OLASZORSZÁG – SPANYOLORSZÁG

Elérkeztünk a nyolcaddöntők utolsó napjához, e napon két mérkőzést rendeznek. A kora esti összecsapáson a 4 évvel ezelőtti EB döntőjének párosítása ismétlődik meg ugyanis Olaszország mérkőzik meg a spanyol válogatottal. Az olaszok az E csoportot nyerték meg, első mérkőzésükön kisebb meglepetésre Belgiumot vérték majd a Svéd válogatottat a második körben. A harmadik csoportkörben meglepetésre Írországtól kaptak ki ám így is 6 ponttal de a Belgák elleni jobb mérleggel nyerték a négyest. A spanyol válogatott első mérkőzésén Csehországot verte meg egy szoros mérkőzésen majd a török válogatottat verték három góllal. Az utolsó csoportkörös mérkőzésükön a horvátoktól meglepetésre kikaptak pedig még vezettek is a mérkőzésen. Az eddig mutatott játék alapján a mai meccs esélyese az olasz válogatott. Jó mérkőzés előtt állunk.

Olaszország: Buffon;Barzagli;Bonucci;Chiellini;De Sciglio;Giaccherini;De Rossi;Parolo;Florenzi;Pelle;Eder

Spanyolország: De Gea;Juhanfran;Pique;Ramos;Alba;Iniesta;Busquets;Fabregas;Silva;Morata;Nolito

A mérkőzést a spanyol válogatott kezdte. A 2.percben Pelle próbálkozását De Gea védte magabiztosan. A 8.percben Pelle próbálkozását De Gea védte parádés mozdulattal, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 20.percben Fabregas lőtt szabadrúgásból kapura ám lövését a védők blokkolták. A 22.percben spanyol szöglet következett de helyzet nem alakult ki. A 24.percben De Sciglio sárgult be. A 25.percben Parolo  fejelt a kapu mellé. A 28.percben spanyol szöglet következett melyet követően Iniesta elé pattant a labda akinek lövését Buffon fogta bravúrral. A 30.percben két olasz szöglet következett de ezekből helyzet nem alakult ki. A 33.percben Eder szabadrúgását még De Gea bravúrral fogta ám a kipattanót Chiellini gyötörte a kapuba 1:0! A 39.percben spanyol szöglet következett melyet követően Buffon húzta le a labdát. A 41.percben Nolito sárgult be. A 45.percben Giaccherini szólóját követően ezúttal is De Gea állta útját s védett hatalmasat. A hosszabbítás 1 perc, melyben Florenzi szöglete következett de helyzet nem alakult ki. Ezzel ért véget az első játékrész.

A második félidőt az olasz válogatott kezdte. A félidőben Nolito helyére Aduriz érkezett. A 47.percben olasz szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 49.percben spanyol szöglet következett melyet követően Morata fejesét Buffon tudta hárítani. Az 52.percben Fabregas lőtt a kapu fölé. Az 54.percben De Rossi helyére Motta érkezett, majd Pelle sárgult be. Az 55.percben Eder tekert kapura de De Gea ezúttal is hárított. A 61.percben Morata szögletét Buffon húzta le. A 70.percben Aduriz lőtt a kapu jobb oldala mellé. A 71.percben Morata helyére Lucas érkezett. A 71.percben spanyol szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 76.percben Iniesta kapás lövését Buffon szedte ki a léc alól. A 78.percben ismét spanyol szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 81.percben Aduriz helyére Pedro állt a csere oka sérülés. A 82.percben Eder helyére Insigne állt be illetve Florenzi helyére Darmian. A 85.percben Insigne lövését De Gea fogta. A 86.percben két spanyol szöglet következett de mindkettő helyzet nélkül ért véget. A 89.percben Motta sárgult be aki a következő kört ki kell hagyja sárgái miatt. A 89.percben Busquets is besárgult. A 90.percben Pique sarokra menő lövést Buffon védte magabiztosan. A hosszabbítás 4 perc, a 91.percben spanyol szöglet következett de ebből az olaszok kontráztak s Darmian jobb oldali remek labdáját Pelle lőtte közelről a hálóba 2:0! Eldőlt a mérkőzés. A 94.percben Silva sárgult be. Ezzel ért véget a találkozó.

Az első játékrészben az olasz válogatott kezdett váratlanul jól s már a második percben megszerezhették volna a vezetést. A spanyol együttes a 20.perc körül ébredt s alakított ki kisebb helyzeteket. Az olasz válogatott ezt követően kivárásra játszott s egy szabadrúgás meghozta számukra a vezetést. Ezt követően a spanyolok nyomtak mely lehetőséget adott az azúrik-nak,hogy egyik kedvenc fegyverükkel éljenek. Chiellini révén meg is tudták szerezni a vezetést. A második játékrészben szintén az olaszok kezdtek jobban ám a spanyolok itt korábban ébredtek. Sok helyzetet alakítottak ki de egyet sem tudtak belőni míg az olaszok rendkívül pontosan játszottak s végül két góllal győzni tudtak.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.