OROSZORSZÁG – SZLOVÁKIA

A Tegnapi nap folyamán lezárult az EB csoportkörének első köre s ma már folytatódnak a küzdelmek a második körrel az A és a B jelű négyesben. A nap nyitó mérkőzését a B csoportból Oroszország és Szlovákia vívja. Az orosz válogatott Angliával kezdett s már-már úgy tűnt,hogy a papírforma érvényesül s ki fognak kapni ám a rengeteg kihagyott angol helyzet után a hosszabbításban ki tudtak egyenlíteni némi meglepetésre. Jelenleg a csoport 2. helyén állnak A walesi együttes mögött de éppen mai ellenfelük a szlovákok előtt. A szlovák együttes ugyanis egy jó mérkőzésen de 2:1-es vereséget szenvedett wales-től így a csoport 4. helyén áll jelenleg. Számukra a mai mérkőzés létfontosságú ugyanis amennyiben kikapnak vége az EB-nek. Az oroszokkal kapcsolatos hír még,hogy ha a stadionon belül a szurkolóik rendbontást okoznak válogatottjukat kizárják a tornáról. Jó mérkőzés előtt állunk.

Oroszország: Akinfeev;Smolnikov;Berezutzki;Ignashevich;Schennikov;Neustadter;Golovin,Kokorin;Shatov;Smolov;Dzyuba

Szlovákia: Kozacik;Pekarik;Skrtel;Durica;Hubocan;Hamsik;Pecovsky;Kukcka;Mak;Weiss;Duda

A mérkőzést az Orosz válogatott kezdte. A 3.percben Mak labdáját a védők vágták ki, így szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 8.percben Golovin lőtt a kapu mellé. A 10.percben Hamsik lőtt a keresztléc fölé. A 13.percben Durica lőtt a kapu jobb oldal mellé. A 14.percben vendég szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 18.percben Smolov lőtt a kapu mellé. A 21.percben Shatov szögletét Kozacki húzta le a labdát. A 23.percben Dzyuba lőtt a kapura de a szlovák kapus hárítani tudott. A 28.percben Smolov lőtte 20 méterről a kapu bal oldala mellé. A 32.percben szinte a semmiből Weiss kapott kitűnő labdát a 16-oson belül majd egy csellel két védőt küldött el sóért s lőtt gyönyörű mozdulattal a kapu bal alsó sarkába 1:0! Nagyon szép találat volt. A 41.percben shatov lőtt távolról a vendég kapu mellé. A 442.percben Hamsik lőtt a kapu mellé. A 45.percben vendég szöglet következett melyet követően Hamsik lőtt szenzációs mozdulattal a bal felső sarokba 2:0! Elképesztően nagy gól volt. Ezzel véget is ért a félidő.

A második félidőt a Szlovák válogatott kezdte. A féidőben Golovin helyére Mamaev állt be.  A 46.percben Durica sárgult be. Az 54.percben Hamsik próbálkozását Akinfeev védte bravúrral, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 63.percben Pekarik fejelt az alapvonalon túlra, az ezt követő szögletből újabb következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 67.percben Smolov lövését blokkolta a szlovák védelem. A 67.percben Duda helyére Nemec lépett a pályára a szlovák oldalon. A 72.percben Weiss helyére Svento állt be a szlovákoknál. A 76.percben Shirokov állt be Kokorin helyére az oroszoknál. A 79.percben Mak helyére Gyuris állt be. A 80.percben egy gyönyörű összjátékot követően Gulsakov fejelt a kapu bal oldalába 1:2! A 81.percben ismét Gulsakov lőtt kapura de ezúttal blokkolni tudták, ezt követően Kozalcik mentett nagyot kapuja előtt. A 83.percben orosz szöglet következett melyet követően Kozalcik fogta a játékszert. A 86.percben újabb orosz szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 6.percben Gulsakov lőtt 18 méterről a kapu mellé. A 89.percben Dzyba lőtt a védelembe. A hosszabbítás 3 perc, a 93.percben orosz szabadrúgás következett melyet szögletre cserélte de helyzetet ebből már nem tudtak kiharcolni. Ezzel véget ért a találkozó.

 

Az első játékrészben az oroszok irányították a mérkőzést s az első fél órában több nagy helyzetet is kihagytak. a szlovák együttes egy-egy lövéssel jelezte,hogy a pályán van. Ezt követően Weiss lőtt egy pazar gólt majd a félidő végén Hamsik is megmutatta miért is tartják oly nagyra. A második félidőben a szlovákok kontratámadásra rendezkedtek be s a 80.percig nagyon jól szűrtek. Ekkor ugyan az oroszok betaláltak de később már nem tudtak így a szlovákok megérdmelten húzták be a 3 pontot.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.