OLASZORSZÁG – URUGUAY

A Vb 13. napjához érkeztünk amelyen a D csoport 3 csoportkörét rendezik meg. A csoportból nagy meglepetésre Costa Rica már továbbjutott,miután Olaszország és Uruguay együttesét is legyőzte. E két együttes játssza tehát a mai nap során a továbbjutásért zajló ki-ki meccset. Az olaszok a már említett vereségen túl Angliát 2:1-re le tudták győzni. Az Uruguayiak a Costa Ricai vereségen kívül szintén Angliát verték 2:1-re. Hatalmas csata elé nézünk ahol bármi előfordulhat.

Olaszország:  Buffon,Chiellini;Barzagli;Bonucci;Marchisio;Pirlo;Verratti;Darmian;Immobile;Balotelli;De Sciglio

Uruguay: Muslera;Gimenez;Cacerez;Godin;Rodriguez;Lodeiro;Pereira;Arevalo;Gonzalez;Cavani;Suarez

A mérkőzést az olasz válogatott kezdte. A 7. percben uruguayi szabadrúgás a bal oldalról melyet Buffon öklözött ki a 16-oson kívülre. A 11. percben olasz szabadrúgás a térfél közepéről melyet Pirlo ívelt be laposan a 16-oson belülre de az uruguayi védelem a mezőnybe lőtte a labdát. A 12. percben ismét olasz szabadrúgás a térfél bal oldaláról melyet ismét Pirlo lőtt kapura de Muslera védte a próbálkozást. A sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 16.percben Rodriguez adott középre Cavani fejére aki Suarez elé próbált fejelni de az olasz védők kirúgták a labdát. A 17.percben Pirlo végzett el egy talján szabadrúgást de helyzet nem alakult ki belőle. A 20.percben Rodriguez adott középre a bal oldalról ahol Cavani érkezett és fejelt a kapu mellé. A 22.percben Balotelli sárgult be egy szabálytalanság miatt. Az esetet követő szabadrúgásból helyzet nem alakult ki. A 27.percben Balotelli lőtt a kapu mellé távolról. A 29.percben Immobile lőtt a kapu mellé egy jobb oldalról betett labdát követően. A 32.percben Rodriguezt szerelte könnyedén az olasz védelem. A 33. percben Suarez elé került a labda Rodrigueztől de Buffon mellett nem lehetett ellőni a labdát. A 40. percben Godin szerelt jó ütemben egy olasz kiugratást követően. A 45. percben uruguayi szabadrúgás melyet Suarez végzett el és ívelt a kapu elé ahol Chiellini fejéről ment ki a labda. a sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. Több helyzet már nem alakult ki az állás 0:0!

A második félidőt Uruguay kezdte. A félidőben Balotelli helyére Parolo érkezett valamint Pereira érkezett Lodeiro helyére. A 46.percben Arevalo sárgult be egy szabálytalan belépő miatt. Az 52. percben uruguayi szabadrúgás melyből helyzet nem alakult ki. Az 55.percben Immobilét szerelték a 16-oson belül. Az 57. percben Rodriguez ment el a jobb oldalon majd lőtt 12 méterről a kapu előtt keresztbe. Az 59. percben Marchisio kiállításával 10 emberre fogyatkozott az olasz válogatott. A 63. percben Pereira helyére Stuani érkezett. A 65. percben Pirlo lőtt a kapu fölé távolról. A 66. percben Suarez ment be a 16-oson belülre de lövését Buffon védte hatalmas bravúrral. A sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. a 68.percben Immobile próbálkozása ment ki az uruguayi védelemről. A sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 69. percben Immobile volt lesen így az uruguayiak jöhettek a labdával. A 71. percben Casano állt be Immobile helyére. A 75.percben Motta érkezett a sérült Verratti helyére. A 78. percben De Sciglio kapott szabálytalanságért sárgát. A 79. percnem Rodriguez helyére Ramirez érkezett. a 81. percben uruguayi szöglet melyből a középre adást követően Godin lőtt a hálóba. A 84. percben olasz szabadrúgás melyet Pirló lőtt a kapu mellé,mivel azonban megpattant egy védőn így szöglet következett. A szögletből helyzet nem alakult ki. A 89. percben Suarez önzőzött el egy uruguayi kontra végén. A hosszabbítás 5 perc,a 91.percben Muslera sárgult be időhúzásért. A 93. percben Arevalo rontott el egy helyzetet.A 95.percben olasz szabadrúgás melyből helyzet nem alakult ki. Újabb szabadrúgás az olasz oldalon de helyzet ebből sem alakult ki. Több helyzet már nem alakult ki így maradt az 1:0!

Egy feledhető első félidő után a második játékrészben megélénkült a játék. A kiállítás nagyban befolyásolta a mérkőzés menetét (a kiállítás erősen vitatható volt) melynek következtében Uruguay nagy nyomást gyakorolt az Olasz válogatottra amely a félidő végére össze is omlott. Uruguay megérdemelten győzött és jutott a legjobb 16 közé.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.