NIGÉRIA – ARGENTÍNA

A Vb 14. napjának két nyitómérkőzésén az F csoport 3. fordulójának összecsapásait láthatjuk. Nigéria Argentínával csap majd össze, az afrikai együttes Iránt egy feledhető mérkőzésen játszott 0:0-ás döntetlent és a Bosnyákokat meglepetésre 1:0-ára verte így 3 pontjával esélye van a 16 közé jutásra. Az Argentin válogatott az első fordulóban 2:1-re verte a Bosnyák válogatottat majd nagy nehézségek árán 1:0-ra Irán együttesét így 6 pontjával már ott van a legjobb 16 között. A ma esti találkozó esélyese az Argentin válogatott akik döntetlen vagy bár mekkora arányú győzelem esetén a csoport győzelmet ünnepelhetnék.

Argentina: Romero;Garay;Frenadez,Rojo;Zabaleta;Di Maria;Gago;Mascherano;Aguero,Messi;Higuain

Nigéria:  Enyema;Ambrose;Omeuro;Yobo;Oshaniwa;Mikel,Onazi;Odemwingie;Emenike;Musa;Babatunde

A mérkőzést Argentína kezdte. A 3. percben egy argentin támadást követően Di Mamria lövése pattant ki a  A 9.  kapufáról de kipattanót Messi lőtte a léc alá 0:1 Argentínának. A 4. percben egy Nigériai támadást követően a jobb oldalon Musa ment el és 16 méterről kilőtte a kapu jobb oldalát 1:1! A 9. percben Di Maria lőtt távolról de Enyama ezúttal védeni tudott,még e percben Higuain elé került a labda aki azonban közelről az oldalhálóba lőtte a labdát Enyema mellett. A 12. percben egy argentin támadás futott a bal oldalon de a középre tett labdát a nigériai védelem lőtte a mezőnybe. A 15. percben Aguero adott középre a jobb oldalról de Enyema jól vetődött ki és fogta  a labdát. A 17. percben argentin szöglet melyet Enyema húzott le a levegőből. A 20. percben argentin szabadrúgás melyet Messi lőtt a kapu elé és Mikel fején csúszott a labda de Enyema fogta a játékszert. A 25. percben Di Maria adott középre a jobb oldalról ahol Messi érkezett de a labdát kilőtte a mezőnybe a nigériai védelem. A 27.percben Odemwingie lőtt  kapu fölé 20 méterről. a 29.percben Messi indult el középen majd passzolt Aguero elé de hosszan így a nigériaiak jöhettek a labdával. A 30. percben Di Maria lőtt távolról kapura de Enyema bravúrral védeni tudott. A szögletből helyzet nem alakult ki. A 32. percben egy jobb oldali beadás pattant ki a nigériai védelemről melyet Di Maria lőtt kapura de Enyema védeni tudott. A szögletből helyzet nem alakult ki. A 38. percben argentin csere Aguero helyére Lavezzi érkezett.A 39.percben  nigériai szabadrúgás melyet követően helyzet nem alakult ki. A 40. percben argentin szöglet melyet követően egy újabb következett Enyema védésének követően. Az újabb szögletből helyzet nem alakult ki. A 42. percben egy jobb oldali beadást lőtt ki a mezőnybe a nigériai védelem. A 44. percben argentin szabadrúgás melyet Messi lőtt a kapura de Enyema hatalmasat védett. A szögletből helyzet nem alakult ki. A 45. percben argentin szabadrúgás a 16-os előteréből,a labdát Messi lőtte a kapu jobb oldalába 2:1! Ezzel véget is ért az első játékrész az állás 2:1!

A második félidőt Nigéria kezdte. A 48. percben egy nigéria támadás végén Musa elé került a labda aki higgadtan 13 méterről a kapuba lőtte a labdát 2:2! A 49. percben Omerou sárgult be egy szabálytalanságot követően. A szabadrúgás a 16-os jobb sarkától járt melyet Messi csavart középre de a nigériai védelem kifejelte majd Di Maria lőtt középről a kapura de Enyema szögletre mentett. A sarokrúgást követően Rojo fejelt tisztán a kapuba 2:3 Argentina javára. Az 52. percben Lavezzi ment el a jobb oldalon majd adott középre de helyzet végül nem alakult ki. Az 55. percben Messi tálalt a 16 vonalára Higuain elé aki azonban a jól kijövő Enyemába lőtte a labdát. Az 58. percben argentin szöglet a jobb oldalról melyet Messi tekert középre de helyzet ezúttal nem alakult ki. Az 59. percben Rojo ment el a bal oldalon majd adott középre de Messi elől elfejelték a labdát. A 61. percben nigériai szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. A 62. percben Higuain ugratta ki Messit akit azonban szerelni tudtak a nigériaiak. A 63. percben Messi helyére Alvarez érkezett. A 65. percben Uchebo érkezett Babatunde helyére, Babatunde csuklója valószínűleg eltört. a 66. percben argentin szöglet melyből helyzet nem alakult ki. A 67. percben újabb argentin szöglet melyet Gago adott középre de helyzet ebből sem alakult ki. A 72. percben Lavezzi ment el a jobb oldalon majd adott középre ám ott senki sem érkezett így a nigériaiak hozhatták a labdát. a 74. percben újabb nigériai szöglet melyből helyzet nem alakult ki. A 76. percben Enyama fogott egy kapura tartó labdát magabiztosan. Argenti szabadrúgás a 16-os jobb sarkáról melyet Di Maria passzolt Lavezzi elé de végül szöglet lett belőle. A sarokrúgásból helyzet ezúttal sem alakult ki. A 79. percben Emenike passzolt Musa elé aki középre cselezett majd lőtt volna de Zabaleta becsúszva menteni tudott. A 80. percben újabb argentin szöglet melyet Garay fejelt a kapu jobb felső sarka mellé. A 80. percben Odemwingie helyére Nwofor állt be. A 82. percben egy jobb oldalról bejövő labdát Mascerano lőtt a mezőnybe ki. A 84. percben Emenike lőtt a kapura de Romero védeni tudott. A 85. percben Higuain ugratta ki Di Mariat aki azonban a 16-os jobb oldaláról a kapusba lőtte a labdát. a 87. percben Ambrose lőtt kapura de labdája megpattant így szöglet következett melyből azonban helyzet már nem alakult ki. A 89. percben Higuain kapott jó kiugratást de Enyema jól jött ki kapujából és ezzel megzavarta a támadót,helyzet nem alakult ki. A 90. percben Higuain helyére Biglia érkezett az argentinoknál. A hosszabbítás 4 perc,melyben helyzet már nem alakult ki így a végeredmény 2:3 maradt.

Érdekes mérkőzést láthattunk melyen érezhető volt,hogy az argentinok a biztos továbbjutás tudatában nem vállaltak nagy rirzikót,céljuk csupán annyi volt hogy az adódó helyzeteiket belőve lehetőség szerint nyerjék meg a találkozót.A mérkőzés így is alakult azt leszámítva,hogy Nigéria Musa révén kétszer áthúzta az amúgy sem túl acélos Argentinok számításait. Összességében egy nagyon jó mérkőzést láthattunk melyet követően mindkét válogatott továbbjutott,az argentinok az első míg Nigéria a csoport második helyén.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.