NIGÉRIA – BOSZNIA-HERCEGOVINA

A VB 10. napjának utolsó mérkőzésén Nigéria és Bosznia-Hercegovina mérkőzik meg egymással az F csoport 2. körének utolsó mérkőzésén. Nigéria Iránnal játszott 0:0-ás döntetlent, ami miatt még van halvány esély arra, hogy tovább mehessenek a csoportból. Ugyan a bosnyákok 2:1-es vereséget szenvedtek az Argentinoktól, de játékukkal, fegyelmezettségükkel feltehetően ma este is elkápráztatnak minket, és Nigériát megverik, ezáltal bejelentkeznek a 2. helyre. Tehát az este esélyese egyértelműen a bosnyák válogatott.

Nigéria: Enyema;Ambrose;Oshaniwa;Yobo;Omeruo;Odemwingie;Onazi;Babatunde;Mikel;Musa;Emenike

Bosznia-Hercegovina: Begovic;Mujdza;Spahic;Sunjic;Medunjanin;Pjanic;Misimovic;Besic;Hajrovic;Dzeko;Lulic

A mérkőzést Nigéria kezdte. Az első percben a jobb oldalról érkező labdát lőtt a mezőnybe a nigériai védelem. A 3. percben nigériai szöglet következett. A szögletet követően Onazi lőtt távolról a kapu fölé. A 4. percben Pjanicot állították meg lesen a 16-oson belül. A 6. percben Medunjanin sárgult be egy szabálytalanságot követően,nigériai szabadrúgás következett melyet Odemwingie lőtt a bal kapufa mellé centikkel. A 8. percben egy szép akciót követően Besic lőtt a kapu fölé 22 méterről. A 9. percben Emenike löbbölte Musa elé a labdát ám a támadó nem tudta azt lekezelni a 16-oson belül. A 9. percben egy bosnyák szabadrúgást követően kontrázhattak a nigériaiak akik közül Mikel lőtt a kapu mellé a támadás végén. A 13. perben egy szemet gyönyörködtető támadás végén Odemwingie lőtt 17 méterről,mivel azonban les előzte meg a lövést így ha gól esett volna érvénytelenített volna a bíró. A 19. percben egy jobb oldali bosnyák akciót követően a nigériai védelemről ment  az alapvonalon túlra a labda. A szögletből helyzet nem alakult ki. A 31. percben Dzeko kapott kitűnő labdát amit a kapu közepébe lőtt,ám a gól érvénytelen ugyanis lesnek intették be Dzeko helyezkedését mint kiderült jogtalanul. A 22 percben egy nigériai akciót követően Musa maradt le egy jobb oldali beadásról. A 24. percben Hajrovic tört be a 16-oson belülre és lőtt 15 méterről Enyema kezei közzé. A 25. percben ismét Dzeko lépett ki jól a védők közül és lőhetett kapura tisztán ám Enyama védeni tudta lövését szögletre;a sarokrúgást követően helyzet nem alakult ki. A 28. percben Pjanic lőtt 26 méterről kapura,a labda ugyan kijött Enyama kapusról de ebből veszély már nem alakult ki. A 29. percben a jobb oldalon ment el Emenike aki védőjét megverve adott középre ahol Odemwingie érkezett és lőtt Begovic lábai között a kapuba 1:0! A 33. percben Odemwingie lőtt Begovic kezei közé. A 33. percben Dzeko fejelt Enyema kezébe egy jobbról középre ívelt labdát. A 37. percben nigériai szöglet következett a jobb oldalról,a beívelt labdát követően Musa elé került a labda aki 18 méterről Begovicba lőtte a labdát. A 40. percben Medunjanin lőtt távolról a kapu mellé. A 45. percben a jobb oldalról Pjanic adta középre Dzeko elé a labdát ám a csatár közelről a kapu fölé lőtte azt. A 46. percben nigériai támadás futott a jobb szélen ám lesen akadt el,ég ebben a percben Dzeko lőtte a labdát megint a kapu fölé. Ezzel véget ért az első játékrész az állás 1:0!

A második félidőt a bosnyák csapat kezdte. Az 53. percben Pjanic adott középre Dzeko elé ám a nigériai védelem kilőtte a labdát a mezőnybe. Az 54. percben Babatunde lőtte a labdát 20 méterről kapura de Begovic nagyot vetődve menteni tudott. Az 55. percben egy nigériai helyzet maradt ki,ezt követően bosnyák csere Ibisevic állt be Hajrovic állt be. Az 57. percben éppen Ibisevic elől szedte fel a játékszert Enyema,még e percben Lulic helyére Salihovic állt be. A 61. percben Babatunde lőtt kapura de Begovic fogta lövését,még e percben Begovic mentett szögletre egy közeli lövést követően. A 64. percben Pjanic vezette a labdát majd adott középre ám helyzet nem alakult ki,ezt követően Susic állt be Medunjanin helyére. A 65. percben Musa jött le helyét Ameobi foglalta el. A 66. percben Emenike lőtt a rövidre de Begovic szögletre tudott menteni. A 69. percben bosnyák szabadrúgás melyből helyzet nem alakult ki. A 72. percben Salilovic lőtt középre Dzeko fejére ám a fejest követően Enyama fogta a labdát. A 74. percben bosnyák szöglet következett melyet Ibisevic fejelt közvetlenül a léc fölé. A 75. percben Babatunde helyére Uzoenyi érkezett. A 76. percben Besic lódult meg a jobb oldalon majd Passzolt Salihovic elé aki távolról Enyama kezébe lőtte a labdát. A 78. percben nigériai szabadrúgás következett egy szabálytalanságot követően 26 méterre a kaputól. A pontrúgást Uzoenyi lőtte a keresztléc fölé. A 8. percben nigériai szabadrúgás mely Onazi elé került aki 30 méterről lőtt kapura de Begovic védeni tudta. Obi Mikel sárgult be a 82. percben. A 83. percben Emenike ltt távolról a jobb kapufa mellé centikkel. A 85. percben egy nigériai kontrát szedett fel Begovic a 16-oson belül. A 87. percben nigériai szabadrúgás a 16-os bal sarkáról. Obi Mikel ívelte a labdát középre ám helyzet ebből nem alakult ki. A 89. percben bosnyák szabadrúgás melyet a védők kifejeltek. A 90. percben Misimovic lőtt Pjanic passzából a kapu mellé. A hosszabbítás 3 perc,a 91 percben bosnyák szöglet melyet követően Dzeko fejelt a kapu közepében álló Enyema kezébe. A 93. percben Dzeko lőtte a labdát Enyema lábáról a kapufára egy középre ívelt labdát. Ezzel véget is ért az összecsapás a végeredmény 1:0!

Érdekes mérkőzésen vagyunk túl amely sajnos a bírói tevékenységen is múlott. Az első félidőben a bíró úgy döntött,hogy engedi a kemény játékot és ebből az afrikaiak gólt tudtak lőni egy lökést követően.Ezen kívül Dzeko szabályos gólját is les címén érvénytelenítette. A második játékrész már a bosnyák támadásokról szólt valamint a  nigériaiak időhúzásáról. Összességében nigéria megszerezte a 3 pontot de ezt nagy mértékben a játékvezetésnek köszönhette.

 

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.