Novak Djokovic kiesett

Serena Williams veresége után újabb nem várt fordulatot hozott a 2014-es Ausztrál open, most nem a nőknél, hanem a férfiaknál borult a papírforma.  A torna egyik leghosszabb és legizgalmasabb meccse volt, ahol Djokovic elveszítette a veretlenségi sorozatát.

A legjobb négybe jutásért küzdött egymás ellen a világ ranglista 2. és 8. helyezettje az Ausztrál openen. A papírforma szerint Djokovicnak kellet volna nyernie 1,09x pénzt fizetett a győzelme, Wawrinkának 9 x pénzt ért a győzelme.

1. szett: Wawrinka lassan melegedett be, rengeteget hibázott, fejben még nem volt eléggé a meccsen, ami nála egy elég gyakori hiba, ebben különbözik ő a világ legjobbjaitól, de mostanában képes jobban koncentrálni mentálisan is. Djokovic is általában lassan találja meg a ritmust, ő is sokat hibázott, de a szett végére összekapta magát, és sikerült 6-4 re megnyernie.

2. szett: Wawrinkát mintha kicserélték volna, nagyon keveset hibázott, és felnőtt a feladathoz, tökéletes játékot láthattunk tőle, ami elég a világelsők ellen is. Az elmúlt évben sok ilyen meccset láthattunk Wawrinkától, és senki nem vitatja képességeit, idővel a legjobb négybe is feltornászhatja magát. Djokovic folytatta azt a játékot amit az első szettben kezdett, de ez már nem volt elég Wawrinka kiváló teljesítménye ellen. Végül 6-4 re Wawrinka nyerte ezt a szettet.

3. szett: Djokovic fejben szétesett, az első szett elvesztése miatt, Wawrinka tovább folytatta tökéletes játékát, és könnyedén 6-2 re nyer.

4. szett: Mindkét játékos nagyon magas színvonalú teniszt mutatott itt be, de Djokovicnak sikerült összeszednie magát, és a tőle megszokott formát hozta, a szerencse is vele volt, ennek köszönhetően 6-3 re nyeri a szettet.

5. szett közel 3 órája folyik a játék, mindkét játékosnak vannak még esélyei, egyik se engedett ki. Djokovicnak a meccs elején sikerült egyet breakelnie, de Wawrinka azonnal vissza is vette a játékot, és lett 2-2 az állás. Innentől kezdve mindenki hozta a saját adogatását. Djokovic már egy hangyányival jobban játszott, de ez nem volt elég egy újabb breakhez. A meccsen nincs TB-break az utolsó szettben, így addig megy a játék míg valaki nem breakel, és hozz a saját játékát. A fiúk a maximumot nyújtották, hibátlanul játszottak a végén, az egész torna legszebb játékait láthattuk, Wawrinka méltó ellenfél volt. Break labdája egyiküknek se volt egészen 8-7-ig, ahol Wawrinkának sikerült breakelnie, és ezzel megnyerte a szettet 9- 7 re.

A meccs 4 órán keresztül zajlott, és még sokáig fogják emlegetni ezt az összecsapást.

Tehát a végeredmény 3-2 Wawrinkának

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.