NORVÉGIA – NÉMETORSZÁG

Az Európa Bajnokság óta alig telt el 2 hónap s máris egy újabb nagy világesemény selejtezői kezdődnek meg Európában. A mai naptól kezdve közel 2 éven keresztül a 2018-ban megrendezendő foci Világbajnokság küzdelmeit követhetjük nyomon. Az első általunk választott összecsapás a Norvégia Németország mérkőzés Osló-ból. A Norvégokat az Európa Bajnokságtól épp a mi fiaink ütötték el, míg a németek nemi meglepetésre még a döntőig sem jutottak el az EB-n. A két ország válogatottja között hatalmas különbség mutatkozik a FIFA ranglistán, ám ami még ennél is fontosabb a játékoskeretre nézve is szintén ezen helyzet áll fenn. A csoportból minden bizonnyal a német válogatott jut majd tovább csoport elsőként, akik a Norvégokon kívül megnehezíthetik a dolgukat a második helyre várt Csehek és Észak-Írország. San Marino és Azerbajdzsán inkább a futottak még kategóriát erősíti. A mai összecsapás egyértelmű esélyese a Nacionalelf.

Norvégia: Jarstein;Sevensson;Hovland;Nordtveit;Aleesami;Berisha,Johansen;Tettey;Diomande;Henriksen;King

Németország: Neuer;Hummels;Hoewedes;Kimmich;Özil;Khedira;Kroos;Hector;Draxler;Götze;Müller

A mérkőzést Norvégia kezdte. 5.perc: Norvég szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. 8.perc: Draxler tálalt Müller elé aki szép mozdulattal fejelt kapura de a védők tisztázni tudtak. 9.perc: vendég szöglet melyet követően a hazai védelem tisztázott. 11.perc: Draxler blokkolt egy lövést. 12.perc: Nordveit tisztázott a 16-oson belül egy vendég akció végén. 15.perc: előbb Khedira blokkolt nayot majd ezt követően megindult a vendég támadó szekció s Özil passzát követően Müller lőtt a hálóba 0:1! 17.perc: Kimmich próbálkozását védte a hazai hálóőr. 24.perc: King lövése tévesztett célt. 28.perc. hazai szabadrúgás következett melyből helyzet nem alakult ki. 32.perc: Müller fejelt kapura de a hazai hálóőr ismét menteni tudott. 40.perc: Müller passzolt volna a 16-oson belülre ám ott csapattárs nem érkezett így maradt a 0:1! 41.perc. Kroos szabadrúgására nem érkezett senki a 16-oson belül. 44.perc: vendég szöglet következett melyet követően a játékszer a német együttesnél maradt majd Müller tálalt Kimmich elé aki a kapuba lőtt 0:2! Ezzel gyakorlatilag már a félidőre eldőlt a mérkőzés.
A második félidőt a Német válogatott kezdte. 49:perc: Khedira és King sárgultak be. 52:perc: Johasen sárgult be. 60:perc. Khedira adott kitűnő labdát Müller-nek aki ezen az estén nem tud hibázni így máris 0:3 a vendégek javára! 64:perc: Kroos lövése távolról csak centikkel kerülte el a hazai kaput. 66:perc: vendég szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. 66:perc: Howedes fejelt a hazai kapura de a hálóőr ezúttal is résen volt. 67:perc. csere Johansen helyére Jenssen érkezett a hazaiaknál. 72:perc: King megsérült helyére Soerloth állt be a hazaiaknál, illetve Götze helyére Brandt állt be a vendégeknél. 75:perc: Diomande lövését blokkolta a vendég védelem. 83:perc: Brandt lőtt szép mozdulattal a kapura de a hazai kapus ismét hárítani tudott, az ezt követő szögletből nem alakult ki helyzet. 84.perc: Khedira helyére Weigl állt be a vendégeknél. 85.perc: Draxler helyére Meyer állt be a vendégeknél. 87.perc: hazai szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. a hosszabbítás 4 perc, a 92.percben Müller passzolt a 16-oson belülre ám ott csapattársat nem talált így helyzet nem alakult ki. Ezzel véget is ért az összecsapás.
Az első játékrészben a hazai csapat meglepően sokat támadott ám ennek ellenére a labdát a vendégek birtokolták 60% körül s így természetesen ők még veszélyesebben tudtak játszani. Ennek következménye volt azon két találat mellyel gyakorlatilag már a félidőre eldöntötték a meccs végkimenetelét. A második játékrészben a vendégek ott folytatták ahol az elsőben abbahagyták s sorra alakították ki kisebb-nagyobb helyzeteiket melyek közül az egyiket Müller érvényesítette s ezzel végleg eldöntve a találkozó sorsát. A hazaiak ugyan egy-egy helyzetet még ki tudtak alakítani de valós veszélyt nem jelentettek Neuer kapujára. A német válogatott megérdemelten nyerte meg a mérkőzést s gólarányának köszönhetően immár vezeti a csoportot.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.