bet365

NFL: SUPER BOWL

A világ egyik legnézetteb sporteseménye! A nyugati félteke talán legfontosabb eseménye!Az amerikai sportok királya! Ez mind  mind a Super Bowl. Alapjait a rögbinek köszönheti de mégis egy teljesen más sport más szabályokkal. Ma este összecsap egymással az NFC valamint AFC bajnoka. Egyik oldalt a Denver Bronccos a legjobb támadóegységgel  rendelkező csapat Paiton Manning vezetésével a másik oldalon pedig  a legjobb védelemmel rendelkező Seattle Seahawks.

A Denver támadóegysége kezdte meg a 48. Super bowlt. Rögtön egy hatalmas hiba épp Manningéktől egy labdavesztés és rögtön egy safety így 2:0 a Seattlenek. Történelmi pontszerzés már a 12. másodperc után.A Seattle a 40 yardos vonalról indítja a driveot. Az első játékban 3 míg a 2-ra meglett a kellő 10 yard ráadásul egy szenzációs játékkal. 5 yardos büntetést kapott a Seattle . 2. és 15 csak 6 yardot haladtak. 3. támadás  és megvan a 10 yard.A mérkőzés elején az ifjú titánok domináltak. A redzone-on belül került a Seattle. Vörös  zászló visszanézték de nem lett meg a first down. Mezőnygól kísérlet. 5 yard büntetés de továbbra is közel a a Denver redzone-jához. Sikeres mezőnygól máris 5:0 villámkezdés.Akcióban a Seattle védelme, épp olyan hatékonyan működik mint az alapszakaszban. Punt következett. A Seattle a 30 yardos vonalról indította a driveot. Hatalmas passz Russel Wilsontól és máris a redzone-ban a Seattle! Toucdown Mégsem! Óriási védekezés volt. Így csak mezőnygól lett. 8:0 a Seattle-nek. A visszahordás a 20yardos vonalról történt. Majdnem egy intersection de sikerült mentenie a Denvernek. Intersection most valóban! Nagyon rosszul játszott a mérkőzés elején a Manning által dirigált denveri támadóegység. Fristdown egy ügyes futójátékot követően.Az első negyed véget ért! Némi meglepésre a Denver rengeteget hibázott és csak 11 yardon  keresztül tudott támadni.

2. Negyed. Máris redzone-ban volt a Seattle.A drive végén pedig Tochdown! Jutalomrúgás mégegy pontot szerzetek 15:0. A Denver visszahordása következett.A Denvernél úgy tünt kezdett beindulni a támadójáték , de újabb hiba csúszott a gépezetbe és Intersection megint Manning hibázott és Touchdown 21:0 a Seattle-nek. Extrapont meglett 22:0. A  Denver vezethet megint egy drive-ot és megintcsak egy kisebb hiba.A 30 yardos vonalról jön egy újabb drive-val a Broncos.Ismét  egy ígéretesnek tűnő támadást vezettek Manningék el is jutottak a redzone közelébe. 4. és 2-re kockáztattak és nem jött be.  A Seattle a 20  yardos vonalról indíthatta következő drive-ját. Ezzel ér véget az első félidő. Most egy hosszab szünet illetve a Half Time show következett, melyben Bruno Mars valamint a Red Hot Chilli Peppers lépett fel hatalmas ovációt váltva ki a nézőseregből.

3. Negyed. A Seattle vezette a második félidő első drive-ját és a rossz kezdőrugást kihasználva máris Touchdown!!!! Jutalomrúgás  megvan 29:0! Következett a Denver visszahordása, akcióban volt a liga legjobb védelme. Nehézkesen szövögette a Denver a támadásait mint ahogy azt már az első félidőben is. Frist down denveri oldalon. Mentelt tovább a Broncos de a Seahawks védelme keményen útjukat állta. Puntolás következett melyet követően megint a Seattle következett visszahordással a 18 yardos vonalról. Rögtön egy first down. Szabálytalanság 5 yardos büntetés a támadó seattle-i alakzatnak. 2. és 20. A denveri védelem kereste  a fogást  és ebben a drive-ban úgy tünt sikerrel. Punt következett és a Denver támadhatott. First down ezzel megközelítették a redzone-t de megint egy elkapóhiba turnover a Seattle támadhat ismét a 40 yardos vonal környékéről. A  fehér-kékek gépezete olajozottan mozgott a dekoncentrált narancssárga védők között. First down gyönyörű passzjátékot követően. Egy jó passzjáték a védők lepattogtak az elkapóról és újabb Touchdown!Extrapont is meglett 36:0! Denver drive következett. Rögtön egy 10 yardos büntetés a Denvernek egy sárgazászló miatt. Frist down ismét lopakodott a broncos a félpálya felé. Újabb frist down ezzel a red zone-ban voltak a narancs-fehérek. Manning csodás passz jó elkapás Touchdown!!! Kétpontos kísérlet ez is meglett így a negyed végén 36:8 állt az eredményjelzőn.

4. Negyed. Seattle visszahordással indult az idei NFL utolsó 15 perce. A félpályáról hozhatták a labdát. Egy szabálytalan passzjáték után 10 yardos büntetés így 1.és 20 következett. 2. kísérlettel közelkerült a seahawks a frist down-hoz így 3.-és 2. Szép elkapást követően meglett a frist down. Újabb frist down egy zseniális passzjátékot követően, redzone-ban a Seattle. Megint egy pontos elkapás Touchdown!! Az elkapó szenzációs testcsellel  ültette a  hintába az egész denveri védelem jobb szárnyát. Extrapont sikeres volt 43:8.  A denver támadhat  és megint majdnem egy intersection. A 2. próbálkozást is hatástalanította a Seahawks így 3.és 10 következett. Sárgazászló visszahúzásért. Sikeres denveri frist down. Majd 4. és 2 de nkiment Manning.Egy rövid passzot követően földet ért a labda így a kék-fehérek következtek. 3. kísérletet követően sikeres frist down a Seattle neve mellett. Sárga zászló támadó szabálytalanság 10 yard büntetés. Rassel Wilson sikeres futójátékának köszönhetően 3.és 1 következett. A denveri védelem ebben a támadásban jól szerepelt így hiába jött 4.és 1-el a seattle elvesztették a labdát. A  denveri offense nehézségei még a meccs vége felé közeledve sem oldódtak meg. Sőt Manninget sac-elték. Újabb kék-fehér roham indulhatott. 1 kísérlet 3 megetett yard így 2. és 7 következett. égette az időt a Seahawks, majd egy sikertelen passzkísérletet követően 4.és 7. Sikertelen. Közben a Two minite warning-ba lépett a meccs. Sikeres frist down a denveri offense neve mellett de  Vége! 43:8  Új bajnoka lett a nemzeti ligának a SEATTLE SEAHAWKS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Őrületes döntőt láthattak a nézők. Az előzetes várakozásokkal ellentétben azonban nem egy izgalmas szoros mérkőzés kerekedett  ki, hanem egy elsöprő SEAHAWKS siker. Mint semleges néző végignézve ezt a meccset egyszerűen nem is értettem,hogy egy ligarekordokat döntögető Denvert hogy lehetett így lelépni!  A 2013-as idény valóban arról szólt,hogy a legjobb győzzön. Az alapszakasz eredmények alapján a döntőt a két legjobb csapat vívta és a két jó közül megérdemelten a jobbik győzött! Erről szól a sport!

bet365

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.