb hazai szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 62.percben Coloccini állította meg könnyedén Rooney-t a 16-os előterében. A 63.percben Colback lövését blokkolták a vendég védők. A 64.percben Colback lövése kerülte el a vendégek kapuját, ezt követően Depay állt be a vendégeknél Lingard helyére a csere oka feltehetően a kihagyott ziccer volt valamint a játékos teljesítményének visszaesése. A 65.percben újabb hazai szöglet következett melyet követően újabb büntető következett miután Smalling vitte földre kétes körülmények között Wijnaldum-ot. A 11-est Mitrovic lőtte a bal sarokba 2:2! A 68.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően Depay ívelését vágták ki a hazai védők. A 68.percben Wijnaldum ugyan betalált a hálóba ám találata lesről született így maradt a 2:2! A 69.percbe Young mentett nagyot egy hazai akció végén. A 73.percben Perez lövését hatástalanította De Gea. A 75.percben Mata állt be Herrera helyére, ezt követően Mbemba vágta ki Mata középre adott labdáját. A 76.percben Mitrovic lőtt a kapu mellé. A 79.percben Depay lövését követően Rooney elé került a labda aki elképesztően találta el a labdát ami így a jobb felső sarokban landolt 2:3! A 81.percben Colback helyére Goufran állt be a hazaiaknál. A 84.percben Depay elképesztő labdát lőtt középre ami Fellaini fejét találta ám a Belga képes volt 4 méterről az Elliot kapusba fejelni a labdát, óriási ziccer maradt ki. A 86.percben Tiote helyére Monet állt be a hazaiakhoz. A 90.percben egy kapu előtti kavarodást követően Dummett lőtt gyönyörű mozdulattal a kapu jobb felső sarkába 3:3! A hosszabbítás 4 perc, a 92.percben Perez helyére Yong állt be  a hazaiaknál, a 93.percben vendég szabadrúgás következett de helyzet ebből nem alakult ki. Ezzel véget is ért az összecsapás.

A mérkőzés elején bekezdtek a vendégek s egy 11-esnek köszönhetően meg is szerezték a vezetést. Ezt követően a hazaiak kissé kitámadtak melynek több veszélyes vendég kontra lett az eredménye sőt Rooney és Lingard összjátékának köszönhetően a második találatot is meg tudták szerezni a vörös ördögök. A hazaiak ezt követően gyorsan szépíteni tudtak így szoros eredménnyel vonultak az öltözőbe a játékosok. A második félidőben a csapatok egy fokozattal feljebb kapcsoltak s ennek eredménye képen előbb a hazaiak szerezték meg az egyenlítést majd hatalmas fölénybe kerültek ám gólt ekkor még nem tudtak lőni. A vendégek a mérkőzés során két hatalmas ziccert hagytak ki melyet a hazaiak ki is használtak. Rooney kései gólja úgy tűnt a győzelmet jelenti a vörösök számára ám a hazaiak válasza a 90.percben érkezett. Összességében egy kitűnő összecsapást láthattunk ami az izgalmakat illeti a mutatott játék mindkét oldalon mégis közel állt a kritikán aluli teljesítményhez ugyanis elképesztő hibák vezettek a 6 gólig. Összességében a döntetlen megérdemelt eredménynek tűnik.

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.